TuinBoel.nl

De beste tuinartikelen van 2020 – 2023

Beste bladblazer van 2024

Ben je op zoek naar de beste bladblazer? Heb je genoeg van het opharken van bladeren? Dan is het de tijd dat je een bladblazer koopt. Een bladblazer maakt het opruimen van een tuin toch een beetje makkelijker.

Het opruimen van de herfstbladeren met een hark is een vervelend en tijdrovend karwei. Met een bladblazer heb je de herfstbladen zo op een stapel. Het enige wat je dan nog hoeft te doen is de bladeren opscheppen en ze in de container leggen.

Veel bladblazers hebben helaas een gebrek aan ah, terwijl andere heel erg luidruchtig zijn of het niet volhouden. We hebben gelet op kracht, geluidsniveau, duurzaamheid en meer. Hierdoor weet je zeker dat je de beste bladblazer van 2024 hebt.


1. Bosch ALB36 Li: Perfect voor kleinere tuinen

Dit is een van de lichtste bladblazers in onze lijst. Hij is heel makkelijk met een hand te gebruiken. De batterij heeft een levensduur van wel 35 minuten. Dit is lang genoeg om een kleine tuin schoon te maken. Hij heeft een lange en smalle spuitmond waarmee je makkelijker op de plekken komt waar je met een normale bladblazer niet bij komt.

De batterij heeft ongeveer drie en een half uur nodig om op te laden. Dit is redelijk lang, maar we denken niet dat je na 3 uur nog een keer gaat bladblazen. Het is voor een grote tuin trouwens wel verstandig een bladblazer met een langere levensduur te kopen. Als 35 minuten genoeg voor jou is, is dit de bladblazer die je nodig hebt.

Bekijk hier onze beste 5 accu bladblazers van 2024


2. BLACK+DECKER GW3050 bladblazer: Een grote elektrische optie voor hardnekkige bladeren

Dit is een bladblazer met een enorme kracht. Hij laat geen blaadje op zijn plek liggen. Ook neemt hij de kleinere takjes meteen mee. Hij heeft genoeg kracht om jouw oprit en/of tuin er weer spiksplinternieuw uit te laten zien. Het grote voordeel aan dit product, is dat hij bijna geluidsloos is. Mocht er nou toch iets zijn wat niet mee wilt, heeft de bladblazer ook nog een harkbevestiging.

Dit is een bladblazer, die eigenlijk helemaal geen bladblazer is. Hij wert dus als een soort van stofzuiger. Hierdoor heb je geen aparte bladzuiger nodig of hoef je niet alle bladeren in de container te scheppen. De opvangzak kan een inhoud van wel 50 liter houden.

Bekijk hier onze top 5 beste elektrische bladblazers


3. Makita DUB362Z bladblazer : Beste allrounder

Dit is een stille en snoerloze bladblazer. Ook is hij niet al te zwaar. Hij heeft een enorme kracht. Hierdoor zijn zelfs de meest hardnekkige bladeren zo weg. De blaaspijp is ook helemaal verstelbaar. Hierdoor heb je als je wat ouder bent, of andere rugklachten hebt, na het blazen geen last van je rug. Het is ook nog eens een van de stilste bladblazers. Helaas is de accu niet inbegrepen, dit kun je ook zien als een pluspunt. De accu die erbij hoort, past namelijk op 100 andere machines.


4. Makita BHX2501: Beste benzine bladblazer

Als je een grote tuin hebt, of gewoon de voorkeur geeft aan machines die op benzine werken, past deze bladblazer perfect bij jou. Hij heeft een levensduur van 60 minuten op een tank met loodvrije benzine en is verrassend stil. Ook al zet je hem op vol gas, niemand die er veel last van heeft. De viertaktmotor zorgt ervoor dat hij geen benzine slurpt, nauwelijks olie verbruikt en een lage uitstoot heeft. Terwijl de compacte carrosserie en de tweedelige blaaspijp het makkelijker maken om hem op te bergen dan de meeste bladblazers die op benzine werken. Met een optioneel 60 euro aanbouwdeel kun je hem ook snel en eenvoudig ombouwen tot een stofzuiger.

Bekijk hier onze volledige review van de Makita BHX2501


5. Flymo Vac 3000: Beste waarde bladblazer

Dit is een top product voor een bladblazer in deze prijsklasse. Hij heeft redelijk veel kracht. Perfect voor kleinere tot middelgrote tuinen of opritten. Maar hij is niet zo krachtig dat hij jouw struiken zal schaden. Handig zijn onder andere de krachtige straalzuiger, de opvangcapaciteit van 40 liter (royaal voor een bladblazer van dit formaat) en het feit dat hij de bladeren kan versnipperen. Ook met de hendel is het makkelijk om te schakelen van blazen naar zuigen. Al met al is het een geweldige tijdbesparende machine die tegen een goede prijs binnenkomt. Hij moet in het stopcontact. We weten dat dit sommige mensen afschrikt. We kunnen jou verzekeren dat dit voor kleinere tuinen geen probleem is.


Waarop letten bij het kopen van de beste bladblazer?

Wat zijn de verschillende soorten bladblazers?

Er zijn twee hoofdtypen. Type een is de bladblazer, die blaast de bladeren op een stapel die je vervolgens kunt weggooien. Bladzuigers, of ontruimers, werken volgens het tegenovergestelde uitgangspunt. Namelijk: ze zuigen de bladeren op in een zak, en kunnen ook knipsels en zwerfvuil opvangen. Als dat aanspreekt, controleer dan hoe gemakkelijk het is om de opvangzak te legen. En zorg ervoor dat hij lekvrij en waterdicht is als je hem wilt gebruiken tijdens de Nederlandse herfst.

Je kunt ook gecombineerde machines krijgen die beide doen, zoals onze nummer 5. Bij sommige kun je van modus wisselen door op een knop te drukken. Terwijl bij andere machines de samenstelling moet worden aangepast. En controleer of de machine geen stroom verliest in de blaasstand. Dit is een veelvoorkomend probleem.

Sommige machines kunnen niet alleen puin verzamelen, maar het ook automatisch voor je opruimen. Zorg ervoor dat je gemakkelijk en veilig bij de mulchmessen kunt komen om eventuele verstoppingen op te vangen. En vergeet niet dat metalen messen duurzamer zijn dan plastic.


Wat is beter: Met snoer of zonder snoer?

Machines met een snoer zijn de goedkoopste optie. Ook zijn ze de lichtste en meest wendbare. Door het beperkte bereik van de kabel zijn ze echter het meest geschikt voor kleinere tuinen.

Een snoerloze bladblazer is veel handiger voor het bereiken van het uiteinde van een grote tuin. Ook voor het betreden van een lastig terrein. Batterijgevoede bladblazers zijn echter duurder. En je krijgt een beperkte looptijd voordat je ze moet opladen. Ze zijn ook minder krachtig. Dit betekent dat kleinere modellen moeite hebben om met vochtige bladeren om te gaan.

Voor echt grote tuinen, of gebieden met veel zware, hardnekkige natte bladeren en ander afval, is een benzine bladblazer de beste keuze. Deze worden geleverd in handheld of back-pack modellen, maar ze kunnen zwaar, luidruchtig en duur zijn. Ook heeft de motor heeft regelmatig onderhoud nodig.


Waar moet ik nog meer op letten bij het kopen van een bladblazer?

Zoals altijd met gereedschap is het belangrijk dat het geheel klopt. Is het handvat comfortabel om vast te houden en de schouderband mooi gewatteerd? Hoe zwaar en luidruchtig is het, en trilt het?

Dan zijn er nog praktische overwegingen: is het gemakkelijk te starten en te gebruiken? Heeft het voldoende luchtstroom voor de te verrichten werkzaamheden? Hoe gemakkelijk is hij op te bergen? Sommige modellen hebben inklapbare buizen en afneembare sproeiers, wat helpt als je weinig opbergruimte hebt. Als het apparaat op batterijen werkt, zijn de batterijen dan in de prijs inbegrepen en kun je de batterijen en laders delen met jouw andere snoerloze elektrische apparaten? Als dat mogelijk is, kan dat een handige geldbesparing zijn.


Bron: https://www.expertreviews.co.uk/outdoor/1406293/best-leaf-blowers-keep-your-garden-leaf-free

Was dit artikel behulpzaam?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *