TuinBoel.nl

De beste tuinartikelen van 2020 – 2023

Beste zandbakken voor in de tuin van 2024

Als kind wil je in de zomer natuurlijk gewoon lekker buiten kunnen spelen. Een van de leukste dingen buiten was de zandbak, dan ging je zandkastelen bouwen met emmertjes en daar was je dan o zo trots op. Als u nou het plezier dat u vroeger had in de tuin kunt halen zou dat toch geweldig zijn?

Zandbakken zijn er in vele maten en vormen. Vroeger waren het vooral vierkanten en rechthoeken, maar nu is er veel meer. U heeft ze in de vorm van dieren, voertuigen en bedenk het maar. Natuurlijk is het belangrijk om er een van een goede kwaliteit te hebben. Wij willen u hier graag mee helpen, daarom hebben we een artikel over de beste zandbakken van 2024 gemaakt.


1. Little Tikes Zandbak – Schildpad

Hier heeft u er al een in de vorm van een schildpad. Hij is niet groot maar dat is ook helemaal nergens voor nodig. Hij is groot genoeg voor een tot 2 kinderen en er is weinig zand voor nodig. Met het zand dat erin past kunnen de kinderen makkelijk zandkastelen of heerlijke zandtaartjes maken.

Hij past op een vlakte van 109 cm lang en 95 cm breed.

Met de deksel die op de little tikes zandbak zit blijft het zand schoon en als het regent ook droog, u moet natuurlijk geen modderbak hebben want het duurt dagen voordat je zand dan weer normaal is. Het plastieken frame is stevig en zal niet scheuren. Door de leuke vorm en kleuren ziet de zandbak er heel uitnodigend uit en is het voor de kinderen leuk om hierin te spelen.


2. Zandbak Outdoor life

De zandbak van outdoor life heeft verschillende functies. Hij is groot genoeg voor 2 tot 3 kinderen en ondanks dat hij van hout is gaat hij jaren mee. Hij heeft een goede grootte en er past veel zand in. De zandbak is geschikt voor tuinen van 10 vierkante meter

Het hout is 16 mm dik en de zandbak zelf is 120 cm lang en 120 cm breed.

Met de opklapbare deksel kunt u zo 2 bankjes maken waar de kinderen op kunnen zitten. De kinderen kunnen natuurlijk ook gewoon op het bankje zitten met hun voetjes in het zand. Hij is makkelijk in elkaar te zetten, maar er zit geen bodem bij, wij raden een anti worteldoek als bodem aan.

Op zoek naar de beste houten zandbak met deksel? Bekijk hier onze top 5


3. Zandbak Schelp

Deze schelpvormige zandbak heeft een prachtige blauwe kleur. Met de schelpvormige zandbak heeft u gewoon geen kind meer aan uw kindje. Terwijl u lekker buiten in de zon zit zullen de kinderen heerlijk in de zandbak spelen.

De zandbak schelp past op een vlakte van van 102 cm lang en 88 cm breed.

De zandbak schelp kan als zandbak gebruikt worden, maar ook als zwembad. U moet dan bijvoorbeeld in de linker helft water stoppen en rechts het zand. Dit is in de Zomer zeker handig. Ook de zandbak schelp heeft een deksel waardoor het zand schoon en droog blijft.


4. Speelveranda zandbak

Dit is niet zomaar een zandbak, het is iets bijzonders voor uw kind. Terwijl ze op de veranda kunnen zitten kunnen ze met de voetjes in het zand zitten. Als ze het te warm hebben kunnen ze ook op de rand van de veranda zitten en daar verder gaan aan hun zandkasteel.

De zandbak is 130 cm lang, 130 cm breed en 143 cm hoog.

De zandbak veranda is makkelijk verschuifbaar door de wielen die eronder zitten en u kunt de zandbak er in en uit schuiven. Ook het hout van de zandbak is zo geschuurd dat er geen splinters vanaf komen. Hij is ideaal voor de zomer want als de zon op de zandbak staat kunt u hem altijd zo draaien dat er weer schaduw op staat.


5. Kidkraft Piraten Zandboot

De kidkraft piraten zandboot heeft een leuk en origineel ontwerp. Uw kleine piraatje zal zich hier prima in vermaken. Ze kunnen op het kleine bankje achteraan zitten en zich gewoon in de zandbak vermaken. Omdat hij zo’n leuk ontwerp heeft zullen de kinderen zich hier goed mee vermaken.

Deze piraten zandbak is 200 cm lang en 113 cm breed.

Deze piraten zandboot van kidkraft een geheime opbergruimte aan de achterkant van het zandbak, het zonnescherm zorgt voor genoeg zonwering en hij is groot genoeg voor meerdere kinderen. Hij wordt geadviseerd voor kinderen rond de drie jaar.


Waar op letten bij het kopen van een zandbak?

Welke moet u nou kiezen, hout of plastic? De plastic zandbakken zijn stukken populairder dan de houten, maar de houten passen beter bij deze tijd. Ze hebben beide voordelen en tegendelen. De plastic bak is een stuk makkelijker te verplaatsen dan de houten en ook beter schoon te houden, terwijl de houten meestal groter en steviger zijn.

Als u de ruimte heeft moet u voor een zandbak die u in kan graven kiezen. Hij is dan niet na 2 jaar weer weg te halen en kunt u ook niet makkelijk verplaatsen, maar deze zijn veel makkelijker en leuker voor de kinderen.

Gooi niet zomaar wat zand in de zandbak, maar kies voor speciaal speelzand, dit is steviger en hierdoor kunnen de kinderen er beter mee spelen.

Was dit artikel behulpzaam?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *