TuinBoel.nl

De beste tuinartikelen van 2020 – 2023

Beste LED kweeklamp van 2024

De LED kweeklamp wordt ook wel een led groeilamp genoemd. Het wordt gebruikt in de tuin- en kassenbouw. Mensen gebruiken het om planten en bloemen mee te laten bloeien en groeien. Er is heel veel geëxperimenteerd en getest bij de LED kweeklampen om met minder watt de bloemen en planten beter te laten groeien en bloeien. Omdat dit met minder watt gebeurt, is dat beter voor de bloemen en planten. Met een HPS, natrium- of gloeilamp moet je nog wel veel watt gebruiken. Met een LED lamp komt er minder warmte op de planten, waardoor ze niet tussen te hoge temperaturen zitten. Wij hebben speciaal voor jou, een lijst met de beste LED kweeklampen gemaakt.

Dit is onze top 5 beste LED kweeklampen van 2024:


1. Ortho LED Kweeklamp

Deze groeilampen geven een fel, wit licht. Dan moet je denken aan licht zo fel als daglicht. Dit is in een kantoor of woonruimte enorm goed voor alle planten. Als de planten in een wat donkerdere ruimte staan is deze lamp er al helemaal goed voor. Mocht je de lampen in de avond aan willen zetten, kun je beter voor de warmere witte lampen gaan.

Zoals je misschien al wist, hebben de meeste LED kweeklampen een rood en/of blauw licht. Helaas is dit niet bij alle planten de beste keuze. Zeker niet als de planten gewoon in een woonkamer en dergelijke staan. Onze nummer een heeft gewoon een mooi, wit licht. Hierdoor vallen ze niet op als je hem in een donkerdere hoek wilt zetten. Natuurlijk kun je hem ook midden in de woonkamer of op kantoor gebruiken. Eigenlijk valt het bijna nergens op.

Het groeien van de planten gaat bij deze LED kweeklampen heel snel en makkelijk. Dit is dus de beste oplossing voor het sneller laten groeien en bloeien van jouw bloemen en planten. Hij is perfect voor de bloemen en planten binnenhuis, maar kan ook buiten gebruikt worden. Door het licht dat hij afgeeft, wordt het groeien echt meteen versnelt. Dat is iets wat wij jou kunnen verzekeren. Deze lampen gebruiken 50 tot 90 procent minder energie dan dat de gewone LED kweeklampen doen. De levensduur van zo’n lamp is ongeveer 50.000 uur.

Deze led groeilamp heeft een klemspotje dat wordt meegeleverd. Door dit kun je hem heel makkelijk in jouw woonkamer, kantoor of kas installeren. Met deze lamp kun je alle indoor planten laten groeien. Denk aan komkommers, boerenkool, tomaten, sla, kruiden, basilicum. paprika’s, rozen, broccoli, tarwegras, spinazie, wilde bloemen en nog heel veel andere soorten fruit en groenten.


2. Ortho LED Groeilamp Bloeilamp

Ook deze LED kweeklamp is van het merk ortho. Hij zorgt voor een veel beter, sneller groei en bloei proces voor jouw bloemen en planten dan dat daglicht doet. Deze is perfect voor de jongere planten. Als je een echte professionele kweker bent, weet je dat tijd geld kost. Zeker in de wereld van planten. Helaas is het waar dat elke dag dat jouw plantje niet groeit, het geld kost.

Gelukkig voor jou hebben wij een van de beste LED kweeklampen in onze lijst staan. Zoal al eerder vermeld, is dit de beste LED kweeklamp voor de jongere plantjes. Wij raden jou wel aan, vanwege de kleur van het licht, hem niet in een te donker hoekje te zetten. Hij is perfect voor het indoor tuinieren en verhoogt jouw totale opbrengst.


3. 150 Watt Ufo LED Kweeklamp

Deze LED kweeklamp is speciaal voor het groeien van bloei en gewas. Het gewas wordt niet warm door de stand van de lamp. Ook heeft hij een ingebouwde ventilator. Je hoeft hem alleen maar in het stopcontact te stoppen en hij werkt meteen.


4. Ortho LED groeilamp met USB aansluiting

Deze LED kweeklamp is ook weer van het merk ortho. Jongere en oudere planten kunnen hier zo goed mogelijk gebruik van maken. Het groeiproces van de planten gaat hier echt mee vooruit. Deze lamp is een heel goede oplossing tegen het slecht, of erger nog, niet groeien van planten. Wij hebben de simpele oplossing wat LED Groei en kweeklamp heet.

Deze LED Grow light, in het Nederlands, LED groei en kweeklamp is perfect voor indoor tuinieren en het verhogen van je totale opbrengst.

Deze led kweeklamp geeft door middel van fotosynthese het perfecte lichtspectrum. Dit versnelt het groeien van de plant en zorgt voor hogere opbrengsten van grotere gewassen. Dit is een redelijk groot voordeel. Hij vergt 50 tot 90 procent minder energie dan andere LED groeilampen en is een stuk duurzamer. Je kunt de lamp makkelijk installeren met een USB-uitgang.


5. LED kweeklamp – 1200W

Dit is een van de nieuwste led kweeklampen in onze lijst. Hij is gemaakt en getest in 2020. Deze lamp heeft 1200 W led-lampen en 12000 lunen. Het licht hebben ze zo gemaakt dat het veel op daglicht lijkt. De lamp heeft een dubbele schakelaar en is gemaakt voor bloemen, zaailing en vetplanten.

Dit ontwerp zorgt ervoor dat alle planten heel goed groeien. Hij heeft een blauw, rood en wit licht, waardoor alle planten de stoffen krijgen die ze nodig hebben. Hij geeft weinig hitte af. Dit is fijner voor de planten. Deze led kweeklamp heeft een ingebouwde ventilator. Dit is de rede dat de planten niet te warm worden en ook veel fijner voor de planten en bloemen.


Beste led kweeklamp voor wiet 2020

Je hebt voor het kweken van wiet gedurende de tijd twee soorten lampen nodig: led kweeklampen voor de groeiperiode en bloeilampen voor de bloeiperiode. Je kunt natuurlijk een spaarlamp gebruiken, maar hier zul je niet veel wiet mee oogsten. Voor een goede oogst heb je minimaal 250 watt nodig. Wietplanten kun je perfect laten groeien (let op: niet bloeien!) onder Tl-verlichting, als je maar de juiste kleuren hebt.

Geschikte TL-buizen zijn de V-tac TL Armatuur 150 cm. Ze zijn kwalitatief en duurzaam van aard. De lamp is waterdicht, zodat je hem ook in vochtige ruimtes kunt gebruiken. En hij gaat 30.000 uren mee. Hij wordt ook geleverd met ophangbeugels en bevestigingsmaterialen. Zo kun je zelf makkelijk de buizen tegen het plafond of de wand plaatsen.


Beste goedkope led kweeklamp

Als je gewoon wat wil experimenteren met kweeklampen, hoef je niet meteen te beginnen bij een hele dure lamp. Je kunt ook beginnen met een wat goedkopere, maar toch goede, lamp. Zo kun je het een beetje onder de knie krijgen en zien of het werkt voor jou.

De E27 LED groeilamp is dan een aanrader. Voor slechts 11,87 euro heb je een led kweeklamp voor elk moment van het jaar. Dit is de ideale lamp om jouw planten te laten groeien voor een niet al te hoge prijs. Hij zorgt dat je plantjes genoeg licht krijgen om te groeien. Het is een full spectrum lamp, dus hij zorgt ervoor dat je plant op elk punt van de groei een gezonde hoeveelheid licht krijgt, zowel bij het ontkiemen als het groeien van de plant.


Tips voor het gebruiken van led kweeklampen

Bij groeiruimtes van ongeveer vijf vierkante meter, moet je het licht heel goed verspreiden. Dit is namelijk heel belangrijk. Als je meerdere lampen met een laag wattage koopt, is dit waarschijnlijk beter dan dat je een lamp met een groot wattage koopt. Met meerdere lampen kan het licht, boven, onder en aan de zijkanten van bloemen en planten komen. 


Wat is de beste led kweeklamp?

De beste led kweeklamp is de Ortho Led Groeilamp. Deze lamp geeft namelijk geen rood of blauw licht, maar mooi fel wit licht. Dit is voor de meeste planten de beste keuze om te groeien. Ook wordt door het licht dat hij afgeeft het groeien van de planten meteen versneld.

Led kweeklamp, HPS of HID wat is het beste?

Het beste is de led kweeklamp. Led en HPS presteren ongeveer gelijk in energieverbruik, maar op lange termijn wint led het van HPS op vijf van de tien punten in een onderzoek. HID-lampen zijn in energieverbruik slechter dan led lampen, en ze hebben ook meer ventilatie nodig.

Wat is een goede led kweeklamp voor wiet?

Een goede led kweeklamp voor wiet is de Hydrotec LED Kweeklamp. Dit is een Full spectrum kweeklampen met UV en infrarood. Hij gaat zo’n 50.000 branduren mee. Ook heeft deze lamp een A+ energielabel.

Was dit artikel behulpzaam?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *