TuinBoel.nl

De beste tuinartikelen van 2020 – 2023

Beste vochtmeter van 2024

Een vochtmeter wordt veel gebruikt in de bouw. Vooral om de luchtvochtigheid van een materiaal of van de ruimte zelf te meten. Hij wordt door mensen met verschillende beroepen gebruikt. Hierbij moet je denken aan schilders en architecten. Ook in de bouw en bij verzekeringskantoren wordt hij veel gebruikt. Je kan in veel materialen het vocht meten. Denk hierbij aan hout, gips en al die dergelijke materialen. Ook kun je meten of het te weinig is.


1. TROTEC BM12 Vochtmeter

Deze vochtmeter is heel makkelijk te bedienen. Je kunt in een paar seconden het vocht van een materiaal meten. Als het nodig is, kun je ook de meetstift van dit apparaat heel makkelijk vervangen. De meetstift zorgt ervoor dat het vocht precies goed gemeten wordt.

Je kunt met dit apparaat het vocht van verschillende materialen mee meten. Namelijk brandhout, hout, gips, poets of een dekvloer. Ook kun je met deze vochtmeter de temperatuur meten. Als hij te lang aanstaat, schakelt de vochtmeter automatisch uit. Hierdoor gaat de batterij langer mee. Dat doet hij na twee minuten niet gebruikt te worden.


2. Digitale Vochtmeter Voor Hout

Deze vochtmeter is speciaal voor het meten van hout. Omdat het meten van het vocht in hout meestal toch de enige reden is dat we ze kopen, vonden wij dat deze wel op onze nummer twee past. Hij meet heel nauwkeurig, hij kan er namelijk maar 1% naast zitten. De pinnen die hier aan zitten zorgen voor een nog betere meting. Hij is klein waardoor hij makkelijk mee in de zakken kan en meet het vocht heel snel.

Je kunt bij meerdere materialen het vocht meten, maar hij is toch echt speciaal voor hout. Je kunt namelijk het vocht bij bamboe, papier, katoen en tabak ook nog meten. Wanneer je deze vochtmeter een paar minuten niet gebruikt, schakelt de vochtmeter vanzelf uit. Hij heeft een geheugen. Hierdoor onthoudt hij wat je de keren daarvoor heeft gemeten.


3. TROTEC BM18 Vochtmeter

Je hoeft maar een keertje op de knop te drukken en je zet de BM18 aan en dan kun je meteen alle instellingen zien. Is dit niet geweldig? Je kunt de meetmodus tussen het bouwvocht en het houtvocht veranderen. Ook kun je de temperatuur in °C of °F zetten.

De temperatuur wordt heel precies gemeten. De pinnen gaan maar een paar millimeter het materiaal in. Wanneer dit klaar is, weet je hoeveel vocht er in het materiaal zit. Hij meet heel nauwkeurig. Wanneer het donker is en je het vocht moet meten, wordt de achtergrond verlicht. Na drie seconden gaat die verlichting weer uit.

Wanneer je de vochtmeter niet meer gebruikt, schakelt hij na 30 seconden weer uit. Hierdoor gaat de batterij langer mee. Als de batterij bijna leeg is, wordt dit aangegeven. Je krijgt er dan dus een melding van.


4. TROTEC BM22 Vochtmeter

Deze vochtmeter heeft heel makkelijke verwisselbaren, stalen meetpennen. Hij heeft hele precieze meetresultaten. Je hoeft zich dus geen zorgen te maken dat er een foutje in zin. Misschien net 1%.

Je kunt het vochtgehalte bij snoei- en brandhout meten. Je kunt dit ook bij gips, poets en dekvloeren meten. Met een staafdiagram op de vochtmeter heb je een beter overzicht. Hier door kan je de percentages en vochtwaarden makkelijk meten. Er zijn ook niet veel instellingen voor het meten nodig.


5. TROTEC BM31 Vochtindicator

Dit is wee een apparaat van TROTEC in onze lijst. Je kunt hier heel snel en makkelijk het vocht in verschillende materialen mee meten. Het kan in de muur, schutting, plafond en in de vloer. Dat is dus best wel veel! Hij heeft een diëlektrische meetmethode. Dit zorgt ervoor dat het meten van vocht sneller dan snel gaat. Het maakt het materiaal niet kapot en laat dus ook geen sporen achter.

De BM31 geeft de persoon de hem gebruikt heel veel informatie buiten alleen het meten om. Hij reageert een stuk sneller dan de andere apparaten in onze lijst, maar is iets minder nauwkeurig. Dit heeft gelukkig niet veel slechte effecten op het materiaal. Hij is redelijk klein waardoor je hem makkelijk in jouw zakken kunt houden. De achtergrond geeft licht. Hierdoor kun je ook alles in het donker heel makkelijk aflezen. Hij heeft een hold-functie. Hierdoor wordt alles wat je meet onthouden. Dit waren alle dingen die de TROTEC vochtmeter kan.


6. Brennenstuhl – vochtigheidsmeter

Deze vochtigheidsmeter van MD bepaald de vochtigheidsgraad bij al het hout en de bouwmaterialen. Je moet hierbij denken aan beton, tegels, tapijten, gipskarton, een voer en ga zo maar door.

Ook deze vochtigheidsmeter heeft een geheugen. Je kunt heel makkelijk bij moeilijkere bereikbare plaatsen meten. Daarna kun je alles heel duidelijk aflezen. Hij meet heel nauwkeurig. De meter zal er eens een of twee getalletjes achter de komma naast zitten. Je kunt hem heel makkelijk in jouw zak doen en hij glijdt niet makkelijk uit je handen.


7. PeakTech 5200 Hout

Deze vochtmeter meet de vochtigheidsgraad in hout en materiaal. Hij wordt vooral aanbevolen, omdat hij zo makkelijk te gebruiken is. Op het display staan grote cijfers en letters. Hierdoor kan iedereen alles altijd makkelijk aflezen. Naast het meten vaan het vocht, meet hij ook de temperatuur. De meter heeft een display met een lichtgevende achtergrond. Hierdoor kun je ook in de donkerdere ruimtes alles aflezen.


8. Rothenberger Digitale vochtigheidsmeter

Met deze vochtmeter kun je de vochtigheidsgraat in muren meten. Hij is goed voor hout, gips en steen. Deze meter werkt op 4 AAA batterijen. Gelukkig worden deze meegeleverd.


Wat is een goede vochtmeter?

TROTEC BM12 Vochtmeter is een van de beste vochtmeters die te koop is. Deze vochtmeter is erg makkelijk in gebruik, en je weet binnen een paar seconden hoeveel vocht ergens in zit.

Hoe werkt een vochtmeter?

Een vochtmeter werkt met radiogolven. Hij zendt radiogolven uit om te kijken hoeveel vocht er in een materiaal is zit. Hoe meer vocht er in een materiaal zit, hoe meer radiogolven worden verzonden. Met een vochtmeter kun je dus precies meten hoeveel vocht ergens in zit.

Was dit artikel behulpzaam?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *