TuinBoel.nl

De beste tuinartikelen van 2020 – 2023

Beste elektrische barbecue van 2024

Het is heerlijk om buiten met het gezin of familie achter de barbecue te zitten. Lekker buiten op een zomeravond. Heerlijk met de kinderen en opa’s en oma’s. Ooms en tantes, neven en nichten. Is dat niet geweldig. Je moet hier natuurlijk veel voor op de grill leggen. En natuurlijk grilt een elektrische barbecue net iets sneller. En misschien ook beter.

Met een normale barbecue haal je dit echt niet. Dan is er ook teveel waar je op moet letten. Verbrand het vlees niet? Komen de kinderen niet bij het vuur? Is het vlees al goed? Deze stress moet je niet hebben tijdens het gezellige barbecueën. Met een elektrische barbecue hoef je hier niet al te veel zorgen over te maken. Maar je moet natuurlijk wel de beste elektrische barbecue van 2024 hebben. Zodat jij hier zelf niet naar op zoek moet gaan, hebben wij dit voor je gedaan.


1. Excellent Electrics Elektrische Barbecue

Deze elektrische barbecue heeft veel grillplaten. Aan de zijkanten twee uitklapbare en dan ziet je nog een bak. Omdat hij zoveel grillplaten heeft, kun je hier veel vlees tegelijk op hebben. Zoals je bij een normale barbecue nog wel eens heeft, blijft hier geen vlees aan plakken. Die bak aan de bovenkant is er voor een rede. Hier moet altijd een laagje water instaan. Waarom dat is leggen we zo aan je uit.

Als je vlees hebt wat nog niet meteen opgegeten wordt, kun je deze op de plaat onderaan leggen. Die plaat houdt het vlees warm. Hierdoor zit je nooit meer met afgekoeld vlees. Er moet altijd een laagje water in het bakje worden gezet. Dit is, zodat het vet niet verbrand of aankoekt. Bij speklappen is het slim om wat zilverpapier op de grillplaat te leggen. Anders loop je het risico dat er een vlam ontstaat.


2. Princess Elektrische Barbecue

Deze barbecue is stevig en werkt goed. Hij heeft een goed en stevig statief. Het statief heeft een hoogte van 72 centimeter. Hij heeft een vermogen van 2000 watt. Hij is snel en groot. Je kunt hier veel vlees in een keer op gooien. Je kunt hem helemaal uit elkaar halen.

Omdat je hem helemaal uit elkaar kunt halen, kun je hem makkelijk schoonmaken. Hierdoor kun je aangekoekte resten makkelijk verwijderen. Niet dat die er zouden zitten hoor. Je kunt hem ook als tafelbarbecue gebruiken. Want je kunt het statief er af halen. Hij heeft temperatuurinstellingen en een veiligheidsschakelaar. Je kunt in de vetopvangbak water doen. Hierdoor zorg je dat er geen rook of een nare geur komt.


3. Princess Hybride barbecue

Natuurlijk weet iedereen dat grillen op een houtskool toch dat ene, heerlijke, onbeschrijfbare smaakje aan het vlees toevoegt. Het is natuurlijk ook handig als je alleen een stekkertje in hoeft te plukken. Dat is namelijk het enige wat je bij een elektrische barbecue moet doen. Je hoeft bij deze niet te kiezen. Je kunt elektrisch en normaal barbecueën. Hij heeft een verwarmingselement dat je weg kunt halen. Hierdoor kun je makkelijk van elektrisch barbecueën naar houtkool switchen.

Deze barbecue is een makkelijk tafelmodel. Hij heeft stevige poten waardoor hij makkelijk op de grond en op de tafel kan staan. Je kunt hem makkelijk in een parkje of op een camping gebruiken. De vetopvangbak kun je ook als houder voor houtskool of briketten gebruiken. Hierdoor krijg je toch dat unieke smaakje.


4. Tristar BQ-2813 Electrische Tafel BBQ

Deze barbecue is geweldig als je op een heerlijke, zomerse dag, lekker buiten wilt eten. Als je een hekel heeft aan rook, kun je deze ook gebruiken. Ook hoef je dan niet te lang te wachten totdat al die kolen warm zijn. Je kunt hier heel makkelijk vlees, vis en groenten op warm maken en grillen.

Het grootste voordeel van deze barbecue is dat je geen last heeft van rook. Of tenminste, bijna geen last. En alles wat door het rooster valt, wordt door het waterbad opgevangen. Hierbij moet je aan stukjes vlees, vetten en sappen denken. Hierdoor koekt er niet teveel aan en ontstaat er geen as en rook. En deze dingen zijn allebei slecht voor je gezondheid.


5. Bestron AJA802T Elektrische Tafelbarbecue

Deze tafelbarbecue is geschikt voor het grillen van verschillende dingen. En hij is in de hoogtes verstelbaar. Als je gebruik maakt van water tijdens het grillen, is er minder rook. Hierdoor heb je ook geen last van die geur. Je kunt het bedieningspaneel aan en uitzetten met een knopje. Je kunt de temperatuur instellen met de temperatuurregelaar. Ook kun je de tafelbarbecue binnen en buiten gebruiken. Voor deze goede kwaliteit heeft de Bestron AJA802T Elektrische Tafelbarbecue een heel laag prijsje.

Deze barbecue heeft verschillende kenmerken. Hij heeft een maximaal vermogen van 2000 watt en daardoor grilt hij makkelijk en snel. En hij is in twee verschillende hoogtes verstelbaar. Je kunt de rook en geur verminderen door water te gebruiken.

Bekijk onze volledige review van de Bestron AJA802T hier


Waarom een elektrische barbecue?

Een elektrische barbecue is natuurlijk heel makkelijk te gebruiken. Hij geeft een ander smaakje dan een houtskool barbecue af, maar blijft toch lekker. Hij werkt met een grell-element dat je voor moet verwarmen. Hierdoor hoef je niet lang te wachten voordat het houtskool aan is gestoken, omdat je dit dan ook niet gebruikt. Wanneer hij op temperatuur is kun je er vlees, vis en groenten op grillen. Meestal kun je de temperatuur ook nog instellen met een draaiknop. Hij is makkelijk in gebruik en heeft een kleine afmeting. Ook is hij makkelijk schoon te maken en je heeft geen last van rook.


Wat is de beste elektrische barbecue?

Wij vinden de Excellent Electrics de beste elektrische barbecue van dit moment. Deze elektrische barbecue heeft veel grillplaten en is erg gemakkelijk in gebruik.


Bekijk ook:

Was dit artikel behulpzaam?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *