TuinBoel.nl

De beste tuinartikelen van 2020 – 2023

Beste elektrische kettingzaag van 2024

Voor klusjes als takken of brandhout zagen en bomen snoeien, heb je een elektrische kettingzaag nodig. Maar het is heel belangrijk dat je weet welke je koopt, want het is niet zomaar een speeltje. Een elektrische kettingzaag kan namelijk nog best wel gevaarlijk zijn. Daarom zijn hieronder 5 kettingzagen uitgekozen die zoveel mogelijk om jouw veiligheid denken. Hoe? Dat kunnen ze door af te remmen wanneer het gevaarlijk wordt, en een terugslagbescherming. Ben je benieuwd naar deze elektrische kettingzagen? Lees dan snel verder voor de top 5 van 2024.


1. Einhell Elektrische Kettingzaag 1800 W

De elektrische kettingzaag van Einhell is praktisch en krachtig. Je kunt hem voor een breed aantal werkzaamheden inzetten. Voorbeelden zijn het zagen van brandhout, het snoeien en vellen van kleinere bomen, of voor soortgelijke werkzaamheden in de tuin of een park.

Wat er zo fijn is aan dit artikel? Dankzij de olietank die erin gebouwd zit, wordt je ketting automatisch gesmeerd. Zo hoef je je machine weinig te onderhouden. En je kunt het oliepeil (inhoud 160 milliliter) makkelijk controleren door via het grote kijkglas bij het oliereservoir te kijken. Ook zit er terugslagbescherming op deze machine. Maar wat betekent dat? Dit betekent dat hij beschikt over een directe kettingrem om ongelukken te voorkomen. Ook heeft de machine een metalen klauwaanslag. Deze voorkomt dat de machine te ver tegen een stam of boom aangeduwd is.

En, ook ter veiligheid, is er een kabelclip. Om te zorgen dat het snoer niet in contact komt met het zwaard van de machine, kun je deze tijdens en na gebruik vastmaken aan de kabelclip. Ook is er een metalen tandwielaandrijving. Deze probeert het slijten van onderdelen zo goed mogelijk tegen te gaan. En dit garandeert een lange levensduur van de machine.


2. Powerplus POWEG1010 Kettingzaag

Met deze elektrische kettingzaag kun je snel en krachtig takken of brandhout zagen en bomen snoeien. De ketting is niet gemaakt voor dagelijks gebruik, maar om af en toe te gebruiken voor een kleine klus. En waarom zou jij deze elektrische kettingzaag nou moeten kopen? Om te beginnen wordt de ketting automatisch gesmeerd. Hierdoor slijt hij minder snel en blijft hij optimaal werken. Ook scheelt dit jou wat werk. En de automatische rem zal de ketting afremmen bij gevaarlijke situaties, dus minder kans op ongelukken.

De terugslagbeveiliging verkleint het risico op terugslag drastisch, waardoor je aangenaam en veilig kan zagen en snoeien. En voor nog meer veiligheid is er ook een handbeschermkap. Deze zorgt ervoor dat je je handen veilig afschermt. Het enige nadeel aan de elektrische kettingzaag is dat hij beschikt over een kort netsnoer (36 cm). Je zal dus altijd een verlengsnoer nodig hebben.


3. Bosch AKE 35 S Elektrische Kettingzaag

Deze elektrische kettingzaag van Bosch is geschikt voor kleine en middelgrote klussen. Denk aan: het zagen van hout en het vellen van bomen. Hij is daarentegen niet geschikt voor het zagen van minerale materialen. Maar met een motor van 1800 wat en een kwaliteitszaag kun je heel precies zagen. Wat handig is aan deze zaag, is het SDS-systeem. Deze is voor het makkelijk wisselen en spannen van de ketting. Je kunt de ketting zo zonder gereedschap spannen en wisselen. En de machine is zo gemaakt dat hij niet snel beschadiging op zal lopen, en dus een lange levensduur heeft.

Ook zit er een Quick Stop op de zaag ter veiligheid. Zo worden ongelukken voorkomen, omdat de zaag dan volledig automatisch gestopt wordt. En je hebt weinig onderhoud aan deze zaag, dankzij de automatische olietank.

Tips & Tricks

– Draag persoonlijke beschermende uitrusting en draag ook altijd een veiligheidsbril. Het dragen van persoonlijke beschermende uitrusting zoals een stofmasker, slipvaste werkschoenen, een veiligheidshelm of gehoorbescherming, afhankelijk van de aard en het gebruik van het elektrische gereedschap, vermindert het risico van verwondingen.
– De elektrische kettingzaag wordt niet met olie gevuld geleverd; het is belangrijk om de elektrische kettingzaag voor gebruik met olie te vullen.

Onderhoud
– Trek altijd voor werkzaamheden aan het elektrische gereedschap de stekker uit het stopcontact.
– De geleidingssleuf van het zwaard verslijt in de loop van de tijd. Draai bij het vervangen van de zaagketting het zwaard 180° om de slijtage te compenseren. Hierdoor wordt de gebruiksduur van het zwaard verlengd.


4. Makita UC3041A Elektrische Kettingzaag

Makita is ook een bekend merk in de gereedschapswereld. Dus natuurlijk is daar ook een elektrische kettingzaag van! Hij is ideaal voor veelzijdig zaagwerk rond huis en tuin. Het gewicht en het formaat zijn niet heel hoog/groot, dus is hij comfortabel en gemakkelijk om mee om te gaan. Het zwaard van de elektrische kettingzaag is wel 30 cm lang. En de bijbehorende ketting kun je zonder gereedschap te gebruiken spannen en vervangen. Ook deze elektrische kettingzaag wordt volledig automatisch ingesmeerd, dus dat scheelt jou weer werk. En er zit een rem op de motor en ketting om ongelukken te voorkomen.


5. Powerplus elektrische kettingzaag

Deze elektrische kettingzaag heeft een krachtige motor van 2500 W, waarmee je snel en krachtig takken of brandhout kunt zagen en bomen kunt snoeien. Hij is gemaakt voor intensief gebruik, dus vaak voor een grote klus. De ketting wordt automatisch gesmeerd, waardoor de ketting veel minder snel slijt en zodat hij goed blijft werken. Bij gevaarlijke situaties wordt je elektrische kettingzaag afgeremd door de automatische rem. Je handen worden altijd beschermd, dankzij de handbeschermkap. En met de zachte handgreep houd je maximale controle over je zaagbewegingen. Het netsnoer van de elektrische kettingzaag is niet zo groot, maar 30 cm, dus je hebt eigenlijk altijd een verlengsnoer nodig.


Lees ook: Beste kettingzaag van dit moment

Was dit artikel behulpzaam?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *