TuinBoel.nl

De beste tuinartikelen van 2020 – 2023

Beste regenton van 2024

Geld besparen, iets goeds doen voor je tuin en ondertussen het milieu helpen kan allemaal met een regenton. In natte periodes met wateroverlast, vangt hij een deel van dit water op. In droge periodes kunt u het opgevangen water gebruiken om je planten water te geven. Regenwater is gratis. Waarom leidingwater gebruiken als je ook gratis water kunt gebruiken? Daarbij hoeft er dan minder water opgepompt te worden, wat beter is voor het milieu.


1. Harcostar Regenton Rainsaver Antraciet 100 liter

De Harcostar regenton kan tot 100 liter water opvangen en is één van de bekendste regentonnen. Ook maakt de vierkante vorm van deze ton het makkelijk om hem in een hoekje te stoppen. Bij levering ontvang je een kraan, deksel en de mogelijkheid om een slang aan te sluiten erbij. Daarbij is er de mogelijkheid om hem te combineren met een voet en vulautomaat. Dankzij de voet is het mogelijk een gieter te plaatsen. Wanneer hij volledig is gevuld met regenwater, zal dat verder via de regenpijp worden geleid dankzij de vulautomaat.


2. Harcostar regenton 227 liter – Groen

Deze Harcostar regenton heeft een behoorlijke inhoud van 227 liter en komt bij levering aan met een deksel en kraan. Hij staat super stabiel en is handig in een grotere tuin. Daarbovenop maakt de groene kleur het product onopvallend. De deksel bevat een veiligheidssleutel wat handig is als je kinderen hebt. Hij heeft aan de bovenkant twee gaten die als aanvoer dienen. Aan de onderkant zitten eveneens twee gaten die als tap gebruikt kunnen worden.


3. Garden Muurtank Regenton 320l 

De naam zegt het al: de regenton is bevestigd tegen de muur of wand. Hij kan 320 liter water opvangen en komt met een peilstok die exact laat zien hoeveel water er zich in de ton bevindt. De regenton is makkelijk aan te sluiten, neemt niet teveel ruimte in en heeft een mooie kleur. Daarbij is hij gemaakt van een mooi materiaal, kunststof en heeft een mooi design. Er gaat veel water in en door middel van het vulsysteem loopt hij lekker vol.


4. Nature – Regenton Houtlook 120L

De regenton lijkt op een whiskeyvat van hout. Het is mooi afgewerkt en heeft een inhoud van 120 liter. Het materiaal bestaat uit polyethyleen. Ook heeft de regenton een deksel en kraan. Om de regenton hoger te plaatsen is het mogelijk om hem uit te breiden met een standaard. Echter is deze niet bij de regenton inbegrepen. Hij is praktisch als je een kleine tuin hebt, maar toch een regenton wilt.


5. Regenton Ward / Strata 250 L

Dit is een grote regenton met een inhoud van 250 liter. De zijdes zijn afgevlakt waardoor het makkelijk is om hem tegen een muur te plaatsen. Hij heeft een veilige deksel en kraan. Het design is mooi en valt door de kleur niet heel erg op in de tuin. Ook komt hij met een kraantje.


Waarom heeft u een regenton nodig?

Tegenwoordig komt het regelmatig voor dat er een hevige regenbui ontstaat. Wanneer dit het geval is, kan de grond het water niet snel genoeg opnemen. Een regenton kan helpen een deel van het water op te vangen voor het de grond bereikt. Ook als het niet veel regent, maar juist heel droog is, is het handig om een regenton te bezitten. Het water dat is opgevangen tijdens de natte periode kan nu gebruikt worden om de planten water te geven. Omdat u dit regenwater kan gebruiken voor je planten, hoef je geen drinkwater te gebruiken. Dit bespaart u kosten. Ook zorgt drinkwaterwinning uit de grond voor een dalende zeespiegel en dit is niet goed voor de natuur.

Was dit artikel behulpzaam?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *