TuinBoel.nl

De beste tuinartikelen van 2020 – 2023

Beste gasbarbecue van 2024

Een gasbarbecue heeft heel veel voordelen. Hij heeft een regelbare temperatuur. Ook zitten er op de meesten een thermometer. Die geeft de temperatuur aan. Je kunt de temperatuur heel makkelijk hoger of lager zetten. Je kunt hem makkelijk aansteken, waardoor het snel en veilig gaat. je vlees licht binnen een paar minuten op de bbq te grillen! Het fijne van een gasbarbecue, is dat hij het meeste vet van het vlees wegbrand. Bij een houtskoolbarbecue verbrandt het vet in het vuur en kunnen er gevaarlijke stoffen in komen. Gasflessen zijn duurder dan houtskool, maar ze gaan langer mee. Ook heb je bij een gasbarbecue minder rook.

Je kunt meer dingen met een gasbarbecue. Je kunt koken, bakken, wokken en grillen. Dus je heeft veel mogelijkheden om je maaltijd voor te bereiden. Ook kun je de grillroosters makkelijk schoonmaken. Als je de barbecue 15 minuten op de hoogste stand zet, valt het aangekoekte vuil hier af. Je kunt het rooster ook vooraf invetten, waardoor het vuil er makkelijk af kan worden gehaald. Dit zijn de beste gasbarbecues van 2024:


1. CADAC Carri Chef 2 Barbecue/Skottel Combo

Op nummer 1 hebben wij De Cadac Cari Chef 2 Gasbarbecue. Dit is momenteel de alles in 1 barbecue die je moet hebben. In de BBQ zitten een veel kookoppervlakken, die ook los te koppelen zijn. Deze Gasbarbecue is makkelijk te monteren, schoon te maken en op te bergen. Met de regelknop kun je ook niet perongelijk het vlammetje uitlaten gaan, wat bij normale gasbarbecues soms wel wilt gebeuren. Het is de ideale gasbarbecue voor op vakantie of gewoon lekker in je tuin. Want zeg nou eerlijk… Het design is ook best wel mooi, toch?

Bekijk onze volledige review over de Cadac Cari Chef 2 hier.


2. nomadiQ Draagbare gas BBQ

Dit is waarschijnlijk een ander soort gasbarbecue dan dat je gewend bent. Maar oh wat is hij handig! Deze gasbarbecue kun je namelijk overal naar toe nemen. Hij is niet eens zwaar, zelfs de minder sterke onderons kunnen hem makkelijk mee nemen. De grill platen aan beiden kanten zijn 730 cm2, dus in totaal 1460 cm2. Zoals ze zelf al aangeven “hoe groot wil je het hebben?”. Het aansluiten van deze draagbare gasbarbecue gaat met gasflessen. Gasflessen kun je zowat in elke bouwmarkt wel vinden, dus zelfs op vakantie hoef je niet moeilijk te doen. Elke kant van de grillplaat heeft ook een eigen temperatuurregelaar. Je kunt zelfs de ene kant uitzetten en de andere kant aan! Natuurlijk is hij ook makkelijk op te bergen, voor als je er weer genoeg van hebt. 🙂


3. Barbecook Siesta 310 Gasbarbecue

Dit is de klassieke gasbarbecue zoals je gewent bent (denk ik). Deze gasbarbecue is gemaakt voor veiligheid, onderhoud en natuurlijk lekker eten. Het onderhouden is echt, maar dan ook echt erg makkelijk! Zodra iets vies is geworden gooi je het gewoon in de vaatwasser. Ook heeft hij ‘One hand’ knoppen die zorgen dat je met 1 hand de gasbarbecue veilig kunt aansteken. Deze gasbarbecue heeft 3 branders en een zijbrander. Dat is bij elkaar genoeg om 14 mensen aan het eten te zetten!


4. BBQ collection Gasbarbecue

Met lekker weer is het natuurlijk heerlijk om buiten vis, vlees en groenten op de barbecue te gooien. Je kunt heerlijk genieten van het warme weer. Met de ingebouwde thermometer kunt u de temperatuur makkelijk aflezen. Je kunt ’s avonds de heerlijkste gerechten bereiden. Hier kun je de gezelligste avonden mee beleven.

Deze barbecue is net een tweede keuken in je achtertuin. Omdat hij zo’n groot grilloppervlak heeft, kun je heel veel eten tegelijk grillen. Hij is gemaakt van roestvrij staal. Hierdoor kan hij lang mee en kun je er dus veel plezier aan beleven. De gasbarbecue heeft twee grote wielen, hierdoor kun je hem makkelijk verplaatsen. Op de tafeltjes aan de zijkant kun je heerlijke hapjes en salades neerzetten.


5. Campingaz Xpert 100 L+ Gasbarbecue

Dit is de barbecue die je meeneemt naar een camping. Hij is enorm makkelijk te gebruiken en er kan genoeg vlees op. Ga met de opa’s en oma’s zitten en begin. De hitte wordt over heel het kookoppervlak verspreidt. Dit gebeurt door de stalen branders. Die kunnen makkelijk gebruikt worden voor het perfecte resultaat. Ook al wordt de barbecue ouder, hij geeft elke keer hetzelfde resultaat. De kookplaat is goot genoeg voor het hele gezin.

Je kunt de branders makkelijk aansteken. De barbecue heeft een warmhoudplaat. Hier kun je het vlees dat niet meteen opgegeten wordt opleggen. De zijtafels kun je gebruiken om je kookgerei of lekkernij op te zetten. Je kunt hier ook borden en bestek op leggen. Deze barbecue kan door de wielen onderaan makkelijk verplaatst worden. Je kunt de gasfles uit het zicht zetten, waardoor de barbecue netjes in je tuin staat.


6. MaxxGarden Gas barbecue

Als je een buitenfeest geeft, is deze gasbarbecue perfect voor je. Door de drie, grote branders ben je binnen vijf minuten bezig met grillen. Je zult een geweldige ervaring met deze bbq hebben. De barbecue heeft een mooi en stijlvol ontwerp. Door de ingebouwde thermometer kun je de temperatuur precies afmeten.

Met de zijtafels kun je je favoriete bijgerechten op de tafeltjes zetten. Deze gasbarbecue heeft een vetvanger. Hierdoor kun je het vet makkelijk weg halen. De vetvanger is makkelijk schoon te maken. Hij is van zwaar en sterk metaal gemaakt. Hij heeft een opbergkastje waar je dingen in kunt zetten. Met de wielen is de barbecue makkelijk te verplaatsen.


7. Campingaz 4 Series Classic LS Gasbarbecue

Met deze barbecue kunt je heerlijk buiten zitten. Geniet met je familie van een heerlijke maaltijd. Buiten koken is nog nooit zo leuk geweest. Met deze gasbarbecue kun je heerlijke gerechten voorbereiden. Er is genoeg ruimte op de barbecue, waardoor je een heerlijke en grote maaltijd voor kunt bereiden. Hij heeft een mooi ontwerp en past in elke tuin.

De gasbarbecue is van roestvrij staal gemaakt. Hierdoor gaat hij lang mee en kun je er dus veel plezier aan beleven. Hij is perfect voor de echte grill fanaten. Hij heeft vier branders waardoor je eten zo klaar is. De barbecue heeft wieltjes waardoor je hem makkelijk kunt verplaatsen.


8. Alice’s Garden Gasbarbecue

Er zijn veel pluspunten aan deze gasbarbecue. Hij heeft drie krachtige branders. Door de branders is het eten zo klaar. Hij heeft deurtjes aan de voorkant. In deze deurtjes kun je dingen zetten. Hij heeft een thermometer. Met deze thermometer kun je de temperatuur heel makkelijk meten.

De gasbarbecue heeft twee wielen. Hiermee kun je hem heel gemakkelijk verplaatsen. De kookroosters zijn van staal. Het warmhoudrooster is heel handig. Hiermee kun je namelijk eten dat je niet meteen eet warm houden. Dan hoeft je dus nooit meer koud vlees of vis van de barbecue te eten! Je kunt de vetopvanger verwijderen waardoor je de barbecue makkelijk schoon kunt maken.


Waar op letten bij het kopen van een gasbarbecue

Op de gasbarbecue kun je even goed barbecueën als op de barbecue met houtskool. Anders betekend natuurlijk niet altijd slechter. Een gasbarbecue werkt goed en is groot. De meeste gasbarbecues hebben 2 tot 3 branders. Maar sommige hebben er wel 4 of zelfs 5. De barbecues met 4 of 5 gasbranders warmen enorm snel op. Hiermee kun je snel en lang barbecueën.

Waarom moet je een gasbarbecue kopen?

Met een gasbarbecue hoef je geen geld aan kool of briketten te besteden. Kolen en briketten zijn misschien wel goedkoper, maar gaan minder lang mee. Gas is duurder, maar gaat dus langer mee. Hierdoor ben je op de lange termijn minder geld kwijt.

Wat zijn de voordelen van een gasbarbeque?

Een gasbarbecue wordt snel wam. Dat is de rede dat hij ook bij veel mensen geliefd is. Je hoeft dus niet te lang te wachten voordat je het vlees er op kunt gooien. Bij een barbecue met houtskool is dit wel het geval. Het is wel zo dat een barbecue met houtskool toch dat speciale smaakje afgeeft. Dus als je toch dat smaakje wilt moet je voor een houtskool barbecue gaan.

Een gasbarbecue heeft ook knoppen. Meestal kun je deze draaien. Hiermee kun je de temperatuur van de barbecue makkelijk instellen. Als je dus niet wilt dat je biefstuk op een lap leer gaat lijken is dit heel handig. Ook kun je dan makkelijk inschatten wanneer je vlees klaar is. Hierdoor hoef je er niet de hele tijd bij te gaan staan. De temperatuur kan dus makkelijk hoger en lager. Dit kan bij een houtskool barbecue niet.

Was dit artikel behulpzaam?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *