TuinBoel.nl

De beste tuinartikelen van 2020 – 2023

Gazonmest met toegevoegde onkruidbestrijding

Wil je dat het gras van jouw gazon groener is dan dat van de buurman? Natuurlijk kan dat! Daarvoor heb je wel de beste gazonmest met toegevoegde onkruidbestrijding nodig. Want een goed groeiende grasmat is leuk, maar alleen zonder dat vervelende onkruid. Wildbloei in jouw gazon kan worden veroorzaakt door de wind of overvliegende vogels. Ze laten hier en daar nog wel eens een zaadje vallen. Maar wist je dat ook bemesting de boosdoener kan zijn van onkruid in jouw gazon? Gazonmest met onkruidbestrijding is dan de beste keuze. 

Zo houd je jouw grasmat diepgroen en redelijk onderhoudsvrij. Grasmaaien is eigenlijk het enige wat je hoeft te doen. Je zorgen maken over paardenbloemen of witte klaver tussen het gras is voorgoed verleden tijd. Als je kiest voor gazonmest met toegevoegde onkruidbestrijding, houd je het gras in de tuin altijd groener dan dat van de buren. Je hoeft maar één handeling te verrichten voor het bemesten én onkruidvrij houden van de grasmat. 


Onkruid bestrijden en het gras bemesten in één 

Ja, dat kan! Je kunt jouw gazon van de voeding voorzien die het nodig heeft terwijl het ook het aanwezige onkruid bestrijdt zonder het gras te beschadigen. Dat bespaart je behoorlijk wat tijd. Mits je het juiste product gebruikt natuurlijk. Een onkruidbestrijder zorgt ervoor dat boterbloemen of madeliefjes de aanblik van jouw groene grasmat niet verpesten. De gazonmest zorgt voor gezonde groene grassprieten en een egaal gazon zonder kale plekken. Dus ook als het gazon na de droge zomerperiode wel een oppepper kan gebruiken kun je gazonmest met toegevoegde onkruidbestrijding toepassen. Maar hoe doe je dat?


Hoe gebruik je deze mest met toegevoegde onkruidbestrijding?

Gelukkig is dat helemaal niet moeilijk. In de eerste plaats is het belangrijk dat je een product koopt van hoogwaardige kwaliteit zoals bijvoorbeeld Pokon Onkruid Weg! Deze gazonmest met toegevoegde onkruidbestrijding is super eenvoudig toe te passen en leverbaar in diverse inhoudsmaten. Bijvoorbeeld voor een gazon van 120 m2. Voordat je het gazon gaat bemesten moet het gras worden gemaaid. 4-5 dagen na de laatste maaibeurt kun je gaan strooien. Dat doe je wanneer de weersvoorspelling geen vorst of regen aangeeft. 

Gazonmest met toegevoegde onkruidbestrijding strooien kun je het beste doen in de ochtend. De mestkorrels lossen dan goed op door de dauw die nog op het gras ligt. Strooi je in de zomer? Dan kun je het gazon 2 tot 3 dagen na het bemesten gaan beregenen. In de winter hoef je het gazon niet te bemesten. Zorg er wel voor dat je het gras bij vorst niet betreedt. Dat kan de wortels van de grassprieten onherstelbaar beschadigen waardoor je in het voorjaar alsnog tegen lelijke bruine plekken aankijkt. En dat is niet de bedoeling.  


Wanneer is mijn gazon toe aan wat extra voeding?

Bepalen of jouw grasmat of gazon toe is aan wat extra bemesting is niet zo moeilijk. Vaak zie je gedurende het groeiseizoen al wat dunne plekken ontstaan. Daarnaast kan de conditie van het gras ook worden aangetast door het aanwezige onkruid. Deze wildgroei haalt voedingsstoffen uit de boden die eigenlijk bedoeld zijn voor het gras. Dat geldt uiteraard ook voor water. Ook als het gras bruin is geworden door de zon of na het groeiseizoen kun je nadenken over gazonmest met toegevoegde onkruidbestrijding als extra boost. 


Gazonmest met onkruidbestrijding: dit is de beste van 2024

Wie droomt er nu niet van een gezond en groen gazon zonder onkruid? Ook ik was voornemens om mijn strijd tegen klavertjes, madeliefjes en paardenbloemen op te geven. Tot ik ontdekte hoe goed gazonmest met toegevoegde onkruidbestrijding werkt. Zonder veel moeite kan ik nu genieten van gezond gras zonder de groei van ongewenste plantjes. Om je een lange zoektocht te besparen, heb ik de beste gazonmest alvast voor je opgezocht. 


1. Pokon Onkruid Weg!

Pokon Onkruid Weg! is een hoogwaardige gazonmest met toegevoegde onkruidbestrijding. De voeding is voldoende voor een gazon tot 120 m2. Deze mest op basis van NPK 22-5-5 kan ook worden gebruikt voor het herstellen van gazons. Bijvoorbeeld bij kale plekken of verbranding door de zon. De onkruidbestrijder werkt effectief tegen paardenbloemen, witte klaver, madeliefjes en boterbloemen. Pokon Onkruid Weg! is eenvoudig toe te passen en kan gebruikt worden van april tot en met september. De mestkorrels zijn eenvoudig uit te strooien. 20 gram per m2 is voldoende. Deze gazonmest met onkruidbestrijding zorgt voor de juiste voeding én een diepgroene grasmat zonder onkruid. 


Een gezond bodemleven en een groener gazon

Er is niets zo vervelend dan onkruid in het gazon. Net wanneer je denkt de wildgroei tot in de puntjes te hebben verwijdert, doemt er achter je alweer een nieuwe bos onkruid op. Door de grasmat regelmatig te voorzien van gazonmest met toegevoegde onkruidbestrijding, houdt je het bodemleven en de zuurgraad in goede balans. Dat betekent automatisch minder mosgroei en onkruid. Het gras ziet er niet alleen groener, maar ook voller uit. 

Het gazon bemesten met Pokon Onkruid Weg! kun je het beste 3x per jaar doen. De eerste bemesting en onkruidbestrijding vindt plaats in april. De tweede maal in juni en de laatste keer in het najaar. Doe dit uiterlijk in de maand september. Tussendoor kun je het gazon natuurlijk gewoon maaien en heb je geen last van onkruid.  De aanbevolen hoeveelheid ligt op 20 gram per m2. Heb je een groot gazon in de tuin? Dan kun je eventueel ook een strooiwagen gebruiken om de gazonmest met onkruidbestrijding evenredig te verdelen. 

Was dit artikel behulpzaam?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *