TuinBoel.nl

De beste tuinartikelen van 2020 – 2023

Voetenbad voor zwembad

Op zoek naar de beste voetenbad voor bij een zwembad? Als het zomer is is het natuurlijk superfijn om een zwembad in de tuin te hebben, maar op een of andere manier worden die zo snel vies. Dat kan je voorkomen door een voetenbadje te kopen. Alleen zo’n voetenbadje moet natuurlijk wel aan een paar eisen voldoen! Zo moet het makkelijk in gebruik zijn, een goede maat hebben en ervoor zorgen dat er zo min mogelijk vuil in het zwembad komt. Alleen wat zijn nu de beste voetenbadjes? Dat hebben wij voor jou uitgezocht in dit artikel.


Aan welke eisen moet een voeten bad voldoen?

Als je kijkt naar een voetenbadje denk je misschien niet dat er zoveel eisen bij te kijk komen. Alleen dat is niet waar, er zijn namelijk genoeg dingen waar je op moet letten. Ten eerst moet het voetenbadje handig in gebruik zijn. De grootte van het voetenbadje is dus belangrijk. Ook is het belangrijk dat hij je voeten schoon krijgt. Dus hij moet je voeten kunnen schoonmaken. Verder moet het ook verplaatsbaar zijn. Natuurlijk kun je ook nog een paar persoonlijke eisen stellen aan je voetenbadje, zoals uiterlijk en merk. Dit zijn eisen die je zelf in je achterhoofd moet houden bij het kopen van een voetenbadje voor je zwembad.


Beste voetenbad voor een zwembad: dit is onze top 5

Nu je alle kenmerken van een voetenbad weet, is het tijd om een keuze te maken. De voetenbadjes hieronder zijn getest op gebruiksgemak en andere handige functies

Dit zijn de 5 beste voetenbaden voor een zwembad van 2024:


1. Intex Voetenbad Voor Zwembad

Op onze eerste plek staat echt een topper. Deze komt dan ook het beste uit de test als het gaat om klanttevredenheid. Hij voldoet eigenlijk aan alle eisen. Ook is hij in gebruik erg handig, want je kunt hem gemakkelijk aan je ladder vast klikken. Dit doe je simpelweg door de uiteinden van de ladder te schuiven in de spleetjes aan de achterkant van het voetenbad. Verder is het formaat van dit voetenbad ideaal. Je voeten passen er namelijk perfect in. In het voetenbad zijn er kleine ophogingen in de vorm van een voet. Hier kan je je voet opzetten en deze ‘ophogingen’ zorgen voor meer grip. Je wilt namelijk niet dat je tijdens het schoonmaken van je voeten uitglijdt! Ook is de kwaliteit van het voetenbad voor je zwembad zeer goed. Zo kun je jaren genieten van schonen voeten. De makers van dit voetenbad hebben er voor gekozen het design van het voetenbad voor je zwembad simpel te houden. Hiermee hebben ze voorkomen dat het zwembad minder in de aandacht komt te staan.

Dit voetenbad is al met al super gemakkelijk in gebruik en ook lekker simpel. Verder heeft het alles wat het ideale voetenbad nodig heeft. Daarom is dit onze nummer 1.


2. Zwembad voetenbad Deluxe

Dit voetenbad is zelf zo goed, dat het in een spa gebruikt kan worden. Dan weet je wel zeker dat het van goede kwaliteit moet zijn en dat is niet het enige. Door middel van plastic borstelvormige ophogingen worden je voeten extra schoongemaakt. Je voeten worden hierdoor veel schoner en er komt minder vuil in je zwembad. Dat zorgt ervoor dat je minder chemicaliën hoeft te gebruiken en je goedkoper uit bent. Verder zorgen deze ophogingen voor extra grip, wat de kans op uitglijden verkleint. Ook het design van dit voetenbad is zeer mooi! Er is namelijk gekozen voor rondingen waardoor het voetenbad sierlijker lijkt. Ook zijn de kleuren wit en blauw gekozen, deze kleuren geven het voetenbad een rustige uitstraling. Je kunt dit voetenbad vastmaken met een touwtje of een haring. Hiervoor is er een gaatje aan een van de kanten van het voetenbadje. Het vastmaken van het voetenbad is redelijk simpel.


3. Voetenbad Opvouwbaar

Dit voetenbad is multifuctioneel. Niet alleen kun je je voeten er in wassen, maar het is ook te gebruiken als kinderbad of dierenbad. Ook het gebruik van het zwembad is supersimpel! Er zit namelijk een draaidop aan de zijkant van het bad. Hierdoor kan je het water er uit laten lopen, maar je kunt er ook een tuinslang door doen om het voetenbad vervolgens te laten vollopen met water. Verder is het voetenbad ook opvouwbaar. Dit zorgt er voor dat deze voetenbad voor bij het zwembad minder ruimte in neemt. Verder kun je hem hierdoor ook makkelijker verplaatsen. Naast al deze voordelen is het bad ook nog superstevig, door de verstevigde rand. Qua design heeft dit voetenbad iets opvallendere kleuren. Er is namelijk gekozen voor de kleuren rood en blauw. Dit geeft wel weer een speels effect aan het geheel


4. Intex pool voetenbad

Wil je nu dezelfde comfort en kwaliteit als het voetenbad dat staat op de eerste plek van deze lijst, dan is dit het voetenbad voor jou. Dit is eigenlijk het kleine model van het voetenbad dat op de eerste plek staat. Dit voetenbad is dan ook geschikter voor mensen met kleinere voeten of voor kinderen. Qua model lijkt hij ook op het andere voetenbad. Wel scheelt het een klein beetje opbergruimte.


5. Voetenbad tbv zwembad

Dit is een van de grotere voetenbaden. Hierdoor kunnen de pootjes van je zwembadtrap ook in het voetenbad zelf staan. Het is dus makkelijk te installeren. Ook is er meer ruimte voor je voeten. Doordat het formaat van dit voetenbad redelijk groot is, past er ook meer water in. Dit zorgt ervoor dat het water minder vies wordt en je het water minder vaak hoeft te verversen. Het gebruik van dit voetenbad is dus ook heel fijn. Ook het design van dit voetenbad is simpel en fijn. Het heeft namelijk de vorm van een rechthoek en de kleur van het voetenbad is wit.


Een groot of klein voetenbad voor het zwembad?

Het is natuurlijk aan het eind van de dag jouw eigen keuze. Beide hebben ze voordelen en nadelen. In deze top 5 hebben we van beide enkele exemplaren staan. Al de voetenbaden in deze top 5 zijn van redelijk goede kwaliteit en dat niet alleen ze hebben ook nog allemaal andere fijne factoren. Let bij het kopen van een voetenbad voor je zwembad ook op gemak en grootte. Ook is het belangrijk om naar veiligheid te kijken. Degene met grip zijn bijvoorbeeld veiliger, maar de grip is niet per se nodig. Welk voetenbad je uiteindelijk ook kiest, door deze top 5 doe je altijd een goede aankoop!

Was dit artikel behulpzaam?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *