TuinBoel.nl

De beste tuinartikelen van 2020 – 2023

Beste zwembadpomp van 2024

Op zoek naar de beste zwembadpomp? Onze experts gaan je daar vandaag bij helpen. We zien trouwens veel bij andere websites dat ze filterpompen in hun top x hebben staan in plaats van zwembadpompen. Als je hiernaar op zoek bent kijk dan naar onze beste Intex filterpompen. Let hier dus goed op mocht je nog een andere website nodig hebben!

Een zwembadpomp is onmisbaar in een zwembad. Het zorgt namelijk voor circulatie in het water, waardoor je gezond en schoon water krijgt. Zonder een zwembadpomp krijg je stilstand water met alle gevolgen van dien. In dit artikel gaan we je helpen met het vinden naar de beste zwembadpomp. We begrijpen dat het lastig kan zijn om alle functies en alle poespas te begrijpen. Daarom hebben we hieronder een koopgids voor je gemaakt. Onder de koopgids vindt je onze top 5 beste zwembadpompen van 2024. Lees dus vooral verder!


Waarop letten bij het kopen van een zwembadpomp?

Bij het kopen van een zwembadpomp moet je met flink wat dingen rekening houden. Ook moet je een paar dingen van tevoren weten voordat je op zoek kunt gaan. Met dit artikel weet je direct alles wat je moet weten en kun je een zwembadpomp kopen.


Soorten zwembadpompen

Er zijn eigenlijk maar 2 soorten zwembadpompen. Dus dat is redelijk makkelijk te onthouden!


Zwembadpomp met vaste snelheid

Zoals de naam al zegt draait dit type zwembadpomp gewoon een vaste snelheid. Deze pompen worden nog steeds het meest gekocht. Het is belangrijk om te kijken naar de opvoerhoogte

Zwembadpomp met variabele snelheid

Deze pompen zijn over het algemeen duurder dan zwembadpompen met vaste snelheid. Dit komt omdat je deze zwembadpompen kunt zien als een investeren. Ze gaan een stuk langer mee omdat de motor van de pomp niet zo hard hoeft te draaien. Met deze pomp kun je ook regelen hoeveel water de pomp moet verpompen.

Dit type zwembadpomp staat voor gebruiksgemak en bespaart je gemiddeld 80% energie kosten. Vaak zijn ze ook een stuk stiller.


Wat is de inhoud van je zwembad?

Dit is essentieel om te weten voordat je een zwembadpomp koopt. Als je dit weet kun je op zoek gaan naar de beste zwembadpomp voor jou. De inhoud van een zwembad kunnen we op deze manier uitrekenen:

Rechthoekig zwembad: Lengte x Breedte x Waterdiepte
Rond zwembad: 3,14 x (Radius x Radius) x Waterdiepte
Ovaal zwembad: ((Lengte – Breedte) x Breedte) x waterdiepte) + (3,14 x (Radius x Radius) Waterdiepte)

Nu je de inhoud weet deel je dit door 3. Als je het deelt door 3 weet je zeker dat je altijd genoeg pompcapaciteit hebt. Als bijvoorbeeld een zwembad hebt van 30 dan deel je dit door 3, dit komt uit op 10. Je hebt dus 10 pompcapaciteit (debiet) nodig per uur.


Hoeveel weerstand wil je in de leiding?

Dit keer hoeven we geen rekensom te gebruiken. Hierbij moet je voor jezelf inschatten wat van toepassing is. Met 3 opties hieronder kom je al een heel eind. Hierbij helpen we je natuurlijk ook wat van toepassing is.

Lage weerstand

De pomp komt niet zover van je zwembad te staan, ongeveer 3 meter. Ook hoeft het water niet naar boven gezogen te worden want de pomp staat onder het waterniveau.

 • Je pomp staat ongeveer 3 meter van je zwembad vandaan
 • Ingebouwde of bovengrondse zwembad
 • De pomp komt onder het waterniveau

Gemiddelde weerstand

De pomp komt ongeveer 5 meter van je zwembad te staan. Het water moet van boven het waterniveau opgezogen worden

 • Je pomp staat ongeveer 5 meter van je zwembad vandaan
 • Ingegraven zwembad
 • De pomp komt boven het waterniveau

Hoge weerstand

Je hebt wilt de zwembadpomp ergens ver weg neerzetten of op een dak. De pomp moet dus het water van ver weg opzuigen.

 • Je pomp staat ongeveer 10+ meter van je zwembad vandaan
 • Ingegraven zwembad
 • De pomp komt boven het waterniveau

Energie zuinig zwembadpomp

Dit is ook niet een geheel onbelangrijk puntje! Hoe energie zuiniger het is hoe goedkoper het uiteindelijk voor je wordt. Vaak is een energie zuinige zwembadpomp wel iets duurder. Je moet het dus ook echt zien als een langer termijn investering. Maar je zult hier geen spijt van krijgen. Ik neem aan dat je de zwembadpomp die je koopt toch een aantal jaar wilt gebruiken 😉


Beste zwembadpomp: Dit is onze top 5

Onze experts zijn weer voor je op zoek gegaan naar de beste zwembadpompen van dit moment. Na veel onderzoek is hier een mooie top 5 uit ontstaan met de beste zwembadpompen. Bekijk snel wat ze aanraden voor jou!

Dit zijn de 5 beste zwembadpompen van 2024:


1. Kripsol Koral KS100 Zwembadpomp

Kripsol Koral is al jarenlang een van de beste verkochte zwembadpompen op de markt. Dat is ook helemaal niet zo gek. Dit is echt een top product van hoge kwaliteit die zelfs geschikt is voor zout water. Daarnaast heeft deze zwembadpomp een grote filtermand waardoor je minder vaak de pomp hoeft te verschonen. Je kunt ook erg gemakkelijk zien of de filter vol zit door zijn doorzichtige deksel. Dit hebben ze echt goed bedacht.

Mocht er ooit iets stuk gaan aan de filter, dan is dat ook zo opgelost. Hij is gemakkelijk uit elkaar te halen en de onderdelen zijn gewoon verkrijgbaar.

Er is helaas wel een minpuntje aan deze pomp… en dat is dat hij niet energie zuinig is. Dit komt omdat het een vaste snelheid zwembadpomp is. Dit probleem zou je kunnen oplossen door een frequentieregelaar voor zwembadpompen te kopen.

Als je op zoek bent naar een zwembadpomp voor langere afstanden en gemiddeld tot hoge weerstand, is dit echt een geschikte kandidaat!

 • Vaste snelheid pomp
 • Geschikt voor langere afstanden (10 tot 30 meter)
 • Lage, gemiddeld en hoge weerstand
 • Verkrijgbaar in: 10 m³/uur | 13,5 m³/uur | 17,5 m³/uur | 23 m³/uur | 27,8 m³/uur

2. Aqua Vario Plus Variabele Zwembadpomp

Laten we direct beginnen met zijn geweldige prijs-kwaliteitverhouding. Dit is iets wat ons direct opviel. Het is een prima instap model. Je kunt dit model het beste gebruiken voor zwembaden tot 50m³.

Je kunt de motor instellen tussen de 1000 en 2850 toeren per minuut. Hoe lager de toeren hoe zuiniger de motor. Dit kan je veel geld besparen per jaar. Een zwembadpomp hoeft echt niet altijd op volle toeren te draaien. Het is dus erg energie zuinig voor een zwembadpomp.

Er zijn wel een paar kleine nadelen. Namelijk dat de zwembadpomp enkel alleen via de pomp zelf te bedienen is. Je kunt dus de pomp niet extern bedienen. En hij schakelt enkel handmatig van standen. Maar dit zal niet voor iedereen even erg zijn. Verder is het een prima variabele zwembadpomp

Het is een energiezuinige zwembadpomp die geschikt is voor kleine en middelgrote zwembaden.

 • Variabele zwembadpomp
 • Geschikt voor korte en gemiddelde afstanden (tot 10 meter)
 • Lage en gemiddeld weerstand
 • Voor zwembaden tot 50m³

3. Hayward SuperPump VSTD Variabele Zwembadpomp

Dit is echt een topper van Hayward. We kunnen wel zeggen dat we echt verliefd zijn op deze zwembadpomp. Het heeft echt alle optionele features! Ook is het echt van top kwaliteit zoals we gewend zijn van Hayward. Het is extern bestuurbaar, een ingebouwde timer en is geschikt voor vrijwel alle zwembaden!

De deksel van deze zwembadpomp is doorzichtig zodat je kunt zien wanneer je het moet schoonmaken. Het enige nadeel dat we kunnen bedenken is dat het debiet niet in te stellen is. Daardoor is hij iets minder geschikt voor golvend oppervlakte.

Ook is hij nog eens super energiezuinig. De investering heb je na 3 seizoenen terug verdient!

 • Variabele zwembadpomp
 • Geschikt voor korte en gemiddelde afstanden (tot 10 meter)
 • Lage en gemiddeld weerstand
 • Voor zwembaden tot 80m³

4. Speck Badu Prime Eco VS Variabele Zwembadpomp

Speck wordt gemaakt in Duitsland. Je mag er dus best wel wat van verwachten. Het heeft ook een kwaliteit dat het zelfs tegen zout water kan. Je kunt hem dus gebruiken in je zout water zwembad of natuurlijk gewoon in zoet water.

Verder heeft deze zwembadpomp ook een transparant deksel, zodat je kunt zien wanneer je het moet legen. Speck heeft een handige display waarmee je het gemakkelijk kunt bedienen. De bediening is ook aansluitbaar op een externe besturingssysteem. Ook is hij natuurlijk erg energie zuinig! Maar dat hoort ook wel een beetje bij variabele zwembadpompen.

Het is een hele stille zwembadpomp. Op 1000 toeren hoor je hem bijna niet. Om dit aan te duiden in een getal: 37,5 dB. Dit is fluisterend stil! Bij 2830 toeren maakt hij een geluid van 62,9 dB. Dat staat ongeveer gelijk aan normaal praten.

 • Variabele zwembadpomp
 • Geschikt voor korte, gemiddeld en lange afstanden (0 tot 10+ meter)
 • Lage, gemiddeld en hoge weerstand
 • Voor zwembaden tot 80 m³

5. DAB E-Swim 150 M Variabele Zwembadpomp

We eindige dit lijstje met de DAB E-Swim. Maar dit betekent zeker niet dat dit de slechtste zwembadpomp is. Elk type zwembadpomp is weer geschikt voor een ander zwembad. Deze is geschikt voor grote zwembaden bijvoorbeeld.

De DAB E-Swim is een elektrische zwembadpomp die extreem zuinig en stil is. Met deze energiezuinige zwembadpomp bespaar je tot wel 90% aan energie. Je kunt het dus goed zien als een investering. Wat deze zwembadpomp ook uniek maakt is dat hij automatisch koelt. Hierdoor kun je de pomp gewoon plaatsen in kleine of slecht geventileerde ruimtes. We adviseren de pomp te gebruiken voor zwembaden tot 80 voor maximale prestatie.

Als je op zoek bent naar een stille en extreem energiezuinige zwembadpomp met alle functies die je maar nodig hebt, dan raden we deze zwembadpomp zeker aan!

 • Variabele zwembadpomp
 • Geschikt voor korte, gemiddeld en lange afstanden (0 tot 10+ meter)
 • Lage, gemiddeld en hoge weerstand
 • Voor zwembaden tot 116 m³

Op zoek naar een stille zwembadpomp? Bekijk hier onze top 5 stille zwembadpompen van 2024

Was dit artikel behulpzaam?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *