TuinBoel.nl

De beste tuinartikelen van 2020 – 2023

Buitenkachel met lange pijp

Een buitenkachel met een lange pijp is onmisbaar op jouw terras. Deze sfeermakers zorgen ervoor dat je ook tijdens koude dagen kunt genieten van het buitenleven. Doordat deze kachels of tuinhaarden zijn uitgerust met een lang rookkanaal, heb je geen last van rook.  En dat is fijn, zeker als je met vrienden wilt kunnen genieten van een drankje of een maaltijd. Maar hoe kies je voor de beste buitenkachel met lange pijp? Welke voordelen hebben deze tuinhaarden nog meer en waar moet je op letten bij de aanschaf?

De keuze die je maakt is vooral afhankelijk van jouw situatie. Een klein terras heeft natuurlijk een minder grote buitenkachel nodig dan een forse buitenplaats. En kies je voor een ronde tuinhaard met lang rookkanaal of een vierkant exemplaar? Ook de lengte van de pijp is iets om rekening mee te houden. Zeker als je de kachel wilt branden zonder dat je andere mensen tot last wilt zijn. In deze koopgids vertellen we je alles wat je moet weten als je op zoek bent naar de beste buitenkachel met lange pijp. 


Waar moet je op letten bij de aanschaf van een tuinhaard met een lange pijp? 

Bij de aanschaf van een buitenhaard, een tuinkachel of buitenkachel met een lang rookkanaal, moet je rekening houden met een aantal zaken. Zo weet je namelijk zeker dat je een buitenkachel kiest die geschikt is voor jouw situatie. In de eerste plaats is de lengte van het rookkanaal belangrijk. Des te langer de pijp, des te makkelijker de rook kan worden afgevoerd. In de meeste gevallen heeft de pijp een lengte van minimaal 1.60 meter.

Als je buiten wilt kunnen genieten van aangename warmte, dan is het ook belangrijk om op de capaciteit van de buitenkachel te letten. En wil je dan liever stoken op hout of pelletkorrels? Daarnaast kun je ook kiezen voor een tuinhaard waarop je kunt koken. Ze zijn dan voorzien van een ovenfunctie of een rooster om op te barbecueën. Niet elke buitenkachel heeft deze mogelijkheid. Let daar dus op bij de aanschaf.


Beste buitenkachel met lange pijp: dit is onze top 5

Nu je zeker weet dat je jouw terras of tuin wilt voorzien van een tuinhaard met lang rookkanaal, wil je natuurlijk wel de juiste keuze maken. In onze top 5 vind je de beste buitenkachels met lange lange pijp. Ze zijn niet alleen eenvoudig en veilig in gebruik, maar voorzien je ook nog eens van een aantal fijne functies. Ben je op zoek naar de beste buitenkachel met een lang rookkanaal? Bekijk dan hier onze tuinhaarden top 5.

Dit zijn de beste buitenkachels met lange pijp van 2024:


1. MaxxGarden Helios Buitenkachel Met Lange Pijp

Deze moderne buitenkachel met lange pijp is een echte sfeermaker op het terras en in de tuin. Deze kachel heeft een rookkanaal met een lengte van 1.60 meter. Je hebt dus geen last van rook in je gezicht. De pijp heeft een diameter van 60 centimeter. De poedercoating zorgt ervoor dat deze stalen buitenkachel met lange pijp bestand is tegen alle weertypen. Je kunt hem dus ook in de winter gebruiken. Het rookkanaal heeft een regenkap en een opvangbak. Asresten kun je dus makkelijk afvoeren. Deze tuinhaard met lang rookkanaal is geschikt voor brandhout.


2. Lanterfant David

Een stoere buitenkachel met een lange pijp. Deze buitenhaard in roestkleur is lekker compact en kan dus ook geplaatst worden op kleine terrassen. De tuinhaard is gemaakt van hittebestendig materiaal. Je kunt de kachel ook in de winter buiten laten staan want hij is weersbestendig. De Lanterfant David buitenkachel met lange pijp heeft een lengte van ruim 1.55 meter. De pijp is lang genoeg om geen last te hoeven hebben van de rook. Deze tuinhaard brand je op hout en wordt geleverd met een regenkap. Je kunt de kachel dus ook branden als het regent, zonder dat het vuur wordt gedoofd.


3. MaxxGarden Fenix Buitenkachel Met Lange Pijp

Stijlvolle buitenkachel met lange pijp van MaxxGarden. De Fenix heeft een tijdloos design en is gemaakt van sterk metaal met een coating. Dat maakt de tuinhaard bestand tegen de invloeden van het weer. Deze buitenkachel met lang rookkanaal van 1.34 meter, heeft een ruim stook compartiment en een handig opbergvak. Bijvoorbeeld voor het droog bewaren van houtblokken. De binnenzijde van deze kachel is voorzien van een extra rek. Daarmee wordt de onderplaat van de tuinhaard beschermt. Deze haard met lange pijp heeft een uitneembare aslade. Je houdt de kachel dus makkelijk en snel schoon. De regenkap zorgt ervoor dat je ook bij regen van de houtkachel kunt genieten.


4. Ambiance Terraskachel

Deze terraskachel van Ambiance heeft een lange pijp van 1.05 meter. Je kunt de kachel dus branden zonder dat je last hebt van de rook. Deze zwarte stalen buitenkachel met lange pijp is met een breedte van 30 centimeter ook geschikt voor kleinere terrassen of tuinen. Het regenkapje op de bovenzijde van het lange rookkanaal zorgt ervoor dat de pijp droog en schoon blijft, ook als het regent. Met deze leuke en compacte buitenkachel met lange pijp, geniet je ook tijdens de koudere dagen van sfeer en warmte.


5. TecTake Tuinhaard

Als je jouw tuin of terras wilt voorzien van een uniek en opvallend item, dan kies je voor deze buitenkachel met lange pijp. De haard heeft een opvallende antiek look en een rond gietijzeren design. De voorzijde van deze terrashaard met lang rookkanaal is voorzien van een rooster. Je hebt dus geen last van rondspattende vonken of vuur deeltjes. Omdat deze buitenkachel ook is voorzien van een rooster, kun je hem tevens gebruiken als barbecue of pizza oven. Deze buitenkachel met lange pijp wordt geleverd met een vuurhaak en kan op hout wordt gestookt. Het lange rookkanaal van 115 cm wordt afgedekt met een regenkap.


Gezellige buitenkachels voor op het terras met een lang pijp

Op het terras of in de tuin wil je natuurlijk optimaal kunnen genieten van sfeer, licht én warmte. Rook hoort daar als vanzelfsprekend niet bij. Daarom kies je voor een buitenkachel met een lange pijp. De rook wordt boven jouw hoofd afgevoerd waardoor je alleen kunt genieten van de voordelen. Welke tuinhaard met lange pijp maakt jouw terras compleet?

Was dit artikel behulpzaam?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *