TuinBoel.nl

De beste tuinartikelen van 2020 – 2023

Gieter met lange tuit

Er zijn natuurlijk vele gieters: kleine, grote, bolvormige en vierkant. Alleen wat is nou de perfecte gieter? Dat verschilt per persoon, maar voor de mensen die professioneel werk willen leveren is een gieter met een lange tijd toch wel de beste optie. Een lange tuit zorgt er namelijk voor dat het planten water geven heel makkelijk wordt. Je kunt namelijk gemakkelijk bij al de planten komen met een lange tuit. Verder ziet het er ook nog eens heel trendy uit!


Aan welke eisen moet een gieter met een lange tuit voldoen?

Bij een gieter met een lange tuit zijn er niet superveel eisen te stellen. Het is vooral belangrijk dat de tuit lang genoeg is. Wel zijn er een paar punten waar je bij de aankoop op moet letten. Zo zijn de breedte en de steilheid van de tuit belangrijk. De breedheid is belangrijk, omdat je hiermee beslist hoeveel water er per keer uit komt. Als je in een keer heel veel water eruit wilt laten komen heb je een gieter met een brede tuit nodig en als je juist het tegenovergestelde wilt heb je er een met een smalle tuit. Er is natuurlijk ook nog een tussenweg voor als het je niets uitmaakt. Verder is de steilheid van de tuit belangrijk, want hiermee beïnvloed je hoe snel het water er uit vloeit. Hoe steiler de tuit is, hoe meer je de gieter moet kantelen om er water uit te krijgen. Daarnaast kun je ook kijken hoeveel water er in een gieter past, maar die keuze is aan jou! Wel is het belangrijk om te kijken wat voor handvat jij graag zou willen hebben.


Top 5 beste gieters met lange tuit: Dit is onze top 5

Als je kijkt naar gieters denk je misschien dat een keuze maken simpel is, maar niets is minder waar. Er zijn namelijk zoveel gieters waar je uit kan kiezen. Dat de keuze haast onmogelijk lijkt. Gelukkig hebben wij je hierbij geholpen, door het maken van een top 5.

Dit zijn de 5 beste gieters met lange tuit van 2020:


1. Retro Gieter met lange tuit voor binnen

Deze gieter is perfect voor binnen. Met de inhoud van 1,1 L heb je genoeg water voor je kamerplanten! Door de smalle tuit van deze gieter is het water geven van planten in een terraria of potten op hoge planten zeer handig. Door de plaatsing van de tuit zal het ook niet moeilijk zijn om de laatste restjes water uit de gieter te krijgen. De gieter is gemaakt van gegalvaniseerd gepoedercoat staal. De kleur van deze gieter is een trendy groene kleur. Doordat het handvat met de hand is gelast kunnen er een paar lasmarkeringen zichtbaar zijn, maar dat maakt die gieter juist extra leuk. Het handvat van deze gieter is groot, zodat het makkelijk vast te houden is. Al met al is dit een super goede gieter, die aan alle eisen voldoet. Dit is zeker weten een aanrader!


2. Blomus gieter 1,5 liter LIMBO

Deze gieter heeft een mooie strakke vorm, zodat je de gieter niet perse hoeft op te bergen in een kast. In de gieter past 1,5 L water. Dus zelfs al heb je veel planten, dan zal dit waarschijnlijk genoeg water zijn voor al je binnen planten. De gieter is gemaakt van gepolijst edelstaal en van kunststof. De schenktuit zit net als bij de vorige gieter aan de onderkant van het opslagdeel verbonden. Dit zorgt ervoor dat de laatste restjes water er ook nog makkelijk uit kunnen komen. De tuit is wel stijl en hierdoor zal het water er soms iets minder snel uit stromen. Je kunt hierdoor makkelijker bepalen, hoeveel water je eruit wilt laten komen! Verder is de gieter in verschillende kleuren verkrijgbaar.


3. Hti-living Gieter 4,5 Liter

Deze gieter is ook geschikt voor buiten. Hij is namelijk gemaakt van pvc en heeft ook nog ook ruimte voor 4,5 liter water. Dit zorgt ervoor dat je niet de hele tijd op en neer hoeft te lopen om nieuw water te halen. Ook wordt er een sproeidop bij geleverd, waarmee je je buiten en binnen planten kan besprenkelen met water. Het is mogelijk om de sproeidop er af te halen! De tuit van deze gieter is iets breder, waardoor er meer water uit komt. Verder zijn er streepjes aan de zijkant van de gieter, hiermee kun je zien hoeveel liter water er nog in de gieter zit. Aan de gieter zit ook een uitstulping, hieraan kan je je sproeidop vastmaken als je hem niet gebruikt. Het design van deze gieter is simpel, maar heeft wel leuke details. De kleur van de gieter is donkergrijs.


4. Talen Tools Gieter Met Lange Tuit

Deze gieter is geschikt voor het gericht water geven aan planten. Op de tuit past een sproeikop. Het geheel ziet er heel trendy uit! De gieter heeft van zichzelf een groene kleur en de sproeikop heeft een gouden kleur. In de gieter past 2 liter water! Dat is zeker genoeg voor al je kamerplanten. Ook zit er een superfijn en groot handvat op deze gieter! Je kunt de gieter makkelijk vullen aan de bovenkant. De tuit is niet supersmal, maar zeker ook niet super breed. Hij is dus super handig als je opzoek bent naar een tussenmaat.


5. Gieter Met Smalle Lange Tuit 

Deze gieter heeft een iets oudere uitstraling. Hij is gemaakt van zink en ziet eruit als een gieter die je misschien wel eens hebt gezien bij je oma of opa. Hij is voorzien van een smalle tuit, die het mogelijk maakt om gedoseerd water te geven. Je kan 1.6 liter water in deze gieter opbergen en hij is geschikt voor binnen en buiten. Als je hem voor buiten gebruikt moet je er wel opletten dat je hem misschien iets vaker moet vullen. Je kunt deze gieter makkelijk aan de bovenkant vullen via het open gat. Ook is er een handig handvat dat je kan gebruiken!


Gieter met lange tuit of kleine tuit?

Beide hebben ze hun pluspunten en minpunten. Zo kan je in een grote gieter veel water vervoeren en hoef je weinig op en neer. Wel zijn deze weer zwaarder en vaak ook niet zo gedoseerd in het water geven. Kleine gieters zijn meestal meer voor binnen en voor kamerplanten. Je kan er vaak gedoseerd water mee geven. Ook zien ze er vaak leuker uit en kost het minder ruimte in het huis. Wel zal je vaker op en neer moeten lopen voor water. De keus is dus aan jou, maar met deze gieters uit de top 5 zal je zeker een goede keuze maken!


Op zoek naar de beste gieter van 2024? Bekijk hier onze top 5!

Was dit artikel behulpzaam?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *