TuinBoel.nl

De beste tuinartikelen van 2020 – 2023

Beste wespenvangers 2024

Niemand vindt het leuk om, als je even rustig in de tuin zit met wat eten en/of drinken, lastig gevallen te worden door wespen. Al helemaal niet als je allergisch bent. Maar om elke wesp dood te slaan, duurt ook heel lang. Daarom kun je een wespenval aanschaffen. Hiermee lok je ze naar de opvangmand, waar ze in zullen vliegen, en niet meer uit zullen kunnen. Ze zullen jou met rust laten. Ook zijn er manieren om ze weg te jagen, in plaats van te doden. Dit noem je een wespenverjager. Over wespenverjagers kun je onderaan het artikel meer lezen


Beste wespenvangers van 2024


1. Guard´n Care Wespenvangers groen 16 cm

In deze wespenval kun je lokmiddel, zoals ranja, plaatsen, zodat wespen in de nabije omgeving jou met rust laten. Ze zullen zichzelf per ongeluk opsluiten in deze wespenval. Want bijvoorbeeld ranja als lokmiddel is heel plakkerig en zoet. En wespen voelen zich aangetrokken tot zoet spul, dus gaan ze naar binnen. Maar ze zullen er niet meer uitkomen, want ze plakken vast. En uiteindelijk zullen ze doodgaan. Echter zijn de wespenvallen geen 16 cm, zoals gezegd, maar 12 cm. En ze kunnen er weer uit als je niet iets plakkerigs erin gooit.


2. Wespenvanger-wespenval – kunststof

Deze wespenvallen zijn kunststof met hengsel. Je kunt ze vullen met een zoete vloeistof, zoals siroop, waarna je het deksel weer kunt sluiten. Wespen zullen in de val kruipen, en niet meer kunnen ontsnappen, omdat ze bedekt zijn met de zoete vloeistof. Ze voelen zich namelijk aangetrokken tot zoete vloeistoffen en zullen er in willen “zwemmen”. Hij werkt erg goed, maar de opening aan de onderkant is te ruim. Er kunnen toch nog een paar wespen ontsnappen zo en er kunnen vlinders en bijen in.


3. Hangende Wespenvanger

Deze val lokt en vangt insecten, zodat ze jou met rust laten. Hij is licht, dus makkelijk te verplaatsen naar de plaatsen waar jij geen last wil hebben van wespen. Je kunt hem meerdere malen gebruiken, dus je hoeft er maar één aan te schaffen. Tenzij je op meerdere plekken één wil hebben hangen.

Plaats een lokmiddel in de wespenval war de insecten of wespen zich tot voelen aangetrokken. Dit kan zoetigheid zijn, maar ook een gekocht lokmiddel die hier speciaal voor gemaakt is. Ze zullen zich aangetrokken voelen en de val binnen vliegen. En hier kunnen ze dan ook niet meer uit, dankzij het design van de val. Zo heb je weinig tot geen last meer van insecten en wespen. De afmetingen zijn 13 x 13 x 19,5 cm.

4. Wespenval – insecten lokdoos

Met deze wespen lokdoosjes heb je geen last meer van wespen. Je wil vast lekker in je tuin kunnen zitten, zonder gestoord te worden door wespen. Deze speciale wespenvanger dopjes maken dit mogelijk. Het enige wat je nog nodig hebt is een glas. Plaats hier iets zoets in, zoals siroop. Vervolgens plaats je de dop op het glas. Wespen zullen aangetrokken worden door de zoete geur en in het glas kruipen. Vervolgens kunnen zij er niet meer uit en ben jij verlost van deze wespen.


5. Bsi wespen vangzak met lokmiddel

Vang wespen met deze wespen vangzak van Bsi. Warm en lekker weer brengt een groot nadeel met zich mee, namelijk wespen. Ze zijn graag opdringerig en bemoeien zich graag met je eten. En als je pech hebt en ze boos worden kun je ook nog eens gestoken worden. Met de vangzak dood je deze vervelende beesten eenvoudig. Hij is gevuld met lokmiddel in een wateroplosbaar zakje dat wordt geactiveerd door er water aan toe te voegen. Hierna kun je de vangzak direct ophangen op de gewenste plek. Wespen worden hierdoor aangetrokken en zullen verdrinken in de zak. Na gebruik moet je de zak dichtschroeven en weggooien.


Het is ook een optie om een wespenverjager aan te schaffen. Deze maken de wespen niet dood, maar jagen ze weg. Wespen kunnen namelijk best belangrijk zijn, dus is het zonde om ze te doden. Een wespenverjager lijkt op een wespennest. Wespen zijn territoriumbeestjes, dus als ze deze zien, denken ze dat ze op vijandelijk gebied zijn. Dus dan gaan ze terug naar hun eigen gebied, en zullen ze jou niet lastigvallen!


Beste wespenverjagers van 2024


1. Waspinator the original – wespenverjager

Deze milieuvriendelijke Waspinator verjaagt wespen in plaats van ze te lokken. Een wesp is territoriaal en denkt bij het zien van deze Waspinator dat hij in vijandelijk gebied is. Dit schrikt hem af en hij zal weggaan. Zo heb jij geen last van wespen! Maar waarom is deze dan zo milieu vriendelijk en goed? Om te beginnen bevat het geen bestrijdingsmiddelen. Ook zijn het geen kleverige insectenstrips en is hij duurzaam en weersbestendig.

Vouw de Waspinator uit. Om de vorm goed te behouden kun je de waspinator opvullen met bijvoorbeeld plastic zakken. Trek het koordje vervolgens strak dicht en stop het overgebleven koordje naar binnen. Hang hem op een plaats waar je niet door wespen lastig gevallen wil worden, zoals: buiten waar je eet, op de camping, tijdens een picknick of op je terras of balkon. De afmetingen van de waspinator zijn 22 x 3 x 30 cm.


2. Dragon Trade Wespenverjager

Heerlijk buiten zitten en genieten van het mooie weer, dat wil toch iedereen? Maar ben jij er zat van om de hele tijd lastig gevallen te worden door wespen? Dan is dit de oplossing voor jou. Met deze uitvouwbare wespenverjager heb je niet meer last van insecten die jou lastig vallen en wespenplagen. Je kunt hem overal ophangen, alleen niet in een directe regenval. Hij kan niet tegen veel vocht. Wanneer er wespen in de buurt komen van dit nep wespennest denken zij dat dit een vijandelijk nest is. En dan keren ze terug naar hun eigen nest. Dit is een vreedzame manier om wespen te verjagen en niet te doden.


Wat is een goede wespenvanger?

Na een tijdje onderzoek zijn we erachter gekomen dat de beste wespenvanger niet een wespenvanger is, maar een wespenverjager. Dit komt, omdat je op deze manier de beesten niet dood, maar wegjaagd. Wespen zijn namelijk nog best nuttige beesten.

Hoe werkt een wespenverjager?

Een wespenverjager lijkt op een nest van wespen, maar dan nep. Wespen zijn territorium dieren, dus als ze deze zien denken ze dat ze op vijandelijk gebied zijn. Ze zullen zich omdraaien en teruggaan naar hun eigen nest.


Bekijk ook: Beste anti wespenspray

Was dit artikel behulpzaam?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *