TuinBoel.nl

De beste tuinartikelen van 2020 – 2023

Beste olielamp van 2024

Een olielamp is super oud en wordt al sinds de eerdere eeuwen gebruikt. Het haardvuur en het kampvuur waren in die tijd een hele belangrijke lichtbron. Naast deze lichtbronnen was ook de olielamp heel belangrijk. In deze tijd zijn ze minder populair, maar worden ze nog wel gebruikt. Als de stroom uitvalt is de olielamp ook heel fijn om als verlichting te gebruiken. Deze lampen geven natuurlijk meer licht dan kaarsen en zijn ook veel veiliger. Ook zijn ze stabieler. Je bent ook niet afhankelijk van elektronica of batterijen.

Je moet natuurlijk wel een goede olielamp hebben en eentje die niet snel kapot gaat. Om jou te helpen kiezen, hebben wij een artikel gemaakt over de beste olielamp van 2024.


1. Stormlantaarn olielamp

Op onze nummer een staat de Feuerhand olielamp. Hij is van een enorm hoge kwaliteit, is roestvrij en lekvrij. Ook komt er veel licht van zo een klein lampje vandaan. Het leuke is natuurlijk dat er geen originelere olielamp als deze stormlantaarn te vinden is. Hij is de klassieker van de klassiekers.

Hij is van zwaar verzinkt staal. Verzink staal is rvs. Rvs staat voor roestvrij staal. Dus mocht je ooit de afkorting rvs tegenkomen, weet je nu dat het dus gewoon voor roestvrij staal staat. Omdat deze olielamp van rvs is, is het ook zo dat je hem als je hem buiten wilt hangen niet onder het afdakje hoeft te hangen.

Deze lamp is heel duurzaam en heeft ongeveer een brandduur van 20 uur. Bij een sterke wind hoef je ook niet bang te zijn dat hij zomaar uit gaat. Ook is een groot voordeel dat hij bijna onbreekbaar glas heeft. Het leuke aan deze lamp is, dat hij echt een klassieker is. Een leuk feitje is dat deze lampen ook in het leger gebruikt worden.


2. Feuerhand Stormlantaarn olielamp

Ook deze stormlantaarn is een van de klassiekers. Hij heeft een mooie en stijlvolle vorm en kleur. Ook is het fijn dat hij van roestvrij staal is. Deze olielamp is van het merk Feuerhand en heeft een echte topkwaliteit. Het fijne is dat hij lekvrij is. Voor zo een klein lampje komt er nog best wel veel licht vandaan. Ook gaat hij niet zomaar uit bij een beetje wind.

Omdat hij van roestvrij staal is gemaakt is het niet erg als je hem buiten in de regen laat hangen. Het is dus geen probleem als deze lamp nat wordt. Hierdoor ben je ook niet verplicht om hem onder een afdakje te hangen. Hij heeft een brandduur van ongeveer 20 uur. Dit kan een of twee uur meer of minder zijn. Je hoeft niet bang te zijn dat hij bij een sterke wind uit waait. Wij kunnen je verzekeren dat dit niet gebeurt. Ook is het zo dat het glas bijna onbreekbaar is.


3. RE Dietz Little Wizard Olielamp

Deze olielamp is van R.E. Dietz Compant Ltd. Dit merk maakt als sinds 1840 olielampen en lantaarns. Je kunt dus wel zeggen dat ze weten wat ze doen. Helaas maken ze sinds 1956 al niets meer in de VS. Nu werken ze vanuit China. Ze werken met de oude, vertrouwde Dietz kwaliteit. Deze lampen hebben een goede kwaliteit en hij brand tot wel 23 uur.


4. Feuerhand Stormlamp 276 Mosgroen

Deze olielamp heeft een origineel Duits ontwerp. Het is een echte klassieker. Dit is een redelijk fijne olielamp en hij werkt prima. Hij is van roestvrij staal. Hij is hierdoor ook erg duurzaam. Het glas is hittebestendig en breek bijna niet. Je kunt dus wel stellen dat dit product echt van kwaliteit is. Bij andere olielampen of stormlampen heb je misschien glas dat sneller breekt. Deze lamp is dus van een hele goede kwaliteit en zal dus niet snel kapot gaan.


5. Bo-Camp Stormlantaarn

Deze stormlantaarn is heel stijlvol. Deze olielamp is perfect voor buiten en zal ook niet snel kapot gaan. Hij is enorm veilig. Dit komt, omdat hij een kindersluiting heeft die je met twee bewegingen moet openen. Het fijne aan deze olielamp, is dat hij niet lekt. Ook is een groot voordeel dat het glas dat er omheen zit bijna niet kapot kan gaan en hittebestendig is.

Hij is dus geschikt voor alle buitenomstandigheden en overleefd in weer en wind. Hij is gemaakt van roestvrij staal waardoor je hem heel makkelijk buiten kan laten staan. We weten 100 procent zeker dat de container niet lekt, ook niet als hij om is gevallen. Ook maakt deze olielamp gebruik van een veilig en rond lontje. Ook voldoet hij aan alles waar een olielamp aan moet voldoen.


Hoe werkt een olielamp?

Een olielamp werkt met een lont die in een brandbare vloeistof hangt. Hoe groter de lont, hoe groter de vlam.

Wat is een goede olielamp?

Wij vinden Feuerhand – Stormlantaarn een van de beste olielampen momenteel op de markt. Hij heeft een brandduur van 20 uur en is gegarandeerd lekvrij.

Was dit artikel behulpzaam?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *