TuinBoel.nl

De beste tuinartikelen van 2020 – 2023

Beste vijverfilter van 2024

We weten allemaal wel wat een vijverpomp is. Dit is een klein bakje dat het vuil in de vijver wegpompt. Het enige nadeel is dat het vuil dan eigenlijk nog wel in het water blijft. Zo’n vijverpomp heeft meerder kamertjes waar al dat vuil doorheen gaat. Helaas blijven uiteindelijk alleen de grote stukken vuil achter. In een vijverfilter werkt dit anders. Een vijverfilter heeft meerdere kamertjes. Hierdoor blijft al het vuil achter. Ook zit er in elk kamertje weer een ander materiaal. Elk materiaal maakt het water weer een stukje schoner. Je kunt er zeker van zijn dat het water dat nadat het in de vijverfilter is geweest er weer uitkomt, het helemaal schoon is.

Na het lezen van dit stukje tekst kun je met alle zekerheid zeggen dat een waterfilter een stuk beter werkt dan een waterpomp. Al raden wij het jou niet af een waterpomp te kopen. Bij een kleinere vijver werkt een waterpomp ook heel goed. Begrijp ons hier niet verkeerd mee. Het enige probleem is dat je nu niet weet welke vijverfilter je moet kopen. Anders was je ook niet hier. In onze lijst staan alleen de beste waterfilters van 2024.


1. Pontec – Vijverfilter – PondoClear Set 4000

Deze set is echt een van de beste. Hij heeft een doorstroomfilter wat al heel fijn is. Ook heeft hij een hele krachtige filterpomp met openingen van maar 4 millimeter. Hierdoor komt alleen het kleinste van het kleinste vuil nog terug in de vijver. Hij werkt heel goed en heeft hele goede beoordelingen. Nadat jouw vijver zo groen is dat je niks meer ziet moet je deze filter kopen. Meestal hebben mensen met zo een groene vijver al van alles geprobeerd. We weten zeker dat na anderhalve week het groene water van jouw vijver glashelder is.

Hij heeft een afmeting van 32 centimeter bij 26 centimeter bij 32 centimeter. Hierdoor past hij heel makkelijk in de tuin. Ook hoef je niet bang te zijn dat hij al teveel opvalt.

Deze set heeft een slang van 3 meter. Ook wordt hij geleverd met alle aansluitingen die er nodig zijn. Hij is perfect voor vijvers met een 2000 liter als er vissen in zitten. Als je geen vissen hebt, kun je hem ook voor vijvers met een inhoud van 4000 liter gebruiken. Deze filterpomp filtert 1000 liter per uur.


2. vidaXL – UV-C Vijverfilter 11W 10.000 L 40523

Dit is een UV-C vijverfilter. Hij zorgt ervoor dat je vijver schoon blijft. Ook kunnen je vissen hierdoor in een goede omgeving en gezondheid leven. Hij heeft twee spuitmondjes en een UV-C lamp. Als het water heel groen is moet je er natuurlijk snel wat aan doen. Deze vijverfilter is de perfecte oplossing. De lampjes die erin zitten cirkelen als het waren om de mondjes heen. Dit licht zorgt ervoor dat alle ziektekiemen uit het water worden verwijderd.

Er zijn veel voordelen aan deze vijverfilter. Het eerste grote voordeel is, dat hij in een vijver kan van wel 10.000 liter. Er zijn niet veel vijverfilters met zo een goede kwaliteit en prijs die dit ook aankunnen. De kabel heeft een lengte van 4 meter. Ook filtert hij 1700 liter per uur.


3. Velda Box Filter Set 7000

Is je water er zo slecht aan toe dat je echt niet meer weet wat je moet doen? Of wil je juist voorkomen dat het water in de vijver er zo slecht aan toe is? Koop dan nu deze makkelijke vijverpomp van Velda. Hij is een hele goede keuze voor het filteren van jouw vijverwater. Wij weten zeker dat jouw vijverwater glashelder blijft.

Deze vijverfilter pompt 2000 liter per uur. Hij heeft een lange afvoerslang. Deze pomp is perfect voor een vijver met een inhoud van 7000 liter. Hij pompt 2000 liter per uur. Het vuil dat overblijft, is bijna niks. Wij weten zeker dat er geen vuil overblijft die met het oog zichtbaar is.


4. Hozelock – Easyclear 3000 Filter

Zoek je iets wat het water van jouw zwembad helder en verlicht houdt? Ga dan voor deze vijverfilter. Hij wordt geleverd met led-lampen dus houdt jouw vijver verlicht. Ook is hij perfect voor vijvers met een inhoud van 3000 liter. Hij werkt enorm goed en heeft een goede beoordeling.

Deze vijverfilter is een filter en een fontein in een. Wat hij heeft gefilterd spuit hij er aan de bovenkant als een soort fontein uit. Dit geeft een leuke toevoeging aan jouw vijver. Als er vissen in de vijver zit is hij geschikt voor vijvers van 1500 liter.


5. Pontec – PondoPress 10000

Heb jij het water in jouw vijver helemaal verpest? Ben je ten einde raad? Of wil je juist voorkomen dat deze dingen gebeuren? Dan moet je deze vijverfilter kopen. Deze set heeft een slang van wel 5 meter lang. Hij is niet groot en kan bijna ongezien gebruikt worden. Als je niemand verteld dat je deze filter hebt zullen ze hem dus ook niet zien.

Als je water vissen heeft kun je deze vijverfilter voor vijvers met een inhoud van 5000 liter gebruiken. Als dit niet het geval is voor vijvers van 10.000 liter. Hij is 35 bij 35 bij 45 centimeter en filtert al het water in de vijver. Hij filtert maximaal 2500 liter water per uur.


Waar op letten bij het kopen van een vijverfilter?

De capaciteit is heel belangrijk om op te letten. Hij moet zo zijn dat hij hoort bij de behoeften van jouw vijver. Een vijverfilter met een capaciteit van 10.000 is bijvoorbeeld voor een vijver met een inhoud van 10.000 liter. Je moet er ook nog op letten dat de capaciteit meestal anders is als er vissen in de vijver zitten. Bij veel vijverpompen is het namelijk zo dat er minder water in de vijver moet zitten als je vissen hebt. Anders kunnen ze het niet aan.

Als de vijver erg groen is en hij ligt ook nog op een zonnige plaats, moet je een uv-filter kopen. Dit gaat jouw vijver zeker goed doen. Zo’n uv-filter dood de algen in het water. Als je een vijverfilter hebt moet je er dan ook een kopen die een uv-filter ingebouwd heeft. Dit is alleen nodig als de vijver echt groen is. Mocht het water nog en beetje helder zijn is dit niet nodig.

Was dit artikel behulpzaam?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *