TuinBoel.nl

De beste tuinartikelen van 2020 – 2023

Beste potgrond van 2024

Het tuinseizoen is al ruimschoots begonnen, maar voor de beste plantjes heeft u ook tijdens het seizoen de beste potgrond nodig. Tevens heeft uw oogst de meeste kans op slagen als u de juiste potgrond gebruikt. Dit kan per plant verschillen. De waarde en de structuur van de potgrond hebben invloed op de plant en het stadium waar deze zich in bevind. De potgrond heeft zelfs invloed op de soort en het tempo van de plantgroei. Met betere potgrond is de plant in de meeste gevallen zelfs sterker. Een sterkere plant is natuurlijk zeer positief. Hoe sterker de plant hoe beter hij is opgewassen tegen het Nederlandse weer.


1. Cellmex biologische potgrond

Deze potgrond is gemaakt om uw plant het best te laten groeien, hij is ook nog een duurzaam. Er wordt gegarandeerd dat het vrij is van schadelijke stoffen voor mens, dier en natuur. Dit product heeft een RHP keurmerk. Dat houdt in dat het een goed product is op het gebied van kwaliteit, milieu, veiligheid en dat het de juiste inhoud heeft. Tevens is het product ook biologisch gecertificeerd. Als u met deze biologische potgrond werkt in combinatie met biologische zaden kweekt u officieel biologische groente, planten of bloemen. Door de consument wordt vermeld dat, hij handig is in gebruik. Een prettige prijs kwaliteits verhouding heeft. Het komt goed verpakt aan. Tevens vermeldt de consument dat zij het gevoel heeft dat de plant sterker is met deze potgrond.

Dit product bestaat uit schorscompost, groencompost, onbehandelde kokos, houtvezels (deze zijn gecertificeerd), veen planten en natuurlijke mineralen. De potgrond wordt geleverd in zakken van 50 liter en deze hebben een gewicht van 50 kilogram.


2. DCM universele potgrond

Deze potgrond is geschikt voor zowel binnen als buiten planten. De potgrond bemest tot wel 100 dagen. Deze potgrond is gebruiksklaar en dus zo meteen te gebruiken. Deze potgrond is universeel en daardoor acceptabel voor veel planten soorten. Als u een exacte planten soort op 1 plek of in 1 bak plaats is het misschien handiger om hier een speciale potgrond voor te gebruiken. Op dit vlak heeft DCM veel soorten en dit vind u tevens ook via de link. Door de consument wordt dit beoordeeld als een goed verpakt, product met snelle levering en het product bestaat uit hoge kwaliteit.

De potgrond weegt 20 kilogram en bestaat uit 40 liter potgrond. Deze potgrond is RHP goedgekeurd. Dit laatste is natuurlijk super fijn, want met een keurmerk heeft u meer zekerheid van kwaliteit. Natuurlijk zit ook bij dit keurmerk in dat wat u bestelt ook echt het bestelde product is met het juiste gewicht en de juiste inhoud.


3. DCM potgrond groente en kruiden

Deze potgrond is speciaal gemaakt voor het zaaien en verpotten van groente en kruiden. De potgrond is ook toepasbaar bij biologische land- en tuinbouw. Verpotten is onder andere belangrijk zo dat de plant snel door kan groeien. Zo kunt u eind februari al beginnen met planten en dan groeit de plant buiten door. Bij het verpotten is het wel belangrijk dat u de wortels van de plant niet beschadigt. De plant heeft dan de tijd nodig om zich te herstellen. Tijdens het herstel proces groeit de plant dan ook nauwelijks. Men beweert dat deze potgrond goed verpakt is, handig in gebruik en dat het hoge kwaliteit potgrond.

Deze zakken bestaan uit 30 liter en wegen maar liefst 30 kilogram. Met dit gewicht zijn ze nog redelijk goed te verplaatsen naar de locatie waar u deze potgrond wilt gebruiken. Tevens is met dit gewicht het formaat ook nog te doen.


4. Zaai- en Stek potgrond

Deze potgrond is ideaal voor het zaaien van onder andere groente. In deze potgrond zit zand dit is voor de betere drainage van uw planten. Stekken is een manier van het verveelvoudigen van planten. Zo hoeft u van uw lievelingsplant geen nieuwe te kopen maar kunt u deze maken. Als u niet wil stekken maar wil zaaien omdat u toevallig nog zaadjes van uw favoriete plant heeft. Is deze potgrond ook super handig. U kunt meteen zaaien in de volle grond of u kunt de plant eerst in een potje zetten en daarna verpotten. Bij zaaien in een kweekbak is deze potgrond heel handig. Als u zaait in een kweek bak wordt het aangeraden om dit in regels te doen. Men vind dat deze potgrond een fijne structuur heeft en een goede kwaliteit


5. Ecoterra potgrond

Deze potgrond is speciaal gemaakt voor rotsplanten, cactussen en vetplanten. Waar u op moet letten bij vetplanten en cactussen is dat er zowel binnen als buiten vetplanten zijn. Let hier goed op want de binnen plant overleefd het buiten niet en de buiten plant binnen niet. Vetplanten hoeven maar een keer per maand een flinke scheut water. Zonlicht is essentieel voor vetplanten, krijgen zij te weinig zonlicht wordt de kleur dof. Dit is natuurlijk super sonde van uw vetplant en wilt u natuurlijk voorkomen. Het is bij cactussen en vetplanten belangrijk dat u de juiste potgrond gebruikt. Dit komt omdat universele potgrond niet de juiste bodemwaardes heeft. Over deze potgrond zijn de meningen enthousiast. Er wordt bij de beoordelingen vermeld dat deze potgrond niet te verkrijgen is in Belgische tuinwinkels. Deze potgrond is van goede kwaliteit.

Deze zak met potgrond bevat 10 liter en weegt 3,5 kilogram. Het is dus een kleine zak dit is zeer handig als u alleen een paar kleine cactussen en vetplanten in huis hebt.


Wat is het verschil tussen tuinaarde en potgrond?

Tuinaarde kunt u het best gebruiken voor het verbeteren van uw bestaande grond. In tuinaarde zit veel compost. Door deze hoge concentraties compost die aanwezig zijn in de aarde verbranden de wortels.

In de grote tuinwereld bevind zich tevens ook tuinturf. Tuinturf is technisch gezien doorgevroren zwart veen. Het bevindt zich vaak ook in potgrond. Tuinturf is zeer handig voor zuurminnende planten. Dit houd in dat deze planten graag in een licht zure tot zure bodem staan.

Potgrond is in tegenstelling tot tuinaarde wel geschikt om in bijvoorbeeld potten te doen. Er bestaan universele versies deze zijn acceptabel voor alle plant. Op het potgrond vlak heeft u ook veel speciale soorten potgrond die de plant ondersteunen waar dit soort het het meest kan gebruiken.

Was dit artikel behulpzaam?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *