TuinBoel.nl

De beste tuinartikelen van 2020 – 2023

Beste insectenhotel van 2024

Een mooie tuin vol bloemen en planten gaat vaak samen met veel ongedierte. Komt dit bekend voor? dan wordt het tijd om een insectenhotel aan te schaffen. Je insectenhotel zal goede insecten zoals bijen en lieveheersbeestjes aantrekken, om het slechte ongedierte te bestrijden! Je zal minder last krijgen van bladluis en rupsen die je planten op eten. Daarbij zullen je bloemen bestoven worden door de bijen. Hieronder staat de top 5 insectenhotels waaruit jij hopelijk een geschikte keuze voor in je tuin kan maken!


1. Insectenhuis Zeshoek – Nestkast – medium

Als je dit hotel aanschaft wordt je tuin gevuld met bijen, oorwormen en kevers. Ze zullen zich vestigen in het bamboe en rond hout waar dit hotel uit bestaat. Je hoeft je nooit meer zorgen te maken over of je bloemen wel bestuift worden. Ook spinnen vinden dit een heerlijk hotel en eten dan ook met liefde ongedierte voor je op. In het midden van het hotel zullen veel hommels lekker tussen het bamboe zitten. Voor regen hoef je niet bang te zijn, want hij is afgewerkt met lak op waterbasis. Zet je hotel lekker in de zon in de buurt van bloemen, fruitbomen en planten, dan kunnen de bijen hun gang gaan.


2. Insectenhotel XL

Voor een tuin voor kleurrijke insecten, is dit insectenhotel ideaal. Hij trekt bijen, lieveheersbeestjes, vlinders en oorwormen aan. De bijen zullen je planten bestuiven, de lieveheersbeestjes eten je bladluizen op en de vlinders zullen vrolijk door je tuin fladderen. In de winter zullen de insecten je heel dankbaar zijn, want ze hebben een mooi warm plekje om te overwinteren. In de lente zullen ze nestelen en krijg jij nog meer vrolijke insecten in je tuin. Bijna elke plek is geschikt om een insectenhotel op te hangen: tuin, terras, balkon, etc. Wel belangrijk is om hem op een zonnige plek in de buurt van planten en bloemen te hangen. De afmetingen zijn 37 x 11 x 57 cm.


3. ComfortTrends Insecten hotel

Dit insectenhotel is dankzij zijn design ook een prachtige decoratie voor in je tuin. Hij heeft de vorm van een klein huisje. Bijen, vlinders en lieveheersbeestjes in speciaal voelen zich erg aangetrokken tot dit hotel. De grootste reden hiervoor is, dat het hotel gevuld is met natuurlijke materialen waardoor het net voelt alsof ze in de natuur zijn, maar dan minder gevaarlijk. Het oogje die je ziet aan de bovenkant van het huisje is gemaakt om hem aan op te hangen. Heet alle insecten welkom door hem op een zonnig plekje te hangen uit de regen. De afmetingen zijn 15 x 14 x 16 cm.


4. Best for Birds Driehoekig Insectenhotel

Dit driehoekige hotel trekt bijen, gaasvliegen, lieveheersbeestjes en oorwormen aan. Je geeft ze een plek om te nestelen en te overwinteren. In ruil hiervoor krijg jij bestoven planten en ongediertebestrijders. Van veel insecten wordt hun natuurlijke woongebied bedreigd, dus geef jij ze de kans op een veilig plekje. Het is een mooi design voor in je tuin met mooi afgewerkt, stevig hout. De afmetingen zijn 18 x 27,3 x 19 cm.


5. Lievenheersbeest huisje

Dit hotel in de vorm van een langwerpig huisje is vooral geschikt voor lieveheersbeestjes. Lieveheersbeestjes zijn handig in je tuin, omdat ze de bladluizen die je planten opeten, opeten. Het aantal dat ze eten per dag kan oplopen tot 100 bladluizen. Dit is niet niks. Het huisje is zo ontworpen, dat je lieveheersbeestjes makkelijk toegang hebben. Ook houd je hun concurrenten en vijanden buiten, omdat die minder makkelijk erin komen. Om het ze extra naar hun zin te maken is het leuk om er war blaadjes en karton in te zetten. De afmetingen zijn 10 x 23 x 18 cm. Probeer hem ook op een beschut plekje te hangen met een ophanghoogte van 30 tot 60 cm.


Beste plek voor een insectenhotel

Het beste is om je hotel op een zonnige plek te hangen. Wel is het belangrijk dat er beschutting is tegen de regen. De opening kan het beste naar het zuid-oost richten. Wenselijk is om het hotel minimaal een meter van de grond te plaatsen. Probeer hem niet te verplaatsen, want er is kans dat insecten dit niet overleven. Als je je hotel in de buurt van bloemen en planten plaatst is er de meeste kans op bijen. Als laatste hoef je je hotel niet schoon te maken. Op z’n meest moet je spinnenwebben verwijderen.

Was dit artikel behulpzaam?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *