TuinBoel.nl

De beste tuinartikelen van 2020 – 2023

Tuinverlichting met afstandsbediening 

Wil jij graag meer sfeer toevoegen aan je tuin of terras? Dan kan tuinverlichting een goed hulpmiddel zijn. Het assortiment aan tuinverlichting is ruim, en kent vele soorten en maten. Er is eigenlijk voor ieder wat wils. Een populaire keuze is tuinverlichting met afstandsbediening. Deze variant biedt een grote mate van gebruiksgemak en is tegenwoordig overal verkrijgbaar. 

Een lichtsnoer met kleine lampjes of een krachtige Solar wandlamp, op het gebied van tuinverlichting is er een groot en uiteenlopend aanbod. Sommige lampen werken op zonne-energie terwijl andere aangesloten dienen te worden op netstroom. Zo is er voor ieders situatie een passend product. 

In dit artikel gaan we ons buigen over diverse tuinverlichting met afstandsbediening. In het eerste gedeelte zullen we ons gaan focussen op de verschillende eigenschappen waar je als consument op moet letten bij de aanschaf van dergelijke tuinverlichting. Hopelijk geeft dit je een beter beeld van de mogelijkheden. In het tweede gedeelte bieden we je onze top vijf aan, om je alvast wat op weg te helpen.  


Waar moet je op letten bij het kopen van tuinverlichting met afstandsbediening? 

Wellicht dat je je afvraagt waar je nu precies op moet letten bij de aanschaf van nieuwe tuinverlichting? Om te beginnen is het verstandig om een budget voor jezelf vast te stellen. Wanneer je dit doet voordat je op zoek gaat, voorkom je dat je een aankoop doet die buiten je budget ligt en waar je later wellicht spijt van zou kunnen krijgen.  

Vervolgens is het goed om te denken aan andere relevante zaken zoals het formaat van de lamp, de bediening, het voedingstype, en de verschillende functies waar het over beschikt. Onderstaand gaan we dergelijke zaken verder onder de loep nemen.  


Budget 

Zoals eerder al benoemd, is tuinverlichting beschikbaar in vele soorten en maten. Hier hangen uiteraard ook diverse prijskaartjes aan. Een eenvoudige tuinverlichting, denk hierbij aan een lichtsnoer met sfeerverlichting, is al te krijgen vanaf 25 euro. Wil je echter een iets luxere uitvoering op het gebied van lichtslingers, dan kom je doorgaans uit rond de 50 euro.  

Ben jij niet zo zeer op zoek naar sfeerverlichting, maar meer naar een krachtige lichtbron voor in de tuin? Dan gaat het ook direct over een hogere prijsklasse. Deze varianten liggen doorgaans tussen de 75 en de 100 euro. Echter zijn er natuurlijk uitschieters die duurder uitvallen en budget varianten die juist iets goedkoper zijn.  


Formaat 

In de alinea hierboven hebben we reeds besproken dat er diverse soorten tuinverlichting op de markt zijn. Wanneer je op zoek bent naar sfeerverlichting, kom je vaak uit bij een lichtsnoer die je door de gehele tuin op kunt hangen. Ben je echter op zoek naar een krachtigere lichtbron, dan gaat je keuze waarschijnlijk uit naar een grotere wandlamp.  

Lichtsnoeren met diverse kleinere lampjes nemen doorgaans niet veel ruimte in beslag. Je kunt ze bij elkaar ophangen voor een intensere bron van licht, of juist verspreid door de gehele tuin als een ware sfeermaker. Doorgaans hebben deze slingers een lengte van tussen de 5 en 10 meter.  

Ook de grotere lichtbronnen, denk hierbij aan wandlampen, hebben diverse afmetingen. Als we een gemiddelde wandlamp bekijken zien we dat de afmetingen liggen rond de 25 bij 15 centimeter. Het is echter goed te vermelden dat dit een grove schatting is van het gemiddelde. Daadwerkelijke afmetingen kunnen hiervan afwijken.  


Bediening 

Alle lampen die in dit artikel voorbijkomen zijn op afstand te bieden. Dit kan echter diverse vormen aannemen. Hoewel de meeste modellen worden geleverd met bijbehorende afstandsbediening, kun je sommige verlichting ook verbinden met je smartphone. Je kunt in dat geval de lamp bedienen vanaf je smartphone. Via de bijbehorende app kun je schakelen tussen de diverse lichtstanden en functies. Je hoeft de deur niet eens uit, je bedient de verlichting gewoon vanuit je luie stoel. Dat wil jij toch ook?! 


Voedingstype 

Veel tuinverlichting werkt tegenwoordig op zonne-energie. Dit is een uitermate duurzame keuze, en bovendien een zeer verstandige. Lampen op zonne-energie brengen diverse voordelen met zich mee. Onderstaand de meest relevante. 

