TuinBoel.nl

De beste tuinartikelen van 2020 – 2023

Beste slanghaspel van 2024

We kennen het allemaal wel, de tuinslang. En hoe vervelend was het wel niet om hier voor de zoveelste keer over te struikelen? Of dat hij weer eens in de weg lag? Of de kindjes die er aan gaan zitten of er mee in de weer gaan? Dit is allemaal verleden tijd na het kopen van een slanghaspel. De tuinslang wikkel je makkelijk in de spoel, hierdoor ligt hij niet meer op de grond. Ook voorkom je gaten en knikken in de tuinslang. Die gaten in de tuinslang zijn enorm vervelend en komen er in door de knikjes. Als je een tuinslang te vaak op dezelfde plek knikt krijg je dus van die gaten. Dit is nog een rede meer om een slanghaspel te kopen. Maar welke moet je nou hebben? Om jou te helpen kiezen hebben wij een artikel gemaakt over de beste slanghaspels van 2024.


1. GARDENA Wand-slangenbox roll-up automatic

Met deze slanghaspel voorkom je niet alleen de knikjes en het struikelen in de slang, maar kun je je tuin ook heel makkelijk beter besproeien. Als je deze slanghaspel koopt, is hij meteen klaar voor gebruik. Ook is hij perfect voor kleinere tuinen of terrassen.

Hij werkt heel makkelijk en hij heeft een tuinslang van wel 15 meter. Hiermee kun je je tuin heel makkelijk besproeien. Hij is enorm fijn in het gebruik. Je kunt hem met weinig moeite uit de haspel trekken. Eigenlijk lijkt het alsof hij het bijna uit zichzelf doet. Dus een beetje automatisch. Nadat je hem hebt gebruikt kun je hem ook heel makkelijk weer terug draaien.

Deze haspel heeft veel voordelen. Je hoeft met dit systeem nooit meer bang te zijn dat jouw tuinslang in de knoop raakt. De water doorstroom is hoog waardoor het water er goed en snel uit komt. Dit is fijner voor het sproeien van de planten. Ook kun je hem makkelijk van de muur halen, voor in de wintermaanden. Ook is de slanghaspel heel makkelijk aan de muur vast te maken.


2. GARDENA Wandslangenbox

Onze nummer twee lijkt veel op onze nummer een. Dat komt, omdat hij van hetzelfde merk is. Het is bijna dezelfde slanghaspel, alleen is de nummer een nieuwe en dus ook beter. Hij heeft een tuinslang van wel 25 meter. Hiermee kun je makkelijk in de tuinen van een middelmatige grootte sproeien. Dit kan, omdat je dan ook verdek kunt lopen. En ik hoor je al denken. Maar de nummer een had toch een korter slang? Is deze dan niet beter? Nee, dat is hij niet. Deze slanghaspel is eerder gemaakt en dus minder soepel en minder voordelen. Dit is dus de rede dat onze nummer een wel degelijk beter is, maar dat maakt deze haspel niet slechter

De 25 meter lange tuinslang wordt met deze slanghaspel automatisch opgerold als je klaar bent. Ook kun je de slang makkelijk uit de box trekken. Je kunt hem heel makkelijk aan de muur vast maken. Dit is echt maar 5 minuten werk.


3. GARDENA Classic wandslanghouder

Je ziet het goed, deze slanghaspel hoef je niet op te hangen, maar ondanks dat, kan het wel. Het fijne aan een slanghaspel die op de grond staat, is dat je hem makkelijk kunt verplaatsen. Dus mocht je meerder kranen in jouw tuin hebben en die ook zo goed mogelijk willen kunnen gebruiken, raden wij je aan deze te kopen in plaats van onze nummer een of twee.

Aan de zijkant van de slanghaspel, zie je een hendeltje. Met dit hendeltje kan je de tuinslang heel makkelijk weer op de haspel rollen. Zoals al eerder verteld kun je hem en op de muur hangen en ook op de grond zetten. Hij heeft een slang van 20 meter. Hierdoor is hij perfect voor de middelgrote tuinen, of grote tuinen met meerdere water kranen in de tuin. Hij is hiervoor geschikt, omdat je hem ook op de grond neer kunt zetten en heel makkelijk kunt verplaatsen.


4. Kärcher Automatische Slanghaspel CR 5.220

Deze slanghaspel werkt automatisch. Het is de Automatische Slanghaspel CR 5.220 van Kärcher. Hij heeft een slang van wel 20 meter. Dit is dus groot genoeg voor de gemiddelde tuin. Dan moet je aan de tuinen van een iets ouder rijtjeshuis denken, want al de tuinen van de nieuwere huizen worden helaas steeds kleiner. Maar het komt er dus op neer dat hij perfect is voor een tuin van een middelmatige grootte.

Het uit en oprollen van de slang gaat automatisch. Hij heeft een slangopwikkeling met een slangrem. Die zorgt ervoor dat er geen knopen in de tuinslang komen. Je kunt deze slanghaspel heel makkelijk aan de muur vast maken. Dit hen je binnen 10 minuten gedaan. De haspel zelf wordt geleverd met een spuitstuk met een kegelstraal en puntstraal.

Er zijn dus veel voordelen. Het eerste voordeel is dat de slang nooit in de knoop raakt. Dit bespaart je tijd, omdat je dan die slang niet heel de tijd uit de knoop hoeft te halen. Ook wordt de slang automatisch opgerold. Je kunt hem ook heel makkelijk van de muur verwijderen. Dis is fijner voor in de koude maanden.


5. Kreator KRTGR6705 Wandslangenbox

Dit ontwerp doet ons een beetje aan een brandweerslang denken. Hij heeft een krachtige straal en je kunt er makkelijk mee sproeien. Hij rolt de tuinslang automatisch op wanneer je klaar bent met sproeien. Hij is perfect voor middelgrote tuinen. Je komt ook op elke plek met deze tuinslang. Hij heeft een lengte van 20 meter. Je moet hem aan een muur bevestigen.

Deze slanghaspel heeft veel voordelen. Je kunt de box waar hij in zit tot wel 180° graden draaien, waardoor je echt alle kanten op kan en je hebt een groot bereik zonder dat er een knik in de slang komt. De slang ligt ook nooit in de weg, omdat hij automatisch weer terug rolt als jij naar achter loopt. Hierdoor is er dus geen enkele kans dat je struikelt. Ook heeft hij een regelbare sproeilans. Hierdoor spuit je met de juiste kracht en straal. Als je klaar bent met sproeien, hoef je maar een kleine ruk aan de slang te geven. Hierna rolt hij zichzelf op.


Waarom een slanghaspel?

Het is voor iedereen vervelend als je de hele tijd over je tuinslang valt en struikelt. Ook is het vervelend dat er de hele tijd knopen of knikken in komen. Door de knikken in de tuinslang komen er allemaal kleine gaatjes in. Hier komt vervolgens ook weer water uit. Om die gaatjes, knikken en knopen te voorkomen, kun je een slanghaspel kopen. Wij hopen dat je wat aan dit artikel hebt gehad.

Was dit artikel behulpzaam?

One thought on “Beste slanghaspel van 2024

  • 29 december 2020 om 16:12
    Permalink

    Fijn om deze haspels op een rijtje te hebben. Komend jaar wil ik weer veel in de tuin werken en investeren in goede materialen, waaronder een veiligheidshaspel en een tuinslang. Dankje voor het delen.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *