TuinBoel.nl

De beste tuinartikelen van 2020 – 2023

Beste takkenschaar van 2024

Een takkenschaar is de verbeterde versie van een snoeischaar. Wanneer de takken te dik zijn voor je snoeischaar, gebruik je de takkenschaar. Anders ben je of een uur met je snoeischaartje bezig, of je krijgt de tak er helemaal niet af. Een takkenschaar is groter en dikker dan een snoeischaar. Hierdoor heb je de takken zo verwijdert. Zodat je niet helemaal zelf naar de beste moet zoeken, hebben wij deze lijst voor jou gemaakt. Maar laten we niet al te veel kletsen en meteen beginnen met onze lijst van de beste takkenscharen van 2024.


1. GARDENA Takkenschaar EasyCut 680B

Deze takkenschaar heeft een prachtige lengte van 68 centimeter. Het is een klassieke takkenschaar met een normale uitstraling. Hij is perfect voor het knippen van jong hout. Hij kan door takken met een diameter van maximaal 35 millimeter.

Het bovenste mes is perfect gesneden. Ook heeft deze een anti-kleeflaag. Hij snijdt goed. Er wordt gezegd dat hij ook makkelijk door de dikkere takken kan. Hierbij moet je denken aan takken met een diameter van zes centimeter. Natuurlijk moet je hier wel meer kracht voor zetten. Ook wordt er een perfecte en nette knip gemaakt. Hij heeft stevige, druppelvormige armen. Hierdoor kun je makkelijk en fijn werken. De handgrepen hebben een speciale ondersteuning voor de wijsvinger. Dit zorgt voor een fijne en veilige grip.


2. GARDENA Comfort Hefboomtakkenschaar SmartCut

Deze takkenschaar van Gardena is een hele krachtige schaar. Hij knipt net zo makkelijk door de dunnere takken als je door een blaadje papier knipt. Ook knipt hij heel makkelijk door de dikkere takken. Hij is perfect voor dikke takken en had hout. Het is een hefboomtakkenschaar. Maar dat zijn de meeste. Na maximaal vier knipjes heb je ook de dikste takken doorgeknipt.

Hij kan makkelijk door takken van vier tot zes centimeter. Hij heeft een lengte van 630 millimeter. Ook is deze takkenschaar heel makkelijk in gebruik. Omdat hij zo makkelijk door de dikkere takken gaat, kun je hem ook voor de uitstekende takjes van een boom gebruiken.


3. Kreator KRTGR4024 Telescopische Takkenschaar

Deze takkenschaar kun je makkelijk tot de 78 centimeter verlengen. Hierdoor kun je ook makkelijk de hoge takken snoeien. En dit, terwijl je gewoon op de grond staat! Hij is 2 keer zo sterk als een normaal modelletje. Ook al heeft hij zoveel kracht, hij is alsnog licht en makkelijk te gebruiken. Hierdoor kun je hem makkelijk boven je hoofd gebruiken. Hij heeft een frame van aluminium en is heel sterk.

De messen bestaan uit duurzaam staal. Het is namelijk SK5-staal. Hij is extra stevig en voor 100% beschermd tegen roest. Ook is hij beschermd tegen slijtage en zal hij niet stroef gaan knippen. Hij snijdt zonder moeite door dikke takken. De anti-kleeflaag zorgt ervoor dat zich er geen snoeisel tussen de messen ophoopt.


4. Gardena TeleCut Takkenschaar

Deze snoeischaar is perfect voor het snoeien van vers hout. Vanwege de verstelbare handvaten kun je ook makkelijk bij hoger hout. Hij heeft een laag gewicht. De armen werken goed en je kunt deze uitschuiven tot 90 centimeter. Je hebt maar weinig kracht nodig om de takken te snoeien. Omdat de armen verstelbaar zijn kun je hogere takken ook perfect snoeien. Ook heeft deze takkenschaar een atni-kleeflaag. De goed geslepen messen zorgen voor de beste verzorging van jouw takken.


5. Spear & Jackson Razorsharp Steel telescopische bypass-takkenschaar

Deze takkenschaar is geschikt voor al het hout. Hij is makkelijk te gebruiken. Je hebt niet veel kracht in je armen nodig om deze takkenschaar te gebruiken. De stalen handvaten aan de schaar zorgen voor een maximale sterkte. De messen zijn gepolijst en snijden soepel. Ook zijn de messen helemaal roestbestendig. De stalen handvaten hebben een daai en sluit ontwerp.

Deze schaar heeft comfortabele handvaten. De schaar is het best voor de ‘groene’ levende stelen. Als je de schaar hierbij gebruikt krijg je een strakke snede. Wanneer je dikke takken wilt snoeien kun je beter voor de nummers 1, 2, 3 of 4 gaan.


Wat is een goede takkenschaar?

Op dit moment zou ik zeggen de GARDENA EasyCut 680B Takkenschaar. Hij kan takken doorknippen van een maximale diameter van 35 millimeter. Hij knipt gemakkelijk door dikke takken, dus dit is precies wat je zoekt.

Waarom moet je een takkenschaar kopen?

Een goede takkenschaar knipt zonder moeite door dunne en dikke takken. Je hebt er zeker een nodig voor het onderhouden van jouw tuin. Want als je je planten goed wilt verzorgen moet je ze goed bijhouden. Als je niet snoeit, kunnen je planten niet zo hard groeien als dat ze eigenlijk zouden kunnen. Beter gezegd, als je sommige planten niet snoeit, kun je deze net zo goed verwijderen. Anders gaan ze woekeren. Andere planten worden kaal en groeien niet goed, als je deze niet snoeit.

Waar moet ik op letten bij het kopen van een takkenschaar?

Een takkenschaar moet dikke takken gemakkelijk kunnen doorknippen. Dus hij moet goed scherp zijn om zijn doel te bereiken. Ook moet een takkenschaar comfortabel zijn als je er mee gaat werken, dus goede handvaten is een must. Bekijk onze Top 5 beste takkenscharen.

Was dit artikel behulpzaam?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *