TuinBoel.nl

De beste tuinartikelen van 2020 – 2023

Beste parasolvoet van 2024

Stel je voor, je zit in de tuin. In de zomer om precies te zijn. Het is heerlijk weer. Super warm. Je begint het een beetje te warm te worden. Maar je hebt ook geen zin om naar binnen te gaan. Dus pak je de parasol. Helaas heb je geen parasolvoet. Een parasolvoet is essentieel voor in de zomer. Als je veel buiten zit in de zomer dan heb je natuurlijk de beste en meest voordelige parasolvoet nodig. Een parasolvoet moet er namelijk voor zorgen dat je parasol niet om valt. Je hebt natuurlijk geen zin om heel de tijd je parasol vast te moeten houden. 😉

Parasolvoeten zijn er in allemaal verschillende soorten. De meest voorkomende parasolvoeten zijn gemaakt van een soort steen of die gemaakt zijn van plastic. Een parasolvoet zorgt ervoor dat de parasol blijft staan en bovendien niet omvalt. Wel zo handig… In dit lijstje vindt je de 5 beste parasolvoeten van dit moment.


1. Garden Impressions Parasolvoet

Op nummer 1 staat deze parasolvoet van Garden Impressions. Hij is vulbaar (met water) tot wel 22 liter. Deze parasolvoet is gemaakt van HDPE. Dat is een zeer stevige soort kunststof. Hij is sterk, weersbestendig en geheel recyclebaar. Er passen veel soorten parasols in.

Voor de prijs die hij heeft is dit zeker een topper vergeleken met andere parasolvoeten. Hij is van goede kwaliteit en de kopers zijn er tevreden mee. Dat kun je wel zien aan de 4,1 sterren. Het grootste pluspunt volgens de klanten is toch echt de prijs-kwaliteits verhouding. Al met al is dit dus een van de beste parasolvoeten van nu.

Voordelen en nadelen

Één van de grootste voordelen is toch echt het feit dat vrijwel elke parasol hierin past. Hij is ook nog eens stevig en je kunt de voet zelf nog bijvullen. Hierdoor kun je gemakkelijk het tegen gewicht bepalen voor de parasol. Hij ziet er prima uit en zeker de prijs is vergeleken met andere voeten zeer aantrekkelijk.


2. Parasolvoet Actievlag zwart beton

Op plek 2 staat deze parasolvoet van actievlag. Hij is gemaakt van beton en weegt 25 kilo. Ik vind persoonlijk een betonnen parasolvoet wel mooier dan een van kunststof, maar dat is mijn smaak! De stok van de parasol die erin past kan maximaal 48 millimeter zijn. De parasol kan vast worden gezet door de draaiknop die aan de zijkant zit. Hij is heeft een mooi uiterlijk wat ook niet heel onbelangrijk is (luxer dan onze nummer 1).

De kopers zijn tevreden met dit product. Vooral het feit dat de voet stevig is, is een groot pluspunt. Hij is mooi afgewerkt en de parasol staat stevig in de voet. Met een gemiddelde van 4,5 ster is dit product een aanrader.

Voordelen en nadelen

Vergeleken met onze nummer één heeft deze parasolvoet toch echt wel een mooiere uitstraling. Hij is van beton gemaakt en is ietsjes zwaarder, dit kan een groot pluspunt zijn als je een iets grotere parasol hebt. Het enige nadeel is dat het wat lastiger is om op te ruimen als je hem niet gebruikt. Want hij is namelijk zwaarder en je kunt er geen water uithalen om hem lichter te maken. Dit is dan gelijk ook weer een pluspunt want je hoeft hem ook niet te vullen met water als je hem nodig hebt.


3. Parasolvoet kunststof Lesli-living

Deze parasolvoet van Lesli Living staat bij ons op plek 3. Hij is net zoals onze nummer 1 vulbaar met water of zand, alleen deze is vulbaar tot 50 liter. Hij is van kunststof gemaakt wat ook weer een lekker goedkoop materiaal is (maar wel erg stevig). Verder heeft deze voet een wiel aan de onderkant, hierdoor kunt je hem makkelijk verplaatsen. Deze parasolvoet is in twee verschillende kleuren beschikbaar (wit en grijs).

Voor zover wij weten zijn de kopers tevreden met dit product. Één van de kopers zegt het volgende. “Dit is een top parasolvoet geen gesleur met het opbergen van deze parasolvoet. In de zomer gevuld met water is dit een zéér stabiel voet.” Hij heeft een gemiddelde van 4,3 sterren.

Bekijk hier onze top 5 beste parasolvoeten op wieltjes

Voordelen en nadelen

Het grootste verschil met de andere parasolvoeten is dat deze echt bedoelt is voor de grotere en zwaardere parasollen. In de voet past 50 liter, wat voor veel meer tegengewicht zorgt dan de andere voeten die hierboven staan. Verder is hij net zoals onze nummer 1 vulbaar met water of zand. Dus hij is gemakkelijk op te ruimen door hem simpelweg leeg te gooien.


4. Eureka granieten voet

Dan staat op nummer 4 deze parasolvoet van Garden Impressions (net zoals de nummer 1). De reden dat deze geweldige parasolvoet op nummer 4 staat is niet omdat de kwaliteit slecht is. Het komt puur door het feit dat hij stukken duurder is dan de anderen. Deze voet is 40 kilo en gemaakt van graniet. Hij heeft wielen en is erg stevig.

Met een gemiddelde van 4,8 sterren. Zijn de klanten positief over dit product. Velen met een balkon geven aan dat hij ideaal is. De meesten zeggen dat het een echte aanrader is en dat hij er goed afgewerkt uit ziet. Daar zijn wij het natuurlijk helemaal mee eens.

Voordelen en nadelen

Dat deze parasolvoet van goede kwaliteit is, is vrij duidelijk. Hij is gemakkelijk te verplaatsen, ziet er goed uit en is van een stevig materiaal. Het enige iets grotere nadeel is dat, als er zon op de voet komt, hij dat licht weerkaatst. Dit komt natuurlijk omdat hij vrij glanzend is. Met deze parasolvoet heb je dus een echte blikvanger in je tuin.


5. Garden Impressions 25 kg, grijs

Ook deze voet is geschikt voor een parasol met een ronde stok. Ze kunnen maximaal een diameter hebben van 5,3 centimeter. Door de draaischroef die aan de zijkant zit kun je de parasol heel eenvoudig vast zetten. De binnenkant van de voet is gemaakt van beton, hierdoor is hij 25 kg. De buitenkant is gemaakt van kunststof. De buis is van plastic. Deze voet is niet bedoelt voor zweefparasols.

Hij staat dan wel op plek 5, maar dit is zeker niet een slechte parasolvoet. Met een gemiddelde van 4,5 sterren behoort ook deze voet tot één van de betere. Met een mooi uiterlijk en een goede kwaliteit is ook deze parasolvoet, een flinke aanrader. Ruim meer dan de helft van de kopers gaf dit product 5 sterren.

Voordelen en nadelen

Hij is handig in gebruik, van goede kwaliteit en ziet er ook nog eens mooi uit. Het materiaal is stevig en hij is zeker niet al te duur. Een klein nadeeltje is misschien dat er geen wieltjes onder zitten maar dat is allemaal extra. Hij doet wat hij moet doen en is zeker één van de betere.


Bekijk ook: Beste parasol van 2024

Was dit artikel behulpzaam?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *