TuinBoel.nl

De beste tuinartikelen van 2020 – 2023

Beste vogelvoer voor tuinvogels van 2024

Ben jij op zoek naar de beste vogelvoer van dit moment? Wij hebben het voor je onderzocht!

Vogeltjes in de tuin brengen veel plezier met zich mee. Het is fijn om hem de vogeltjes te horen zingen. Wil je meer vogels naar je tuin lokken? Dan is het belangrijk om te weten welk voer je ze het best kan geven. Je kunt ze namelijk niet zomaar wat te eten geven. Vogels gebruiken het hele jaar door veel energie, daarom moeten ze het hele jaar van voedsel voorzien worden.

In de winter moeten ze op temperatuur blijven, terwijl vogelvoer in het voorjaar belangrijk is om eieren te kunnen leggen. Ook moeten ze goed op kracht zijn als ze hun jongeren willen verdedigen. In de tussentijd moet hun lichaamstemperatuur op peil gehouden worden. Bedenk wel dat deze top 5 beste vogelvoer niet is afgestemd op een specifieke soort vogel. Het blijft belangrijk om bij het kopen te letten op wat voor soort vogel je in de tuin wilt hebben en in welke leeftijdsfase ze zijn. Een kuikentje of jonge vogel heeft pap nodig bijvoorbeeld. Laten we doorgaan naar onze Top 5 beste vogelvoer voor de tuinvogels.


1. Strooivoer – Vogelvoer – 5 KG

Op onze nummer 1 van het beste vogelvoer van dit moment is, simpele strooivoer. In het voorjaar en in de winter wanneer er een laag sneeuw ligt en je de vogels wilt ondersteunen, dan gaat dat met dit voer uitstekend. Mezen, mussen, roodborstjes en zelfs winterkoninkjes kunnen er niet vanaf blijven. Je kunt niet anders dan je gelukkig voelen als je ziet hoe de vogels ervan genieten. Het voer is lang houdbaar, omdat het niet snel zal beschimmelen. Ook is het van hoge kwaliteit en de buitenvogels kunnen er ook van genieten. Het voer bestaat uit granen, zaden en peulvruchten. Klinkt lekker als je het mij vraagt! 😉


2. Allbirds & Co Strooivoer – Buitenvogelvoer – 5 KG

De buitenvogels, groot en klein, genieten van dit voer van AllBirds & Co. De vogels zijn blij en jij bent blij, want er is ineens heel veel leven te vinden in je tuin. Deze vogelvoer is gemakkelijk in de tuin te strooien of in een vogelhuisje te stoppen. Het voer is lang houdbaar, van hoge kwaliteit en de vogels in je tuin zullen zeer tevreden. Samenstelling: granen, zaden en peulvruchten. Het product is te verkrijgen in 5KG en 12 KG.

Geef de vogels in je tuin een 5 sterren diner!


3. Allbirds & Co Mezenbollen – Vogelvoer – 30 stuks

Mezenbollen zijn een echte klassieker. De bol is voedzaam van vet en heerlijke zaden. Deze zijn beiden belangrijk voor vogels, omdat ze energie geven. De vogels lusten ze graag. Een voordeel van bollen vergeleken met netjes met pinda’s of zaden is dat ze niet gaan schimmelen, daarom is het ook langer houdbaar. De bollen kun je gewoon ophangen in je tuin en de vogels zullen erop afstormen. Hang deze mezenbollen op en roep “Het is eten is klaar!” En ze zullen met zijn alle op de bollen afkomen. vetbollen zijn ook echt goed voor de vogels.


4. Allbirds & Co Pindanetje – Buitenvogelvoer – 4 x 200 g

Op onze nummer 4 van het beste vogelvoer, staan deze pindanetjes. In de winter is het belangrijk dat vogels een vetlaag opbouwen om de winter door te kunnen komen. Ze hebben vaak moeite met het zoeken van eten. Om de vogels hiermee te helpen kun je deze pindanetjes in de tuin of op het balkon hangen. Pinda’s bevatten veel energie. Ook zijn ze makkelijk te verteren. Met als gevolg: vrolijk tjilpende vogels. Help de buitenvogels een handje. Dit is echt top voedsel, waar de vogels lekker van kunnen genieten.


5. Gevriesdroogde Meelwormen – Vogelvoer – 5 l

Gedroogde meelwormen bevatten veel eiwitten en leveren veel energie aan vogels. Dit is ideaal voor vogels in de winter, die het redelijk zwaar hebben. In het voorjaar is dit ideaal voor jonge vogels die uitvliegen. Met meelwormen kun je, met een beetje geduld, mezen en roodborstjes zelfs uit je hand laten eten. Je zult verbaast zijn over de hoeveelheid vogels die in je tuin zullen komen!


Waar moet je op letten bij het kopen van vogelvoer?

Ten eerste is de samenstelling van het product heel belangrijk. Hoe meer kwantitatief goede voedingsstoffen zich bevinden in het product, hoe beter dit is voor je vogel. Een aantal belangrijke voedingsstoffen zijn: eiwitten, koolhydraten, vetten (tot op zekere hoogte) en vitaminen en mineralen.

Ten tweede het merk. In principe maakt het niet uit of je vogelvoer van een bekend merk koopt of juist van een onbekend merk. Maar mocht je echt iets speciaals willen, dan is het goed om hier op te letten.

Ten derde de behoeften van de vogel. Net zoals mensen voelen vogels zich niet altijd even goed. Let er op of dit aan het voer ligt. Als dat het geval is, is het handig om ander voedsel te kopen.

Als laatste de vorm van de snavel. Het type snavel dat een vogel heeft is van invloed op het soort voer dat het kan eten. In geval van een kegelvormige snavel zal je vogel vooral granen eten. In geval van een fijne snavel zullen dit insecten zijn. Vogels met een gebogen snavel zijn vaak vleeseters. Echter geldt dit niet altijd. Ga dus goed onderzoeken welk vogelvoer je je vogel het beste kan voeren.


Extra informatie over vogelvoer

Zaden, pitten en meelwormen zijn niet het enige dat vogels eten. Je kunt ze wat variatie bieden door groenten en vruchten aan te bieden. Ook een bakje vers water in de buurt is zeer belangrijk. Denk er goed om dat elke vogel een andere behoefte heeft: een papegaai kan en moet een stuk meer eten dan een roodborstje. Vijf soorten fruit die (bijna) elke vogel graag eet zijn: banaan, kers, appel, druif en framboos. Daarentegen verschillen behoeften van jonge vogels wel heel erg met de behoeften van volwassen vogels. Vaak is de snavel en het verteringsstelsel nog niet ver genoeg ontwikkeld om pitten en ander hard voedsel te kunnen eten. Vooral pap is goed voor jonge vogels.

Ook belangrijk om te weten is wat er vooral niet in vogelvoer mag zitten. Voorbeelden van voedingsstoffen die giftig zijn voor vogels zijn: chocolade, avocado, zout en suiker. Vogels kunnen hier goed ziek van worden, net zoals mensen die niet het juiste voedsel eten. Het uitvallen van veren kan een gevolg zijn en is een probleem voor op de langere termijn.

Je hoeft niet zo zeer te letten op het aantal voer dat je de vogels geeft. Het blijkt dat ze zelf heel goed weten hoeveel ze nodig hebben. Ze zullen vrijwel nooit overgewicht krijgen. Belangrijk is wel om elke dag het voedselbakje schoon te maken. Echter moet je bij grote vogels wel ervoor zorgen dat hun bakje altijd gevuld is. Omdat ze groot zijn moeten ze kunnen eten wanneer ze trek hebben, anders kan honger lijden het gevolg zijn.


Wanneer is het beste om vogelvoer op te hangen?

In de winter hebben vogels het zwaarst. Dus het beste moment om vogelvoer op te hangen is in de winter. Maar natuurlijk kun je ook heel het jaar door de vogels steunen.

Waar is het beste om vogelvoer op te hangen?

De beste plek om vogelvoer op te hangen, is waar vogels het goed kunnen zien en waar katten niet bij kunnen komen. Zo kunnen ze rustig van het eten genieten.

Welk vet is het beste voor vogelvoer?

Het beste vet voor vogelvoer is, ongezouten vet zonder palmolie. Vloeibaar olie word ook afgeraden, want dat kan hun verenkleed aantasten.

Was dit artikel behulpzaam?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *