TuinBoel.nl

De beste tuinartikelen van 2020 – 2023

Beste grasmaaiers van 2024

De zomer komt er weer aan en dat betekent dat er weer goed voor ons tuintje gezorgd moet worden. Of uw stukje groen nu groot of klein is, groeien doet het zeker. Als u kijkt naar hoeveel zon er de laatste tijd schijnt, begint sowieso alles weer met groeien en bloeien. Naast bijzaaien, is grasmaaien misschien toch wel de belangrijkste manier om ervoor te zorgen dat uw voor en achtertuin er goed en verzorgd uitzien.

Om nu met een schaar uw hele gras te gaan zitten knippen is natuurlijk geen optie. Daar zit ook niemand op te wachten. En om dat niet te hoeven doen, heeft u natuurlijk op dit artikel geklikt. Wij hebben voor u een selectie gemaakt met de grasmaaiers die het best uit de tests zijn gekomen.


1. Powerplus POWEG63703

Powerplus POWEG63703 - Coolblue - Voor 23.59u, morgen in huis

Als u een kleine tuin heeft en een lichte grasmaaier nodig heeft, is deze elektrische grasmaaier echt perfect voor u. Hij heeft helaas wel een kort netsnoer, maar daarom ook de kleine tuin. Dan moet u aan een tuin van ongeveer 75² denken.

Er zitten veel voordelen aan deze grasmaaier. De maaihoogte is op 3 standen in te stellen. U kunt uw gras tot de 65, 45 en 25 millimeter maaien. Het gras dat u maait, komt daarna in de plastieken opvangbak die ongeveer 30 liter kan houden, zodra deze vol is wordt het gras er aan de achterkant uitgegooid. Zodra u klaar bent met maaien, kunt u de grasmaaier makkelijk in de schuur of onder het afdak opbergen door het inklapbare handvat.

U zult helaas wel een verlengsnoer nodig hebben, omdat het snoer van de grasmaaier redelijk kort is, maar wij nemen aan dat iedereen die wel heeft.


2. Bosch ARM 32 Grasmaaier

De grasmaaier van Bosch is perfect voor een gazon van 150². Hij maait de randen van uw gazon echt perfect. Het makkelijke ontwerp zorgt ervoor dat de grasmaaier makkelijk te besturen is. Door de krachtige moter heeft u het gazon binnen no time gemaaid.

Deze grasmaaier kan in 5 maaihoogtes ingesteld worden. Namelijk 20, 30, 40, 50 en 60 millimeter. Omdat de grasbak 35 liter kan hebben, hoeft u niet elke keer te stoppen met maaien als u net bezig bent. De bak is makkelijk te legen en er weer in te zetten. 


3. GARDENA Kooimesmaaier 330

Deze grasmaaier is heel milieuvriendelijk. Dit komt, omdat hij niet op elektriciteit werkt. Het enige wat u hoeft te doen is rond te lopen over het gras en wachten totdat de wind het gras na het maaien wegblaast. Als u hem duwt, bewegen de messen zonder elkaar te raken. Eigenlijk net zoals een schaar werkt. Omdat de messen elkaar niet raken is hij muisstil.

De grote wielen zorgen ervoor dat hij makkelijker stuurt en ze zorgen voor een goede grip. Deze grasmaaier is geschikt voor stukken gras van rond de 150² en er zijn vier maaihoogtes. Minimaal 12 millimeter en maximaal 42 millimeter. Ook zit hier een grasvangzak bij. Helaas kan deze niet zoveel hebben, maar dat is ook nergens voor nodig. Ook is deze grasmaaier makkelijk inklapbaar. Het wordt aangeraden om het apparaat vaak schoon te maken, u mag hier geen hoge drukspuit of dergelijke voor gebruiken.


4. Powerplus POWXG6211T Grasmaaier

Ook deze grasmaaier is perfect voor een kleinere tuin. Hij is compact en kan snel en makkelijk bewegen. Bij de aankoop wordt er zelfs een grastrimmer geleverd! Deze grasmaaier is geschikt om een gazon van ongeveer 100² te maaien en met de trimmer kunt u de gedeeltes waar u niet bij kunt goed bijwerken.

In de opvangbak van de grasmaaier kan 30 liter en een waarschuwings-klepje laat u weten wanneer u het bakje moet legen. Dankzij de aan en uit knop op de maaier begint hij niet meteen met maaien als u de snoer in het stopcontact steekt. Ook is de duwarm van de grasmaaier inklapbaar waardoor u hem makkelijk kunt duwen. De maaihoogte mogelijkheden zijn 25, 45 en 65 millimeter.


5. WOLF-Garten S 3200 E Elektrische Grasmaaier

Deze grasmaaier heeft een hoge kwaliteit, is duurzaam en betrouwbaar. Deze grasmaaier is perfect voor tuinen rond de 150² en heeft een makkelijk instelbare maaihoogte. De grasvangbak kan 30 liter houden. Hij is makkelijk stuurbaar en heeft een inklapbare duwstok.

Na het gebruik is het belangrijk om te controleren of er geen resten gras achterblijven in de grasmaaier. U kunt de grasmaaier met een zachte borstel of een doekje heel makkelijk schoonmaken. Deze grasmaaier is dus perfect voor de iets kleinere tuintjes. De snoer van de grasmaaier heeft een goede lengte. Als het nodig is kunt u de snoer ook aan een verlengkabel aansluiten.


Waar op letten bij het kopen van een grasmaaier?

Wil u het gras het liefst elektrisch maaien? Of wilt u gewoon een simpele handmaaier, zoals onze nummer 2? Moet hij rekening houden met uw rug of hoeft dat niet? Er zijn enorm veel keuzes. En dan moet u ook nog eens op de prijs letten. Wij gaan u zo goed mogelijk helpen bij het kopen van een grasmaaier.

Hoe kies je de perfect grasmaaier?

Om de beste grasmaaier uit te kiezen, zijn er een paar dingen waar u naar moet kijken. Als eerste moet u naar de grootte van uw gazon kijken. Is het maar klein en heeft u aan een handmaaier genoeg? Of heeft u een grote tuin en heeft u een elektrische grasmaaier nodig? Als het maar een klein stukje tuin is heeft u de perfecte grasmaaier al gevonden, namelijk onze nummer 3. Heeft u het geluk een grotere tuin te hebben, is het verstandig onze nummer 1, 2, 4 of 5 te kopen.


Wielen en grasopvangbak

Na het maaien hoeft u met een grasopvangbak niet te wachten tot de wind het losse gras weg blaast of te harken. Wij raden u aan om een grasmaaier met een grasopvangbak van tussen de 20 en de 40 liter te kopen. Ook moet u kijken naar de wielen van uw grasmaaier. Het is belangrijk dat deze niet stroef rollen en dat u er makkelijk mee vooruit komt.


Tips bij het gebruik

Het is belangrijk oom vaak te maaien. Als u vaker maait, wordt uw gazon beter. Dit komt, omdat er dan meer gras groet en uw gazon voller wordt. Ook betekent vaker maaien dat onkruid niet in bloei kan komen. Als u elke keer een andere richting in maait, zorgt dit ervoor dat het gras niet elke keer dezelfde richting in wordt geduwd. Als dit wel gebeurt, kan dit ervoor zorgen dat het gras plat gaat liggen en niet meer goed groeit.


Hoe vaak is het verstandig om gras te maaien?

In maart: elke 2 weken
In april: elke 10 dagen
Van mei tot augustus: een keer per week
Van september tot oktober: elke 10 dagen
Van november tot december: alleen maaien bij warmer weer.


Bekijk ook: De beste robot grasmaaier van 2024

Was dit artikel behulpzaam?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *