TuinBoel.nl

De beste tuinartikelen van 2020 – 2023

Beste Vogelvoederhuisje van 2024

Wilde vogels zijn prachtige dieren en soms hebben ze vrolijke kleuren. Als je vogels naar jouw tuin wilt lokken, is een vogelvoederhuisje de juiste manier om deze prachtdieren in jouw tuin te krijgen.

Vogelvoer apparaten zijn er in vele vormen en elk zijn ze ontworpen om een ander soort vogel aan te trekken. Maar hoe kies je met zoveel opties het beste vogelvoederhuisje?

Uiteindelijk ligt het natuurlijk aan jouw voorkeur, maar er zijn zeker dingen waar je rekening mee kunt houden. Je wilt bijvoorbeeld dat jouw vogel voerbak zo groot is, zodat je hem niet de hele tijd bij moet vullen. Hij moet genoeg bescherming tegen eekhoorns bieden en je moet natuurlijk ook weten of je hem makkelijk schoon kunt maken en bij kunt vullen, zodat je er zoveel mogelijk van kunt genieten.

Lees verder om te ontdekken wat het beste vogelvoederhuisje van 2024 is.


1. Lifetime Silo Vogelvoederhuisje

Vogels zullen hier samenkomen om te komen eten bij dit vogelvoederhuisje. Met gaas is er ruimte aan deze “tafel” voor de hele menigte. Het installeren is eenvoudig, en er is geen gereedschap nodig. Dat betekent dat als het tijd is om het schoon te maken of te vullen, je niet op zoek hoeft te gaan naar jouw gereedschapskist.

Het is een zeer stevig vogelvoederhuisje voor een heel lage prijs. Vanwege de lage prijs en de goede kwaliteit vinden wij dit het beste vogelvoederhuisje van 2024. Wij raden hem ook sterk aan.


2. Wildlife Garden Foderlada Vogevoederhuisje

Voor een thuisgevoel past dit vogelvoederhuis er goed bij. Het is een combo voerder, dus het geeft de mogelijkheid om verschillende zaden in het huisje te doen. Hierdoor kun je ook verschillende vogelsoorten lokken. Dat is natuurlijk ook een pluspunt.

Je kunt hem aan een paal monteren. De paal wordt niet meegeleverd. Je kunt hem ook aan een boom of luifel hangen met het meegeleverde ophangkoord. Dit vogelvoederhuisje brengt wel echt sfeer in uw tuin. Ook kun je dit leuke huisje ook in het rood of wit krijgen.


3. Buzzy Birds Vogelvoederhuisje 

Heb je veel last van grote vogels die het voer van de kleine vogels op eten, of erger, die jouw huisje stuk maken? Dan is dit vogelhuisje perfect. Het is precies zo gemaakt dat alleen kleine vogels bij het voer kunnen komen.

Recente hebben aangegeven erg tevreden te zijn over dit vogelvoederhuisje. Een recent zegt: “Sinds wij deze voedersilo’s hebben opgehangen zijn er de hele dag pimpelmezen en koolmezen op het balkon aan het eten, heel gezellig!”. Daarom vinden wij dat deze vogelvoederhuisje niet te missen was op de lijst.


4. Born In Sweden Voederhuisje Raam 

Dit is een zeer interessant vogelvoederhuisje, die ik persoonlijk nooit heb gezien voor dat ik dit artikel ging maken. Je kunt het vogelvoederhuisje met zuignappen aan jouw raam bevestigen, door dat de bol doorzichtig is, kun je mooi naar jouw vogels kijken vanuit huis. Het bedrijf Born In Sweden heeft hiermee een award gewonnen, namelijk de Birdfeeder Design Plus Award. Ik zal hieronder een filmpje zetten, zodat precies kunt zien hoe dit vogelvoederhuisje werkt.

Zorg er wel voor dat de zuignappen goed en stevig aan het raam worden geplakt!


5. Karlie Flamingo Mimir Vogelvoederhuisje

Dit is een van de ouderwetste vogelvoederhuisje. Iedereen kent dit ontwerp wel. Ouderwets betekent in dit geval zeker niet iets slechts. Na jaren gebruik hebben mensen hier nog steeds veel plezier van. Misschien hebben jouw ouders of opa’s en oma’s zelfs nog dit klassieke vogelvoederhuisje in gebruik. Het is een van de stevigste vogelhuisjes die hebben bestaan (als er niets raars mee gebeurt natuurlijk).

Het hout is mooi zacht, dus je hoeft er niet veel voor te boren. De schroeven gaan er heel gemakkelijk in. Een pluspunt dus dat het zo makkelijk in elkaar kan worden gezet.


Waarop letten bij het kopen van een Vogelvoederhuisje?


Type

Er zijn vijf hoofdtypen vogelvoeders: grond of platform, trechter, kolibrie, buis en niervet. Grond voeders hebben gescreende bodems om het morsen van zaden te voorkomen en de grootste verscheidenheid aan vogels aan te trekken, maar moeten niet worden gebruikt als jij, of jouw buren, katten hebben. Hopper voeders zijn stevig, vogelvriendelijk en houden veel zaden vast. Kolibrie voederbakken moeten worden gevuld met suikerwater en in de schaduw bij een raam worden geplaatst. Buisvoeders zijn het meest voorkomende type en trekken kleine vogels aan. Suet feeders kunnen worden opgehangen aan palen en trekken minder gangbare vogels aan, zoals spechten, blauwe vogels en goudvinken.


Materiaal

Kunststof vogelvoeders moeten voorzien zijn van metalen versterkingen en metalen zitstokken om eekhoorns weg te houden. Als je een houten vogelvoeder apparaat kiest, zorg er dan voor dat het gemaakt is van weerbestendig cederhout of dat het gebeitst of geverfd is.


Voedsel

Het soort voedsel dat je selecteert, heeft invloed op de soorten vogels die jouw voederhuisje vaak gebruikt. Vogels die aan de grond worden gevoederd, zoals middelgrote mais, maar dit soort voer heeft de neiging om te rotten. Gierst is populair voor kleine snavels, grond voederende vogels. Milo, tarwe en haver zijn goedkoop, maar trekken vaak knaagdieren aan. Insectenetende vogels zoals spechten en winterkoninkjes zoals mezen (een mix van rundervet en zaad). Als u een grote verscheidenheid aan vogels wilt aantrekken, zijn zonnebloempitten een goede keuze.


Bronnen:

Naamsvermelding: Julie Evans & petsami

Was dit artikel behulpzaam?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *