TuinBoel.nl

De beste tuinartikelen van 2020 – 2023

Beste elektrische bladblazer van 2024

Wil je je tuin netjes houden van bladeren en takjes? Schaf dan een elektrische bladblazer aan! Een elektrische bladblazer is wat anders dan een benzine bladblazer, want hij werkt met snoer. Dit maakt ze over het algemeen wel wat goedkoper. Dus als je het niet erg vindt om met een snoer te werken, is een elektrische bladblazer zeker een aanrader voor jou. Je kunt er bladeren mee wegblazen, maar ook opzuigen, versnipperen en opvangen in een opvangzak. De meeste elektrische bladblazers versnipperen de bladeren tot 1/10 van hun echte formaat, zodat er meer in de opvangzak past. De opvangzak kun je dan weer legen in de container, of de compostbak.

Op zoek naar de beste benzine bladblazer? Bekijk hier onze top 5


1. Vonroc Elektrische Bladblazer

Binnen een korte tijd is jouw tuin weer vrij van blaadjes, dankzij de elektrische bladblazer van Vonroc. Hij blaast met gemak alle gevallen blaadjes op je terrein weg. Ook kan hij ze opzuigen zonder moeite, en versnippert hij ze direct, zodat het minder ruimte inneemt in de opvangzak. Met een blaassnelheid van 270 km/h is hij geschikt voor tuinen van elk formaat. En met de enorm sterke motor is hij geschikt voor heel veel verschillende soorten klussen.

Blazen, zuigen en versnipperen, hij kan het allemaal! Bladeren worden versnipperd tot 1/10 van hun echte formaat, zodat er genoeg ruimte is voor een hele grote hoeveelheid bladeren. En is de opvangzak vol? Dan kun je hem makkelijk legen in je groencontainer of compostbak.


2. Garten Meister Elektrische Bladblazer

Met deze elektrische bladblazer met sterke motor verwijderd je makkelijk alle blaadjes van je terrein. Hij heeft wel 4 functies! Blazen, zuigen, hakken en verzamelen. Zijn snelheid gaat tot wel 275 km/h. Dankzij de ingebouwde hakselaar worden bladeren verkleind tot 1/10 van hun echte formaat, zodat er meer in de opvangzak past. Ook kun je de lengte van de blaaspijp aanpassen, zodat hij bij je lichaamslengte past. Dit met een maximum van 30 cm. Je kunt snel en gemakkelijk omschakelen van blazen naar zuigen. En het verstelbare extra handvat geeft extra gemakkelijke en comfortabele werking.


3. Grafner Elektrische Bladblazer

Dit is echt een onmisbaar stuk tuingereedschap in de herfst. Met zijn maximale blaassnelheid van wel 270 km/h en handige zuig- en versnipperfunctie is jouw tuin binnen een paar momenten weer helemaal bladvrij. Hij kan niet alleen blazen, maar ook zuigen. Ze versnipperen meteen tot 1/10 van hun echte formaat en worden opgevangen in de opvangzak van de elektrische bladblazer. Zo kun je in één keer de hele tuin bladvrij maken. En als je dan klaar bent, kun je de zak legen in de afvalbak of compostbak.

Hij is geschikt voor kleine of middelgrote tuinen. Makkelijker is een benzine bladblazer, maar als je liever geen benzine gereedschap hebt, is deze beter. In tegenstelling tot een benzine bladblazer hoef je namelijk amper onderhoud uit te voeren. Maak hem wel na elk gebruik goed schoon met een doek. Geef hierbij extra aandacht aan de ventilatieopeningen.


4. Grizzly Elektrische Bladblazer

Je kunt bladeren of ander vuil met deze elektrische bladblazer van Grizzly opzuigen, wegblazen of hakselen. Wanneer je de zuigfunctie gebruikt zullen de bladeren fijn gehakseld worden, waardoor er meer inhoud in de opvangzak kan. Door de wieltjes onder de blazer kun je hem makkelijk verplaatsen en hoef je niet steeds het volle gewicht zelf te dragen. Maar er zit ook een schouderriem bij waarmee je hem kan dragen. De opvangzak kun je eenvoudig legen en makkelijk bevestigen op de elektrische bladblazer. De blaassnelheid kun je instellen van 140-270 km/h.


5. Hyundai bladblazer elektrisch

Met de elektrische bladblazer van Hyundai kun je makkelijk alle bladeren uit je tuin wegblazen en tegelijkertijd opruimen. Hij heeft een opvangzak die, als hij bijna vol zit, geleegd kan worden in de container of tuinafvalzak die je erbij krijgt, zodat je weer snel verder kunt. Je hoeft niet een zware bak achter je aan te slepen, want de tuinafvalzak is niet groot, en dus makkelijk mee te nemen. De blazer blaast het blaadje in elke gewenste richting rond. En er zitten wieltjes onder de blazer en je krijgt er een schouderriem bij, dus krijg je geen last van je rug. Opzuigen gaat heel makkelijk, en het blad is ook meteen versnipperd. De tuinzak heeft een ruimte van 30 liter en is makkelijk op te zetten voor de grote schoonmaak van je tuin.


Wat is een goede elektrische bladblazer?

Als nummer 1 hebben we gekozen voor de Vonroc 3-in-1 elektrische bladblazer. Hij kan blazen, zuigen, versnipperen en opvangen. En met een blaassnelheid van 270 km/h worden alle bladeren in de door jou gewenste richting weggeblazen.

Wanneer is het een goede elektrische bladblazer?

Wanneer de bladeren opgezogen worden zonder dat de buis verstopt raakt, is het een goede elektrische bladblazer. Ook moet de blaassnelheid een beetje hoog zijn en is het fijn om een opvangzak van minimaal 40 liter te hebben.


Bekijk ook: Top 5 beste bladblazers van dit moment

Was dit artikel behulpzaam?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *