TuinBoel.nl

De beste tuinartikelen van 2020 – 2023

Beste buitenthermometer van 2024

Wat tof dat je op zoek bent naar je eigen buitenthermometer! Met een buitenthermometer kun je erg nauwkeurig de temperatuur meten. Tegenwoordig kun je zelfs meer verwachten dan dat het alleen de temperatuur meet. Met de juiste weerstation kun je zelfs het weer voorspellen. Je kunt zelfs voor eigen weerman spelen! Natuurlijk zijn er ook goedkopere en simpele buitenthermometers die alleen de temperatuur meten. 😉

Momenteel zijn er veel verschillende manieren om de temperatuur te meten. Zo heb je professionele weerstations die het weer meten met sensoren tot simpele buitenthermometers die het nog doen met vloeistof. Wij gaan je direct helpen met het vinden naar de juiste buitenthermometer.

Dit zijn de 5 beste buitenthermometers van 2024:


1. EMOS Weerstation Professionele Buitenthermometer

De EMOS weerstation staat ook weer in dit lijstje op onze nummer 1. Het is niet alleen maar een buitenthermometer. Het is zoveel meer! Je kunt verschillende dingen meten. Zo kun je de temperatuur meten, vochtigheid, windsnelheid en richting, neerslagniveaus, uv-lichtintensiteit en zelfs voorspellingen doen. Dat is dus heel veel meer dan een gewone buitenthermometer.

Met de barometer kun je weersvoorspellingen doen van 12 tot 24 uur vooruit in een gebied van 30 tot 50 kilometer rondom. Zo weet je altijd of je een korte broek aan kunt doen, of toch een paraplu nodig hebt. Om je ervaring als weerman nog mooier te maken, kun je dit apparaat verbinden met wifi. En hiermee de gegevens publiceren met publieke weerplatforms. Zo hebben dus veel meer mensen iets aan je voorspellingen.

Ook zit er in deze box een sensor in die binnenshuis ook van alles meet. Ik raad het zeker aan om het product is te bekijken. Met de link hieronder kom je op Bol.com waar alle specificaties staan. Er is zoveel meer wat de EMOS kan doen. Het past simpel weg niet allemaal in deze tekst! Misschien moet ik maar eens een review schrijven specifiek voor de EMOS?

Er zijn echter een paar nadelen aan dit product. Dit is niet de goedkoopste buitenthermometer is. Momenteel is de prijs tussen de 300 en 400 euro. Maar dan heb je ook zeker wat! En het andere nadeel is dat de AA batterijen niet meegeleverd zijn. Dat is natuurlijk makkelijk op te lossen.

Als je het echt professioneel wilt aanpakken met de meest nauwkeurige weersverwachtingen. Dan moet je de EMOS weerstation echt kopen. Het is zoveel meer dan alleen een buitenthermometer.

  • Barometer – ✔️Check
  • Hygrometer – ✔️Check
  • Windsnelheidmeter – ✔️Check
  • Neerslagmeter – ✔️Check
  • Weersvoorspelling – ✔️Check
  • Met app – ✔️Check

2. Alecto WS-5500 Buitenthermometer 

Deze thermometer is van metaal en helemaal roestvrij. Je kunt hem dus buiten het afdakje hangen, maar wij raden je aan om hem er toch onder te hangen. Hierdoor weet je zeker dat hij helemaal heel blijft. Binnen kun je hem ook gebruiken, maar hij is toch echt het beste geschikt voor het meten van buitentemperatuur. Hij heeft een lengte van 29 centimeter en een breedte van 5,3 centimeter.


3. Netatmo NWS01-EC Buitenthermometer

Deze thermometer is van Grundig. Hiermee hou je de temperatuur heel goed in de gaten. Als je wilt weten of je een jas aan moet doen of niet, hoef je alleen maar de temperatuur op de thermometer te bekijken. Deze thermometer heeft een zuignap waarmee je hem makkelijk aan de deur kunt hangen. Er is dus geen geschroef of geboor nodig. Ook kung je van binnen door het raam de temperatuur van de buitenthermometer aflezen. Hij is heel goed bestand tegen harde temperaturen en werkt gewoon nog als je hem een paar nachtjes in de regen hebt laten hangen. De temperaturen die hij af kan meten gaan van de -20 tot de +50 graden celcius.


4. Qumax

Deze thermometer is een leuke en decoratieve buitenthermometer. Je kunt hem aan een muur, schutting of raamkozijn hangen. Hij laat de temperaturen tussen de -30 en de +50 graden Celsius zien. Je kunt de temperaturen heel makkelijk controleren vanuit binnen, omdat de cijfers redelijk groot zijn. Helaas is dat op de afbeelding niet zo goed te zien. Hij heeft mooie sierlijke figuren aan de bovenkant en aan de onderkant. Hierdoor heeft hij een leuke uitstraling.


5. Buiten thermometer wit

Deze buitenthermometer is 39 centimeter lang. Hij is dus speciaal voor buiten, maar je kunt hem ook binnen gebruiken. Hij meet temperaturen van de -30 tot de +50 graden Celsius. Hij heeft een oogje waar je hem aan op kunt hangen. Hiermee kun je hem aan een muurtje of schutting hangen. Hij heeft een lengte van 40 centimeter en een breedte van 7 centimeter.Wat is de beste plek voor mijn buitenthermometer?

Het ziet er allemaal heel simpel uit. Het enige wat je hoeft te doen is de thermometer aan een muurtje, schuttinkje of paaltje te hangen en je bent klaar. Als je dat hebt gedaan kan je de temperatuur er van af lezen. Het is belangrijk dat je hem niet al teveel in de zon hangt. Een muurtje wordt warm en dat vangt de thermometer op. Ook iets van ijzer of metaal kan warm worden.

Was dit artikel behulpzaam?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *