TuinBoel.nl

De beste tuinartikelen van 2020 – 2023

Beste Philips Hue buitenverlichting van 2024

Philips loopt ver vooruit als het gaat om slimme, sfeervolle verlichting. Ze waren eerst vooral gefocust op binnenverlichting, maar tegenwoordig hebben ze de Philips Hue buitenverlichting collectie. Uiteraard hebben wij hier een Top 5 van gemaakt met de beste Philips Hue buitenverlichting van dit moment.


1. Philips Hue Lily Buitenverlichting

Dit laagspanningsspotsysteem is veruit ons favoriete nieuwe Hue outdoorproduct. Bestaande uit drie matzwarte aluminium spotjes vol met montagesteunen voor muren en spikes voor installatie op de grond. Deze spots zijn pots fantastisch voor het verlichten van struiken, bloemen en bomen. Eenvoudiger kan niet, zeker niet als je al een buitenstopcontact heeft. Verbind de drie spots met elkaar met behulp van de bijgeleverde drie lengtes van 5m kabel en twee waterdichte connectoren. Plak ze in de grond of monteer ze op een terras, een muur of een afrasteringspaal. De totale dekking is ongeveer 25 meter lang. Wat ruimschoots voldoende is voor de meeste middelgrote tuinen. Je kunt er echter altijd nog twee toevoegen voor extra bereik (enkele Lily spots kosten ongeveer 70 euro). De Lily kit bevat overigens geen Hue Bridge, dus als je die nog niet heeft, moet je die apart aanschaffen (60 Euro).

Felheid van het licht

De Lily spots produceren een lichtopbrengst tot 600 lumen, maar sommige kleuren zullen minder fel zijn, dus misschien stuurt je de volledig verzadigde kleuren weg en kies je voor een iets lichtere tint. Maar als het eenmaal donker is, blijken deze lampen voldoende helder te zijn om bomen en struiken tot ongeveer vier meter hoog te verlichten. Bovendien wordt het licht wat zachter.

Deze schrijfster is echt verrukt over deze buitengewoon goed gemaakte plekken. De tuin ziet er ’s nachts ongelofelijk uit – als iets uit ‘Avatar’ – en ik hou van de manier waarop ik ze vanuit de woonkamer kan bedienen en uitschakelen als ik naar bed ga met Alexa’s Echo Dot. Een echte aanrader – ondanks de vrij steile prijs.

Bekijk hier onze volledige review van de Philips Hue Lily buitenverlichting


2. Philips Hue Econic muurlamp Buitenverlichting

De elegante Econic meet 26 cm (10 inch) vierkant en straalt een heerlijk warme gloed uit die perfect is voor een terrasmuur, een buitenplafond of zelfs een serre. Het maakt gebruik van een enkele full-colour 15w 1.150-lumen LED-lamp achter een ondoorzichtige plastic doos. Hij is omgeven door een zwart metalen frame en vijf panelen van helder glas. Het vereist echter wel een professionele installatie (het wordt niet geleverd met een voedingskabel) en u zult ook een Hue Bridge moeten aanschaffen (tenzij je er al een hebt).

Deze lamp is een top keuze voor een stijlvolle nachtelijke sfeer, maar het is misschien beter geschikt voor een eigentijdse Grand Designs-stijl huis dan een Victoriaanse baksteen en mortel.


3. Philips Hue Welcome Outdoor schijnwerper

De krachtige 2.300-lumen Welcome is zo veel geavanceerder dan een gemiddelde standaard schijnwerper. Om te beginnen kunnen de kleurbalans en de helderheid traploos worden aangepast aan de stemming. Omdat de verlichting zo diffuus is, zonder dat iedereen wordt verblind als een halogeenlamp, is het een uitstekende keuze voor het avondvermaak. Hij is ook perfect voor de veiligheid, vooral als hij wordt gebruikt in combinatie met de batterijgevoede PIR-sensor van Philips. De Welcome vereist zowel een professionele installatie als een Hue Bridge.


4. Philips Hue Lightstrip Outdoor Buitenverlichting

Hue Colour Ambience strips zijn een populaire keuze voor smalle en brede boten. Omdat ze weinig stroom verbruiken en een groot gebied kunnen verlichten terwijl ze aan het zicht onttrokken zijn. Ze voegen ook een vleugje chique sfeer toe aan de hedendaagse woonkamers. Hier is een weerbestendige versie van twee meter om achter de gevel van je serre, onder je vlonder of waar je maar denkt dat er een strookje kleur nodig is.

Net als de Lily spots hierboven is dit een laag voltage zelf-installatiemodel dat wordt geleverd met een eigen transformator en 4,25 meter kabel. De strook zelf is twee meter lang en kan niet op lengte worden geknipt. Dus zorg ervoor dat je de vereiste afstand hebt om hem te installeren. Houd er ook rekening mee dat er een grote transformatordoos is op 1,4 meter van de stekker, zodat je misschien wilt weten hoe je deze het beste kunt verbergen. Zoals bij alle Hue-lampen voor buitenshuis is het bedrijfstemperatuurbereik -20°C tot 45°C – nauwelijks een punt van zorg Nederland. De Lightstrip Outdoor heeft een verlichtingsbereik van 850 tot 900 lumen. Dat ismeer dan genoeg om een aura te creëren die helder genoeg is voor een al fresco avond onder de sterrenhemel.


5. Philips Hue Fuzo muurlamp

Als een keuze uit 16 miljoen kleuren jouw boot niet doet schommelen en het enige wat je wilt, is een aangenaam warm wit licht om de patio, veranda of het balkon te verlichten, overweeg dan deze kleine, gestripte achterkant van de Econic hierboven. De Fuzo meet 13cm x 14cm en maakt gebruik van een 1.150-lumen LED-lamp achter de matte kunststof behuizing en stoere, maar stijlvolle aluminium surround. Er is geen glazen behuizing op dit model, maar dat kan een goede zaak zijn. Want er is minder kans op waterdruppels die hun sporen achterlaten en de sfeer verstoren.

Zoals bij alle Hue-producten voor buiten op deze pagina, heeft de Fuzo een Hue Bridge (apart verkrijgbaar) nodig om goed te kunnen functioneren. Vergeet niet dat dit een wit model is dat alleen gedimd of opgehelderd kan zijn.


Wat moet je weten voor het kopen van een Philips Hue Buitenverlichting?

Het Hue-systeem, dat in 2012 voor het eerst werd gelanceerd, wordt via een Hue Bridge aangesloten op het Wi-Fi-netwerk van jouw huis (verkocht met enkele gloeilampensets, maar ook afzonderlijk verkrijgbaar). Ook maakt het gebruik van LED-lampen met een lange levensduur die tot 16 miljoen kleuren kunnen produceren. Het heeft een helderheid van maximaal 2.300 Lumen. Bovendien kunnen gebruikers de helderheid en kleurenschema’s regelen met behulp van de eigen Hue-app van Philips (aanbevolen). Of een grote verscheidenheid aan apps van derden. Toegegeven, een enkele Philips Hue-lamp lijkt misschien duur (ongeveer £44 voor Colour Ambience en £15 voor alleen wit), maar met een levensduur van ongeveer 15 jaar is het eigenlijk vrij voordelig.

Sommige Hue-kits voor binnenshuis worden geleverd met een Hue Bridge die je via een Ethernet-kabel op je router aansluit. Echter, geen enkele van de Philips buitenreeksen is geleverd met een Bridge. Daarvoor moet je dus wel nog eens £50 over hebben. Met de bridge kun je in principe jouw verlichting thuis of waar ook ter wereld met de app in- en uitschakelen en de verlichting als groep of individueel verwisselen. Je kunt ook spraakcommando’s gebruiken met Amazon Alexa en Google Home.

Hue-apps

Sommige Hue-apps stellen je ook in staat om soepele lava-lamp-achtige overgangen te maken van de ene kleur naar de andere of ze te laten pulseren naar muzikale beats. Je kunt ook ‘routines’ instellen zodat de lichten aankomen in de schemering en uit gaan op een vooraf bepaald tijdstip. Verbazingwekkend genoeg kun je tot 50 lampen op een enkele brug aansluiten. Hierdoor wordt jouw verblijf een fantasieland van prachtige kleuren en texturen.

De eerste tranche van de Hue-lampen zijn alleen ontworpen voor gebruik binnenshuis. Alleen nu is er ook een groot aanbod van outdoor-specifieke weerbestendige modellen. Deze werken op precies dezelfde manier als het indoor-assortiment. Wat u moet doen is ervoor zorgen dat de lampen binnen het bereik van het wifi-signaal van jouw huis zijn. Misschien past je een verlenger als jouwrouter en Hue Bridge aan de andere kant van het huis ligt. Philips verkoopt ook een kleine, op batterijen werkende PIR voor buitenshuis. Die alle lampen die op afstand zijn aangesloten inschakelt op het moment dat er beweging waargenomen is.

We zijn op de blower naar Philips geweest en hebben een kwintet van modellen uit de Hue Outdoor-serie erbij gehaald. We hebben ze in de tuin en rond het terras opgesteld. Welke is onze favoriet? Dat is een hele lastige vraag.Bron: https://www.t3.com/features/the-best-philips-hue-outdoor-lights-2019-smart-sophisticated-garden-illumination

Naamsvermelding: Derek Adams

Was dit artikel behulpzaam?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *