TuinBoel.nl

De beste tuinartikelen van 2020 – 2023

Beste parasol van 2024

Het is een warme zomerdag en u bent op zoek naar een beetje schaduw in uw tuin om een boek te lezen. Jammer genoeg staat de zon vol op uw tuin. Dan is de ideale uitkomst een parasol. Parasollen bestaan in veel soorten kleuren en maten. Zodat iedereen een parasol kan vinden die bij hem of haar past.

Ik denk dat iedereen wel weet hoe een parasol eruit ziet. Maar toch voor de mensen die geen enkel idee hebben. Een parasol is een doek dat in de lucht hangt. Hij wordt ondersteund door een paal. Deze paal is vaak te verstellen. In dit artikelen zullen we u 5 parasollen laten zien die te koop zijn


1. Alice’s Garden zweefparasol

Op nummer 1 staat deze zweefparasol van Alice’s Garden. Het is een parasol van 3 meter bij 3 meter. Hij is beschikbaar in verschillende kleuren. De hoogte is verstelbaar, maar het laagste wat de paraplu kan zijn is 2 meter. Hij is van sterk polyester gemaakt, zodat hij niet bij elke windstoot kan scheuren.

De recensies van de klanten zijn positief. Ze zijn tevreden met de kwaliteiten het model. Ook geven ze aan dat het ideaal is dat de steunpilaar niet in het midden zit. Hierdoor heeft u namelijk de ruimte om nog een tafel neer te zetten in de schaduw.

Voordelen en nadelen

Het doek is waterdicht, wat goed van pas kan komen als het ineens gaat regenen. De paraplu zal dan niet bezwijken onder de druk van het water, waardoor hij dus niet zal scheuren. De prijs voor deze parasol is zeer aantrekkelijk, hij is namelijk niet al te duur. Zeker niet als u kijkt wat u er voor terug krijgt. Hij is gemakkelijk te gebruiken en u kunt hem aanpassen naar uw voorkeur. Het enige echte nadeeel is dat de tegels die de parasol vasthouden niet zijn inbegrepen. Deze zou u erbij moeten kopen. Maar u zou ook uw eigen betonnen gewichten kunnen gebruiken.


2. SORARA Palermo Parasol

Deze SORARA Palermo parasol is gemaakt van polyester. De paal is gemaakt van licht aluminium, maar niet te licht want anders waait hij natuurlijk gemakkelijk weg. Dit doek heeft een doorsnede van maar liefst 3 meter. Hij is verstelbaar als het gaat om hoogte en hij kan ook nog een schuin neergezet worden als de zon vanaf de zijkant valt. Het vertrouwen in de kwaliteit van de parasol door Sorara geeft u 2 jaar garantie na aankoop.

De recensies over de parasol zijn zeer tevreden. Er worden vaak 5 sterren gegeven. Klanten geven aan dat het materiaal zeer sterk is en dat de parasol ook handig in gebruik is. Het design is leuk en heeft een zeer luxe uitstraling. Ook deze parasol is weer beschikbaar in meerdere kleuren.

Voordelen en nadelen

Het grootste voordeel van deze parasol is dat hij kantelbaar is. Ook is het grote doek een pluspunt. Doordat hij eenvoudig te bedienen is kunt u hem altijd aanpassen naar hoe u dat wilt. Het doek kan een buitje verdragen en zal niet snel scheuren. Jammer genoeg heeft deze parasol ook geen standaard en zou u die zelf moeten aanschaffen.


3. Vidaxl Zia parasol

Ook deze parasol van VidaXL kunt u kantelen. U kunt de parasol plaatsen in het midden van de tafel (als er een gat zit). Hij is gemakkelijk opvouwbaar en verplaatsbaar. Het doek is 2 bij 3 meter en is ondersteund door baleinen van staal. Het design heeft een luxe uitstraling, zeker door de zandwitte kleur.

De kopers zijn vooral tevreden ver de prijs kwaliteit verhouding. De prijs is niet al te duur en de kwaliteit is top. Het is een sterke parasol met een mooie uitstraling. Toch zijn de meningen over de sterkte verdeeld.

Voordelen en nadelen

Het doek is van een sterk materiaal en scheurt niet snel. De paal is rotbestendig. Hij is opvouwbaar en kan gekanteld worden. Hij is perfect voor op een klein balkon, echter is hij niet heel stevig en is het verstandig om nog een zwaar voetstuk erbij te kopen.


4. Relaxdays frame Naturel

Dit is de simpelste parasol in het lijstje. Deze parasol van RelaxDays heeft een simpel uiterlijk en is niet al te duur. Hij kan geplaatst worden op een terras, balkon of in de tuin. Hij is waterafstotend en biedt ruim 2 bij 2 meter aan schaduw. De hoogte is verstelbaar en ook deze parasol valt te kantelen.

De recensies van dit artikel zijn nogal wisselvallig. De één is erg tevreden en vindt het een top artikel. De ander is ontevreden en vindt de kwaliteit te zwak.

Voordelen en nadelen

Het grootste voordeel van deze parasol is toch echt de prijs. Vergeleken met de meeste andere parasollen is het echt de helft van de prijs. Ondanks zijn iets minder luxe uiterlijk is dit nog steeds een prima parasol. Het grootste nadeel is dat deze parasol wel echt naar binnen gehaald moet worden met regenbuien of heftige windstoten.


5. Kopu Zweefparasol Vigo

Deze parasol van Vigo, is net zoals onze nummer 1 van deze lijst een zweefparasol. Hij is beschikbaar in wel vijf verschillende kleuren. Hij is kantelbaar, de hoogte is verstelbaar en hij kan om zijn eigen as draaien. De paraplu van deze parasol is vierkant en 2,5m bij 2,5m. Hij wordt geleverd met een kruisvoet (zie foto) allen moet die wel nog verzwaard worden.

Klanten vinden het een top product en zijn erg tevreden. Hij is gemakkelijk in gebruik en vervult alle wensen. Die kwaliteit is goed en stevig. Ook heeft u nog 30 dagen bedenktijd.

Voordelen en nadelen

Zoals we net al zeiden is de kwaliteit echt top. Niks op aan te merken. Hij heeft veel verschillende standen. En u kunt hem vrij gemakkelijk aanpassen naar uw behoeftes. Het enige grote nadeel is de prijs. Vergelijk met een aantal andere parasollen is dit zeker een dure. Maar al met al is de prijs de kwaliteit wel waard.


Was dit artikel behulpzaam?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *