TuinBoel.nl

De beste tuinartikelen van 2020 – 2023

Beste zweefparasol van 2024

In de zomer is het natuurlijk heerlijk om lekker buiten te zitten. Maar als je vol in de zon zit, verbrand je natuurlijk erg snel. Gelukkig bestaan er parasols, zodat jij lekker in de schaduw kan zitten. Nou ben je op dit artikel gekomen dus ben je waarschijnlijk niet op zoek naar een gewone parasol. Normale parasols zijn niet zo verstelbaar als zweefparasols, dit is dus een groot voordeel van zweefparasols. Ook toont een zweefparasol een stuk luxer. Maar wat is nou precies een goede zweefparasol? Er zijn er zoveel! Wij hebben uren onderzoek gedaan naar zweefparasols, en we hebben de beste gevonden. Dit zijn de beste zweefparasols van 2024.


1. Garden Impressions Zweefparasol

Deze zweefparasol heeft een groot parasoldoek. Hij heeft namelijk een doorsnee van drie meter! De parasol is van Garden Impressions (wat een zeer goede merk is). Hij is van erg hoge kwaliteit. Wil je heerlijk van een luie zomerdag in de tuin genieten? Dan is dit de beste zweefparasol voor jou. Je kunt hier heerlijk mee in de schaduw zitten. Maar dat is natuurlijk niet wat deze zweefparasol speciaal maakt.

De zweefparasol is heel makkelijk te besturen. Je hoeft er alleen maar een beetje aan te draaien. De doek vangt het wind goed op en is waterdicht. Hij wordt geleverd met een kruisvoet, zodat hij stevig staat. Hij moet dan wel nog verstevigd worden met bijvoorbeeld tegels. Denk hierbij aan een gewicht tussen de zestig en de tachtig kilo. Hierdoor raakt hij bij hevige wind niet uit balans en staat hij over het algemeen heel stevig.

Er zijn veel voordelen aan deze zweefparasol. Hij heeft een groot parasoldoek met een diameter van 3 meter. Ook heeft hij een stek en stevig frame. Je kunt hem kopen in verschillende kleuren en hij is makkelijk te bedienen. Door de kruisvoet kun je er makkelijk zwaardere tegels opleggen.

Je kunt er tot de 190 centimeter onderdoor lopen zonder te hoeven bukken. De totale hoogte is 210 centimeter. Hij heeft een frame van aluminium.


2. Aluminium Zweefparasol

Deze zweefparasol is van TecTake. Je hoeft je geen zorgen te maken om verbranding met deze zweefparasol. Het parasoldoek is zo gemaakt dat er bijna geen UV-licht doorheen kan komen. Het parasoldoek heeft een grote diameter. Namelijk een diameter van 3,5 meter.

Door de grote diameter heb je een grotere schaduwplek, meer plek om te zitten dus! Hij heeft een kantelhoek waardoor je hem makkelijk kan draaien. De parasol is heel gemakkelijk te openen en je kunt hem ook op het terras en balkon gebruiken. Hij wordt geleverd met een gratis beschermhoes.

De zweefparasol heeft een voetstandaard van 1×1 meter. Als hij uitgeklapt is, is hij 260 centimeter. Wanneer de parasol is ingeklapt heeft hij een hoogte van 290 centimeter.


3. MaxxGarden Zweefparasol

Deze zweefparasol van MaxxGarden heeft een groot parasoldoek van hoge kwaliteit. Hij heeft een doorsnede van drie meter. Door de UV-bescherming wordt je goed voor de zon beschermt. Hij kantelt makkelijk en je kunt hem gemakkelijk draaien. Ook deze zweefparasol kun je gebruiken in de tuin, op het terras of op het balkon. Ook is deze parasol heel stabiel, dus hij valt niet zomaar om.

De hangparasol wordt geleverd inclusief kruisvoet. Deze moet wel worden verzwaard, met bijvoorbeeld terrastegels. Houd hiervoor een minimaal gewicht van 60 kilo voor aan. Wat ook erg fijn is aan deze zweefparasol, is dat je een garantie krijgt van 2 jaar! Het frame is sterk en stevig, dus daar hoef je niet bang voor te zijn. De zweefparasol is makkelijk te gebruiken. Als je de kruisvoet nog een beetje verzwaard, kan er niets meer fout gaan.

Dezweef parasol heeft een aluminium frame. Ook heeft hij een doorloophoogte van 190 centimeter. De totale hoogte is 245 centimeter.


4. Platinum Challenger T2

Deze zweefparasol kun je alle kanten op draaien. Naar links, recht, naar boven en naar beneden. Je kunt hem 360 graden draaien, dus hij is super verstelbaar. Hierdoor kost het geen enkele moeite om uit de zon te blijven. Over het ontwerp is goed nagedacht. De ontwerpers hebben er namelijk voor gezorgd dat de parasol niet veel opvalt als hij is ingeklapt. Als je de zweefparasol inklapt is hij namelijk mooi opgeborgen zodat je er geen last meer van hebt.

Het doek van de zweefparasol is vuilafstotend. Hij wordt helaas zonder parasolvoet geleverd. Wij adviseren je om een parasolvoet van 90 kg onder de zweefparasol te zetten. Als er veel wind in de parasol komt te staan, dan is het beste om een parasolvoet van 120 kg te kopen. Het is ook slim om dan een parasolvoet met wielen te kopen, die kun je gemakkelijk verplaatsen.

Al met al is dit een super mooie zweefparasol die ik zeker aanraad voor in je tuin!


5. PimXL Zweefparasol

Op nummer 5 hebben wij de PimXL zweefparasol staan. Ook al staat hij op nummer 5, het is zeker geen slechte zweefparasol. Het is zelfs een van de beste! Deze zweefparasol heeft een diameter van 300 centimeter. Ook heeft hij 8 verstevigde stangen, die ervoor zorgen dat hij goed bestand is tegen wind. Er zit helaas wel 1 grote nadeel aan deze zweefparasol. En dat is dat hij niet kantelbaar is. verstevigende stangen. Helaas is deze parasol niet kantelbaar. Maar gelukkig zijn er ook genoeg voordelen, zodat het kopen de moeite waard is! Hij komt namelijk met een gratis kruisvoet en een fabrieksgarantie van 2 jaar.


Waar op letten bij het kopen van een zweefparasol?

Zoals je al hebt gemerkt hangt de zweefparasol aan het einde van een mast. De mast moet behoorlijk stevig zijn. Want daar komt veel druk op te staan. Je moet dus een zweefparasol met een mast van een goede kwaliteit hebben. Want alleen deze gaan lang mee. Je kunt namelijk het gevaar lopen dat een slechte mast buigt of breekt.

Natuurlijk moet je parasol een stevige voet hebben. Er zijn twee keuzes. Je hebt als eerste keuze een zware parasol voet. Hierdoor wordt het gewicht een kant op getrokken en blijft hij gewoon staan. Die voet moet dan wel 90 kg wegen. Je moet natuurlijk niet hebben dat de zweefparasol omvalt. Ook kun je ervoor kiezen om hem in te graven, dan staat hij ook altijd stevig. Dan is het wel verstandig om een grondanker te kopen. Meestal zijn deze smal en dus makkelijk in te graven.

Over het algemeen is een zweefparasol heel groot. Hierdoor werkt de bediening van sommige niet goed. Je kent het systeem met die schuifknop wel. Die werkt bij een zweefparasol niet. Er zijn wel twee andere systemen die werken. Het liersysteem en het katrolsysteem. Bij het liersysteem draai je aan een hendel. Dit is goed voor mensen die weinig kracht hebben. Bij het katrolsysteem trek je aan een touwtje. Hierbij trek je de parasol open en dicht.

Was dit artikel behulpzaam?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *