Vijverpomp op zonne energie

Zonne energie is niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. Denk maar eens aan de zonnepanelen op het dak van het huis. Ze voorzien je van gratis energie waar je niets voor hoeft te doen. Van deze voordelen profiteer je ook als je kiest voor een vijverpomp op zonne energie. Je kunt genieten van kraakhelder water in de vijver, zonder dat jij je zorgen hoeft te maken over een hoge energierekening. Deze vijverpompen zijn eenvoudig in gebruik en geschikt voor diverse toepassingen. Bijvoorbeeld voor kleine of grote vijvers met vissen.

Maar waar moet je rekening mee houden als je op zoek bent naar een solar vijverpomp? In de eerste plaats is de capaciteit van de pomp belangrijk. Als je een grote vijver hebt, dan kies je als vanzelfsprekend voor een iets zwaardere pomp. Bijvoorbeeld met een filtercapaciteit van 2.000 liter per uur. Ook de opvoerhoogte en de opstelling van de pomp (droog of onderwater) is iets om rekening mee te houden. Aan de hand van deze koopgids, kies je eenvoudig de beste vijverpomp op zonne energie. 


Specificaties van een vijverpomp op zonne energie 

Vijverpompen die werken op zonne energie moeten aan een aantal specificaties kunnen voldoen. In de eerste plaats moeten ze krachtig genoeg zijn voor jouw vijver. Het is dus belangrijk om op het vermogen van de pomp te letten. Zo voorkom je dat het water vervuild raakt, troebel of zelfs groen wordt. Ook de opstelling van de vijverpomp is belangrijk. Sommige pompen kun je onderdompelen. Ze zijn onzichtbaar en bevinden zich in de vijver.

Er bestaan ook vijverpompen op zonne energie die een droge opstelling nodig hebben. Deze plaats je naast de vijver. Bijvoorbeeld in een omkasting. Ook het zonnepaneel plaats je naast de vijver. Natuurlijk zoveel mogelijk gericht op de zon. Daarnaast hebben solar pompen voor in de vijver verschillende opvoerhoogtes. Deze kunnen variëren van 1.50 tot wel 1.70 meter. Welke je kiest is afhankelijk van het type vijver dat je hebt.


Beste vijverpomp op zonne energie: dit is onze top 5

Kiezen voor een vijverpomp die werkt op zonne energie, betekent verantwoordelijk omgaan met het milieu. Deze pompen stoten namelijk geen Co2 uit. Daarnaast zijn deze groene pompen ook zuinig in gebruik. Over de eindafrekening van de energie hoef jij je dus geen zorgen te maken. Wil je genieten van helder en schoon water in de vijver? Kies dan voor een vijverpomp op zonne energie uit de onderstaande top 5.


1. Nomio Solar Fontein

Deze compacte vijverpomp op zonne energie is tevens een fontein. Deze pomp wordt geleverd met 8 opzetstukken en 10 verschillende sproeicombinaties. De pomp is eenvoudig te bevestigen met zuignappen. Deze solar vijverpomp is met 40 db zeer stil in gebruik. Deze pomp voor in de vijver of vogelbad heeft een gewicht van 200 gram en een diameter van 160 mm. Kleine vijvers of fonteinen kun je op een milieuvriendelijke manier schoonhouden. De pomp heeft een capaciteit van 18 liter water per uur. Daarnaast is deze vijverpomp op zonne energie ook nog eens duurzaam in gebruik. Hij heeft een levensduur van maar liefst 10.000 uur.


2. SolarMax 600

Deze krachtige vijverpomp op zonne energie is geschikt voor waterpartijen en vijvers met een inhoud tot 1500 liter. Deze pomp is ook geschikt om jouw fontein schoon en helder te kunnen houden. De Solarmax 600 heeft een capaciteit van 610 liter water per uur en is voorzien van 2 sproeikoppen. Ook heb je de mogelijkheid tot het aansluiten van een vijver slang. Het zonnepaneel is bijzonder krachtig en levert ook energie bij licht bewolkt weer. De pomp heeft een droge opstelling. Dat wil zeggen dat deze naast de vijver geplaatst moet worden. De maximale opvoerhoogte van deze pomp op zonne energie is 1.70 meter.


3. Esotec Solar

Deze Esotec vijverpomp op zonne energie is een aanwinst voor in jouw vijver. De pomp heeft namelijk het uiterlijk van een waterlelie. De ingebouwde zonnepanelen hebben een vermogen van 1,8 watt. Ondanks zijn compacte formaat van 300 x 95 mm is de pomp bijzonder krachtig. Hij pompt namelijk moeiteloos 160 liter water per uur. Deze vijverpomp op zonne energie heeft geen opslag maar werkt direct zodra de zon schijnt. Deze pomp plaats je in of op het water. De zonne panelen bevinden zich aan de bovenzijde van de pomp.


4. SolarMax 1000

Deze vijverpomp op zonne energie is geschikt voor grote vijvers met een inhoud vanaf 5.000 liter. Deze pomp is tevens voorzien van een 12 volt accu. Dat betekent dat de pomp ook werkt als de zon niet schijnt. Dat kan tot wel 4 uur achtereen. Zo kun je op een bewolkte dag of in de avond ook genieten van een goed werkende vijverpomp op zonne energie. Deze pomp heeft een fontein met een opvoerhoogte tot 100 centimeter. Het solar paneel heeft een afmeting van 52 x 35,5 x 2,5 cm. Deze vijverpomp op zonne energie heeft een circulatie vermogen van 980 tot 1350 liter water per uur.


5. Peachy Fontein

Deze compacte vijverpomp van Peachy werkt op zonne energie en is met 16 centimeter zeer compact van formaat. Deze pomp in de vorm van een zon wordt geleverd met 5 aparte sproeikoppen. Je creëert dus in een handomdraai een ander effect. Deze vijverpomp is stil in gebruik en heeft maar liefst 4 verschillende effecten. Je plaatst deze pomp eenvoudig in de vijver. Je hebt geen aansluitingen nodig. De pomp werkt via de energie die wordt opgevangen middels de panelen op de bovenzijde.


Milieuvriendelijke solar pompen voor in grote of kleine vijvers

Door een keuze te maken uit onze top 5 beste vijverpompen op zonne energie, geniet je nog meer van jouw vijver, fontein of waterbak voor de vogels. Het water blijft schoon en helder, zonder dat je daarbij rekening hoeft te houden met het stroomverbruik. Kies voor een compacte pomp voor kleine vijvers of rust jouw grote waterpartij uit met een krachtige vijverpomp op zonne energie. Laat de zomer én het zonlicht dus maar komen!

Was dit artikel behulpzaam?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.