  • Energiezuinig/ Geld besparen 
  • Milieuvriendelijk 
  • Geen kabels leggen/ Flexibel 
  • Snel & Eenvoudig in gebruik 

Naast Solar lampen zal er in dit artikel ook verlichting naar voren komen die werkt op netstroom. Hiervoor is het noodzakelijk dat er een stopcontact in de buurt is en dienen er soms kabels getrokken te worden. Dit kan door gebruikers als een nadeel worden ervaren. Echter zijn de meeste lampen die werken op stroom ook uitgerust met een functie tot opladen op zonne-energie. 


Functies 

Wanneer je op zoek bent naar tuinverlichting, koop je natuurlijk het liefst een uitgebreid exemplaar met diverse functies. Hierbij kun je denken aan verschillende lichtstanden, knipperstanden, diverse lichtkleuren, en timerfuncties. Eigenlijk alles om jouw tuinfeest tot een groot succes te maken. En natuurlijk ook leuk om gewoon op te hangen als algehele sfeermaker. Vooral in de zomer, wanneer je s’ avonds wat vaker buiten zit met een glaasje wijn.  


Beste tuinverlichting met afstandsbediening: Dit is onze top 5 

Wij begrijpen dat het aanschaffen van tuinverlichting best een opgave kan zijn. Daarom hebben wij een top vijf samengesteld die jou hierbij kan helpen. We zullen gaan kijken naar de eigenschappen van de verschillende modellen. We vergelijken de kwaliteit en de functies die ieder product bezit. Na het doornemen van deze lijst heb jij ongetwijfeld een beter beeld van het aanbod in tuinverlichting. We hopen een hulp te kunnen zijn bij het maken van een bewuste keuze die compleet aansluit op jouw wensen.  

Dit zijn de 5 beste tuinverlichtingen met afstandsbediening van 2024:


1. Lichtsnoer 5M – 50 LED’s – Tuinverlichting – 2IN1 – Incl Zonne-Paneel – Afstandsbediening 

Het eerste model tuinverlichting die we in dit artikel nader willen bekijken betreft een lichtsnoer met een lengte van 5 meter, van het merk Fancylifestyle. Dit lichtsnoer bevat 50 kleine LED lampjes. Deze zorgen samen voor een warme sfeer in jouw tuin.  

Deze tuinverlichting met afstandsbediening heeft een accu die zowel opgeladen kan worden via netstroom, als met zonne-energie. Dit zorgt ervoor dat de accu snel opgeladen kan worden en jij langer plezier kan hebben van een goede sfeer in de tuin. Het zonnepaneel biedt een brandtijd van 8 tot 10 uur. De verlichting is zeer eenvoudig te bedienen met de meegeleverde afstandsbediening. Hiermee bedien je in een oogwenk de verschillende functies van de lampjes. 

Dit product heeft een aantal extra functies, waarmee hij zich kan onderscheiden van andere in zijn klasse. Zo beschikt de verlichting over acht verschillende lichtstanden. De lichtjes zijn eenvoudig te dimmen middels de afstandsbediening. Ook beschikt dit product over een timerfunctie. Hiermee kun jij van tevoren instellen wanneer je de verlichting uit wilt schakelen.  

We kunnen wel stellen dat deze lichtslinger zeer uitgebreid is en beschikt over diverse handige functies. Je zou dan ook kunnen denken dat hier een groot prijskaartje aan hangt. Echter is het tegendeel waar. Dit is zelfs de goedkoopste tuinverlichting die in dit artikel naar voren komt. Absoluut een goede koop als jij op zoek bent naar een multifunctionele sfeermaker voor in de tuin. 

Dit product onderscheidt zich met zijn zeer betaalbare prijs, en springt verder goed uit de verf op het gebied van extra functies en handigheidjes.  


2. Krachtige LED Solar Wandlamp Buiten met Afstandsbediening – Solar Buitenlamp 

Solar lampen zijn tegenwoordig razend populair. Dit omdat ze ontzettend duurzaam, en bovendien eenvoudig in gebruik zijn. De Solar lamp die we nu gaan bekijken, betreft een wandlamp. Deze kan men bijvoorbeeld bevestigen aan het huis, de schuur, of de schutting. Deze lamp heeft afmetingen van 20 bij 15 centimeter, en is daarmee een relatief klein model.  

Deze lichtbron draait volledig op zonne-energie. De lamp laadt zichzelf overdag op dankzij de zon en slaat de energie op om ’s avonds verlichting te kunnen bieden. De lamp is manueel te bedienen doormiddel van de bijgeleverde afstandsbediening.  

Ook deze buitenverlichting heeft een aantal interessante extra’s. Zo is de lamp uitgerust met een bewegingssensor. Dit kan zorgen voor afschrikking bij ongewenst bezoek en geeft daarmee een extra veiligheidsgevoel. Verder is de lamp compleet waterdicht en bestand tegen regen, stof, en vorst. Uitermate handig, aangezien je de lamp natuurlijk in ieder seizoen wil laten hangen.  

Deze duurzame lamp is van hoge kwaliteit en kan een waardevolle toevoeging zijn aan iedere tuin. Als we kijken naar het prijskaartje dat hieraan hangt kunnen we absoluut stellen dat er sprake is van een zeer goede prijs-kwaliteit verhouding.  

Dit product is onder zijn gebruikers zeer geliefd wegens zijn felle licht en eenvoudige gebruik.  


3. Solar Led Tuinverlichting – Raindrop lichtsnoer op zonne-energie  

Dit Solar lichtsnoer is ontzettend charmant. Het snoer heeft een lengte van 9 meter, waarover 50 LED lampjes verdeeld zitten. De lampjes hebben de vorm van regendruppels. Dit maakt ze zeer uniek en ook zeker extra sfeervol. Deze verlichting is dan ook een echte aanrader wanneer je bijvoorbeeld een tuinfeest organiseert! 

Dit product laadt overdag automatische op door het zonlicht. Wanneer het donker wordt zorgt het vervolgens voor een gezellige verlichting. Met de meegeleverde afstandsbediening kun je verschillende standen inschakelen.  

Deze verlichting heeft acht verschillende lichtstanden. Je kunt deze bijvoorbeeld laten dimmen maar ook laten knipperen, voor extra sfeer. Wanneer de lampjes een goede mate van zonlicht hebben gekregen, kunnen deze zes tot acht uur branden. Het snoer is spatwaterdicht. Het is te adviseren de lampjes dus niet in de stromende regen te laten hangen. Het product zal hier namelijk niet op vooruit gaan. Wees dus voorzichtig.  

Vergeleken met het eerste lichtsnoer dat we in dit artikel hebben bekeken, is deze variant iets prijziger. Echter biedt dit product dan ook een grotere mate van sfeer. De unieke vorm heeft absoluut een toegevoegde waarde.  

Dit Solar lichtsnoer onderscheidt zich met zijn unieke uiterlijk, die zorgt voor een ultieme sfeerbeleving bij jou in de tuin. 


4. Krachtige 108 LED Solar Wandlamp Buiten met Afstandsbediening en Bewegingssensor 

Een Solar wandlamp is zeer functioneel. Het biedt een grote mate van licht en draagt met zijn bewegingssensor bij aan een veiligheidsgevoel in en om het huis. De lamp heeft een afmeting van 27 bij 15 centimeter, en is daarmee iets groter dan de andere Solar wandlamp die we in dit artikel hebben bekeken. 

Deze Solar lamp laadt zichzelf op met behulp van zonlicht. Stopcontacten, kabels, en batterijen zijn dus niet nodig. De lamp gaat automatisch aan met de ingebouwde bewegingssensor. De meegeleverde afstandsbediening stelt je in staat om te schakelen tussen de drie verschillende verlichtingsstanden.  

Deze lamp heeft drie aparte verstelbare schijnwerpers. Deze kunnen afzonderlijk gedraaid worden op gewenste punten. De lampen zijn waterdicht en prima bestand tegen regen, stof en vorst. Daardoor is dit product geschikt voor verschillende seizoenen.  

Vergeleken met soortgelijke producten, is deze lamp redelijk prijzig. Echter staat hier tegenover een lamp van zeer hoge kwaliteit, sterk licht, en verstelbare schijnwerpers. Absoluut aspecten die waarde kunnen toevoegen aan jouw buitenruimte.  

Dit product onderscheidt zich zonder twijfel met de drie verschillende schijnwerpers, die apart van elkaar gepositioneerd kunnen worden.  


5. Slimme led lichtsnoer 5 meter met App functie en afstandsbediening – Tuinverlichting 

Het laatste product waar we iets dieper op in willen gaan is wederom een lichtsnoer met diverse LED lampjes. Het betreft een slinger van 5 meter lang van het merk Lichtendirect. Een zeer sfeervolle slinger die echt een feestje kan maken van ieder moment.  

In tegenstelling tot de andere modellen die in dit artikel aan bod zijn gekomen, werkt deze verlichting niet op zonne-energie. Het snoer dient aangesloten te worden op netstroom. Dit biedt minder flexibiliteit en maakt het lastiger om de lampjes op een gewenste plek aan te kunnen sluiten.  

Het voordeel van dit lichtsnoer is het feit dat de LED lampjes bediend kunnen worden middels een app op je smartphone. Je kunt hiermee eenvoudig schakelen tussen diverse kleuren. Je kunt kiezen uit warm wit licht maar ook mooie Multi colour kleuren. Dit maakt het product absoluut uniek. Een andere unieke functie is de Music Rhythm functie. Wanneer je muziek draait, kunnen de lampjes reageren op het ritme van de muziek. Ideaal dus voor een feestje! Verder kun je tijdschema’s en diverse lichtthema’s van tevoren instellen.  

Als we dit product vergelijken met soortgelijke modellen, ligt deze in een hoog prijssegment. Echter krijg je hier dan ook wel een uniek exemplaar voor terug. Het is dus maar net waar jouw wensen en voorkeuren liggen. Hecht je bijvoorbeeld meer waarde aan flexibiliteit en duurzaamheid, dan zal dit een minder geschikte keuze voor jou zijn. 

Dat je deze verlichting kunt bedienen middels een app op je telefoon, maakt dat het een uniek exemplaar is in zijn klasse.  

Was dit artikel behulpzaam?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *