Beste buitenthermometer van 2022

De thermometer is het bekendste middel om het weer mee te meten. Hierdoor kent iedereen hem wel. Het weer is een van de meest besproken onderwerpen in Nederland, wat gek is, is dat het dan meestal gaat over de werking van de thermometers. Veel mensen weten wel ongeveer hoe een buitenthermometer werkt, maar niet helemaal. Het meeste wat we weten is dat het streepje naar boven gaat bij warm weer en naar beneden bij koud weer.

Op een buitenthermometer kun je dus aflezen hou koud of warm het buiten is. Misschien heb je wel gehoord dat er vroeger kwik in de thermometers zat. Dit stofje is giftig en zit er dus niet meer in. Nu zit er gekleurde alcohol of een andere gekleurde vloeistof in. Ondanks dit is de werking hetzelfde gebleven. Het streepje gaat naar boven als de temperatuur stijgt en naar onder als hij daalt.

Het enigste probleem is dat je nu niet weet welke buitenthermometer je moet kopen. In onze lijst staan alleen maar thermometers van een goede kwaliteit en een goede prijs. Om jou te helpen kiezen hebben wij dus deze lijst gemaakt.


1. Zwarte thermometer 41 cm

Dit is een grote zwarte thermometer. Zo’n ontwerp zie je eigenlijk niet vaak, maar zelf vinden wij het een bijzonder en handig ontwerp. Je kunt alles heel makkelijk aflezen en de cijfers zijn fijn en groet. Hij gaat van de -40 tot de +50 graden Celsius. Ook heeft hij boorgaatjes, hierdoor kun je hem makkelijk aan de muur ophangen waardoor hij niet zomaar overal rondslingert. Hij is gemaakt van kunststof en we raden je aan hem onder een afdakje te hangen.


2. Talen Tools thermometer min/max disign

Deze thermometer is van metaal en helemaal roestvrij. Je kunt hem dus buiten het afdakje hangen, maar wij raden je aan om hem er toch onder te hangen. Hierdoor weet je zeker dat hij helemaal heel blijft. Binnen kun je hem ook gebruiken, maar hij is toch echt het beste geschikt voor het meten van buitentemperatuur. Hij heeft een lengte van 29 centimeter en een breedte van 5,3 centimeter.


3. Grundig Waterdicht Digitale buitenThermometer

Deze thermometer is van Grundig. Hiermee hou je de temperatuur heel goed in de gaten. Als je wilt weten of je een jas aan moet doen of niet, hoef je alleen maar de temperatuur op de thermometer te bekijken. Deze thermometer heeft een zuignap waarmee je hem makkelijk aan de deur kunt hangen. Er is dus geen geschroef of geboor nodig. Ook kung je van binnen door het raam de temperatuur van de buitenthermometer aflezen. Hij is heel goed bestand tegen harde temperaturen en werkt gewoon nog als je hem een paar nachtjes in de regen hebt laten hangen. De temperaturen die hij af kan meten gaan van de -20 tot de +50 graden celcius.


4. Buiten thermometer wit

Deze buitenthermometer is 39 centimeter lang. Hij is dus speciaal voor buiten, maar je kunt hem ook binnen gebruiken. Hij meet temperaturen van de -30 tot de +50 graden Celsius. Hij heeft een oogje waar je hem aan op kunt hangen. Hiermee kun je hem aan een muurtje of schutting hangen. Hij heeft een lengte van 40 centimeter en een breedte van 7 centimeter.


5. Esschert Design Muurthermometer gietijzer

Deze thermometer is een leuke en decoratieve buitenthermometer. Je kunt hem aan een muur, schutting of raamkozijn hangen. Hij laat de temperaturen tussen de -30 en de +50 graden Celsius zien. Je kunt de temperaturen heel makkelijk controleren vanuit binnen, omdat de cijfers redelijk groot zijn. Helaas is dat op de afbeelding niet zo goed te zien. Hij heeft mooie sierlijke figuren aan de bovenkant en aan de onderkant. Hierdoor heeft hij een leuke uitstraling.


6. Binnen/buiten thermometer zwarte kat

Deze leuke thermometer is in de vorm van een kat en dus leuk voor kindjes om naar te kijken. Zeker voor de kleinere kindjes is dit leuk. Hij heeft boorgaatjes waarmee je hem aan de muur op kunt hangen. Ook kun je hem aan een schutting of paaltje hangen. Hij gaat van de -30 graden tot de +50 graden Celsius, dus eigenlijk hetzelfde als de meeste in deze lijst. Maar gelukkig kun je het niet verwachten dat het in Nederland warmer of kouder wordt.


Wat is de beste plek voor mijn buitenthermometer?

Het ziet er allemaal heel simpel uit. Het enige wat je hoeft te doen is de thermometer aan een muurtje, schuttinkje of paaltje te hangen en je bent klaar. Als je dat hebt gedaan kan je de temperatuur er van af lezen. Het is belangrijk dat je hem niet al teveel in de zon hangt. Een muurtje wordt warm en dat vangt de thermometer op. Ook iets van ijzer of metaal kan warm worden.

Was dit artikel behulpzaam?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *