TuinBoel.nl

De beste tuinartikelen van 2020 – 2023

Beste en leukste vogelhuisje van 2024

Het is voor de vogels in de winter altijd fijn om een vogelhuisje buiten te hebben staan. Als je een vogelhuisje neemt, kunnen de vogeltjes altijd even rusten en op hun kracht komen. Wanneer ze dat gedaan hebben, kunnen ze gewoon weer verder vliegen. Er is heel veel keuze in vogelhuisjes, om de juiste keuze te maken, kun je onze top 5 beste vogelhuisjes bekijken.

Veel mensen weten niet dat een vogelhuisje ook een goede manier is om vogels te lokken. Dus met een vogelhuisje is het enige wat je hoeft te doen het huisje neer te zetten en dan kun je genieten van alle vogeltjes in de tuin. Als je wilt dat er vogels op af komen, moet je wel de juiste vogelhuisje hebben. Ook kun je met een vogelhuisje gemakkelijk de vogeltjes voeren.

Dit zijn de beste vogelhuisjes voor buiten van 2024. Ik weet zeker Dat jij hier een nieuw mooi vogelhuisje tussen ziet staan!


1. Esschert Design Vogelhuisje

Dit vogelhuisje is echt perfect voor de winterkoning. Hij past er gemakkelijk in en zal hier fijn in kunnen broeden. Het huisje is klein, maar dat zijn de meeste vogels die in de vogelhuisjes komen ook. Dat maakt in dit geval dus niet heel veel uit. Hij heeft 4,6 sterren en is dus goed beoordeeld.

Dit vogelhuisje heeft een mooi en stevig ontwerp. Je hoeft ook niet bang te zijn dat hij snel rot, want hij is gemaakt van goed hout. Je kunt hem ook heel makkelijk ophangen en de kleur past goed in de tuin. Wij raden je aan om hem op 1,8 meter van de grond op te hangen. Je moet hem ook niet in de volle zon ophangen. Dat is namelijk niet zo fijn voor de vogels. Hij is lekker simpel en gemakkelijk in zijn werking. Voor ons is dit echt een van de beste vogelhuisjes van dit moment. Wil je iets specialers? Kijk dan eens naar onze nummer 2 of 3. 😉


2. Lifetime Hartvormig Vogelhuisje

Ik weet zeker dat je dit vogelhuisje een van de leukste ontwerpen vindt. Het heeft een mooie hartvorm. Ik vind dit vogelhuisje in ieder geval erg leuk! Hij is leuk om naar te kijken en ziet er knus uit. Ook ziet hij er gezellig uit. Natuurlijk maakt voor de vogels het ontwerp niets uit, maar het is wel een leuk extraatje voor in je tuin. Hij heeft maar liefst vijf sterren! Je kunt hem op de schutting en op de boom hangen. Dus je kunt dit vogelhuisje hangen en plaatsen waar je maar wilt!

Door de mooie kleuren en het leuke ontwerp, is het voor mensen ook leuk om naar te kijken. Hij is van hout en zal niet snel rotten. Wel raden wij je aan om hem op hogere plekken te hangen. Hierdoor zien de vogels het vogelhuisje sneller en beter. Als je hem op een lagere plek hangt, zal hij niet snel opvallen voor vogels. De rede dat je een vogelhuisje koopt, is natuurlijk ook dat er vogels in komen. Dat gebeurt dus niet als je hem op een lage plek hangt. De vogeltjes zullen hierin fijn tot rust komen. Het vogelhuisje zou ook in een betonnen muur gehangen kunnen worden, maar dat raden wij je niet aan. Het beste is, om hem aan de noordelijk kant van een boom te hangen.


3. Bellatio Vogelhuisjes

Deze vogelhuisjes zullen veel zangvogels aantrekken. Dat komt, omdat zangvogeltjes vaak op vrolijkere en felle kleuren afkomen. Dus ook op een vogelhuisje met felle kleuren. Het is een leuk huisje voor op het balkon, aan de buitenmuur van een huis of een terras. Ook kun je dit vogelhuisje heel makkelijk aan de bomen hangen. Hij heeft meerdere kleuren en is niet alleen voor de vogeltjes leuk, maar ook voor jou om naar te kijken. Ook al is ook dit vogelhuisje van hout, hij zal niet snel rotten. Zoals je meeste vogelhuisjes. Want hij moet natuurlijk goed tegen regen kunnen!


4. Esschert Design Nestbuidel Zeegras Vogelhuisje

Dit vogelhuisje is een van de beste vogelhuisjes van dit moment. Het is gemaakt van zeegras en vurenhout en is eigenlijk de basis van het broeden voor vogeltjes. Hij heeft leuke natuurlijke tinten. Door die kleuren zullen vogels zich, sneller er fijn invoelen. Ook vinden wij dat hij een leuk ontwerp heeft. Je kunt hem heel makkelijk ophangen. Dit kun je aan een muur, schutting, dak of boom doen. Het is wel het beste om hem aan de noordelijke kant te hangen. De pimpelmees en de koolmees zullen het geweldig vinden om in dit huisje te zitten. Ook zou de winterkoning hier in kunnen komen.


5. Cj Wildlife Koolmees berken nestkast

Dit vogelhuisje heeft een bijzonder ontwerp. De nestkast is namelijk gemaakt van een uitgeholde berkenstam. Zelf zijn wij dit nog nooit tegengekomen en hij is leuk om in de tuin te hangen. Het vlieggat is 32 millimeter. Dit lijkt klein, maar wij kunnen je verzekeren dat er heel veel vogeltjes door kunnen. Natuurlijk geen raven en kraaien. Dus de vogeltjes zitten hier goed beschermt.

Op dit vogelhuisje zullen veel koolmezen afkomen. Het leuke is dat het groene dakje eraf kan worden geschroefd. Hierdoor kun je het nestkastje makkelijk schoonmaken. Dit huisje is gemaakt van verschillende, natuurlijke materialen. Hierdoor moet je er rekening mee houden dat de afmetingen bij elk kastje anders zijn.


Beste plaats voor een vogelhuisje

Omdat je een vogelhuisje ophangt, steun je de vogels in de winter. De meeste vogelhuisjes kun je aan een balkon, boom, muur en schutting hangen. Ook zal je hem aan een opgehangen balk kunnen hangen. Als je dit doet moet je een huisje aan de noordelijke kant hangen. Hierdoor zien de vogeltjes het zonnetje naar binnen schijnen. Je moet er ook op letten dat katten niet bij het huisje kunnen.


Bekijk ook:

Was dit artikel behulpzaam?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *