TuinBoel.nl

De beste tuinartikelen van 2020 – 2023

Beste parasolhoes van 2024

Veel tuinen hebben ook een parasol staan. Een parasol is handig om te gebruiken wanneer de zon heel veel schijnt en je graag in de schaduw wil zitten. Dan kan je lekker onder de parasol gaan zitten. Eventueel kan hij ook gebruikt worden als het regent. Dan kan je droog zitten. Maar het is de bedoeling dat de parasol zo lang mogelijk mee gaat, zodat je er veel plezier van kan hebben. Dit gebeurt niet als je hem altijd open hebt staan. Daarom is het handig om een hoes aan te schaffen. Zo’n hoes kan je parasol beschermen tegen verschillende elementen. Denk aan regen, storm, vuil en uitwerpselen van vogels. Lees hieronder over de top 5 beste parasolhoezen van 2024 en maak je keuze!


1. AeroCover parasolhoes

Als je op zoek bent naar een parasolhoes voor je zweefparasol (250x55x60 cm) ben je bij deze aan het goede adres. De stof van deze hoes ademt en is waterbestendig, dus bij een regenbui zal je parasol niet nat worden. Ook reduceert de stof condensvorming en gaat het schimmelvorming tegen! Na gebruik kan je hem heel makkelijk oprollen tot een kleine verticale paal, waardoor hij niet veel ruimte inneemt als je hem niet gebruikt. Er is een stok in de hoes ingenaaid. Deze stok zorgt ervoor dat je de parasolhoes makkelijk over de parasol kan plaatsen. Op deze manier hoef je geen trap te gebruiken.

Volgens de kopers zit er aan de onderkant een koord en stopper waarmee je hem kan dichttrekken. Deze voorkomen het klapperen van de hoes in de wind. Verder komt het er op neer dat de hoes zich aan al de beloftes houdt en aan de verwachtingen voldoet. Van dit merk zijn ook andere maten beschikbaar.


2. Garden Impressions Parasolhoes

Deze hoes is 240 bij 68 cm. Over het algemeen houdt de hoes vocht bij. Echter kan er bij langdurige en harde weersomstandigheden wel vocht doorgelaten worden. Probeer hier dus wel rekening mee te houden. Verder sluit de hoes prachtig over de parasol heen. Kopers zeggen dat het een goede kwaliteit/prijsverhouding is. Je krijgt waar voor je geld. Je kan deze hoes ook in combinatie kopen met de parasol Athene. Daar is hij precies geschikt voor, maar natuurlijk ook voor jouw parasol met deze afmetingen. Je kan hem ook over een iets kleinere parasol plaatsen, dan is hij alleen wat te groot. Maar hij past wel. Dat werkt altijd beter dan een te kleine hoes. Je krijgt er een handig stokje bij waarmee je makkelijk de hoes om de parasol kan plaatsen en eraf kan halen. De hoes is beschikbaar in meerdere maten.


3. MaximaVida beschermhoes

De hoes van MaximaVida is gemaakt voor staande parasols en hang parasols door zijn afmeting van 245 x 50 cm. Je parasol wordt beschermd tegen groene aanslag, verkleuring en uitwerpselen van vogels. Wanneer het weer heel stormachtig is zorgt de hoes dat je parasol niet kan openklappen. Ook deze hoes heeft een ingenaaide stok om te voorkomen dat je een trap moet gebruiken. De hoes schuif je hiermee heen makkelijk over je parasol. De koordjes aan de onderkant zijn bedoelt om de hoes te sluiten.

De kopers zeggen dat ook wanneer de hoes iets groter uitvalt hij nog steeds prima te gebruiken is. Beter te groot dan te kort. Goede kwaliteit, goede bescherming en handig in gebruik. Echter zeggen ze wel dat de stok wat groter mocht zijn, dus als je wat kleiner bent kan het zijn dat je toch wel een trap moet gebruiken.


4. Eurotrail Parasolhoes

De maat van de Eurotrail hoes is 230 x 45 cm en beschermd jouw parasol tegen vuil, UV en de rest van de weersinvloeden. De hoes is gemaakt van SFS materiaal. Dit zal je misschien niet veel zeggen. SFS materiaal is waterafstotend textiel. Dit textiel is opgebouwd uit drie lagen. Door het ademende materiaal is hij waterdicht. Water kan door het ademen dus ook makkelijk verdampen. Aan de zijkant heb je ventilatiekleppen voor ventilatie om condensvorming zo goed mogelijk te voorkomen.

Het product is goed en stevig. Als je hem over een natte parasol trekt wordt de parasol droog, in plaats van dat hij nat blijft dankzij de goede ventilatie. De hoes zal niet zomaar kapot gaan, tenzij bijvoorbeeld vogels hem kapot pikken. Wel zeggen een aantal reviews dat het sluitkoord van de hoes snel kapot was. De hoes is beschikbaar in meerdere maten.


5. Madison Hoes

De hoes heeft de afmeting 240 x 50 cm. Maar de maximale afmetingen zijn 200 x 300 cm. Hij beschermt je parasol tegen vuil en invloeden van het weer, zoals regen en wind. Net als bij de rest van de hoezen heeft deze een stok waarmee je de hoes makkelijker over de parasol kan plaatsen en er weer af kan halen. Verder sluit de hoes prima aan. Tikje aan de krappe kant, maar blijft goed zitten met zijn soepele materiaal.

Was dit artikel behulpzaam?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *