TuinBoel.nl

De beste tuinartikelen van 2020 – 2023

Potgrond voor buiten binnen gebruiken

Potgrond voor buiten kun je ook binnen gebruiken. Bijvoorbeeld voor jouw nieuwe kamerplanten of het verpotten daarvan. Potgrond heeft andere eigenschappen dan compost of tuinaarde. Deze soort gebruik je vooral als grondverbeteraar in de border of tuin. Potgrond is wat fijner van structuur en bevat daarnaast meer meststoffen. Als je deze ook binnen wilt gebruiken, weet je zeker dat jouw planten van voldoende voeding worden voorzien.

Op zoek naar de beste potgrond voor je moestuin? Bekijk hier onze top 5!

Maar als je potgrond voor buiten ook binnen wilt gebruiken, waar moet deze aarde dan aan kunnen voldoen? In de eerste plaats is het belangrijk om te kiezen voor universele potgrond. Daarmee maak je namelijk niet alleen de begroeiing buiten, maar ook de kamerplanten binnen blij. Deze aarde kun je gebruiken voor het stekken van planten, maar ook voor het verpotten. Heb je nieuwe plantjes gekocht? Dan kun je deze aarde voor buiten ook binnen gebruiken. Zo voorzie je jouw nieuwe aanwinst van een goede basis en een gezonde groei.


Waar moet potgrond voor buiten en binnen aan voldoen?

Natuurlijk wil je jouw binnenplanten van een goede start voorzien. Dat kan ook met potgrond die je normaalgesproken buiten gebruikt. De aarde moet dan wel aan een aantal eigenschappen kunnen voldoen. Zo is het in de eerste plaats belangrijk dat de grond van voldoende nutriënten is voorzien. Voor binnen én buitenplanten natuurlijk.

Universele potgrond is dan een prima keuze. Deze aarde bevat voldoende meststoffen voor tot wel 8 weken lang. De belangrijkste voedingsstoffen zijn ijzer, zwavel en natrium.Deze grond bestaat voornamelijk uit veen. De structuur zorgt ervoor dat de bodem luchtig en waterdoorlatend blijft. Dat betekent blije wortels én gezonde planten. Er zijn ontzettend veel soorten universele potgrond voor buiten die je ook binnen kunt gebruiken.


Beste potgrond die je buiten en binnen kunt gebruiken: dit is onze top 5

Potgrond voor buiten die je eigenlijk ook binnen wilt gebruiken, moet dus aan een aantal eisen kunnen voldoen. De structuur is belangrijk, maar ook de aanwezigheid van voedingsstoffen. Zoals zwavel en natrium. Welke soort potgrond kun je dan het beste kiezen? Om de keuze makkelijker te maken, hebben we 5 soorten universele potgrond voor je getest. Een gezonde groei én bloei is daarmee gegarandeerd. Dit is onze top 5:


1. DCM Potgrond Universeel – 70 Liter

DCM potgrond is universeel te gebruiken voor buiten en binnen. De aarde is niet alleen geschikt voor het opvullen van bloempotten, maar ook voor verpotten, stekken en enten. Deze potgrond bevat voldoende meststoffen om jouw planten maar liefst 100 dagen van goede voeding te kunnen voorzien. De aarde is organisch bemest en RHP-gekeurd. Deze universele potgrond is geschikt voor buitenplanten, maar ook voor kamerplanten. De inhoud van deze zak universele potgrond van hoogwaardige kwaliteit bedraagt 70 liter.


2. Pokon Potgrond Universeel – 10 Liter

Deze universele potgrond voor buiten kun je ook binnen gebruiken. De zak heeft een inhoud van 10 liter. De aarde voorziet jouw kamerplanten van hoogwaardige voeding. De aarde bevat voldoende meststoffen voor een afgifte van 60 dagen. De structuur van deze potgrond heeft absorberende eigenschappen. Dat betekent dat het water langzaam wordt afgegeven aan de plant. De kans op wortelrot wordt daardoor aanzienlijk kleiner. Als je deze potgrond voor buiten binnen wilt gebruiken, dan doe je dat geheel veilig. De aarde is namelijk voorzien van het RHP-keurmerk. De potgrond is daarmee volledig veilig in gebruik.


3. Structural Potgrond Universeel – 40 Liter

Structural potgrond voor buiten kun je ook binnen gebruiken. Bijvoorbeeld als je jouw kamerplanten wilt verpotten naar een grotere bloembak of schaal. Deze universele potgrond is volledig gemaakt van organische materiaal. Veen is één van de belangrijkste bestanddelen. Deze aarde zit verpakt in een zak van 40 liter. Voldoende dus om al jouw kamerplanten van hoogwaardige voedingsstoffen te kunnen voorzien. De aarde bevat meer dan genoeg meststof voor 6-9 weken. De aarde heeft een hoog absorberend vermogen voor een geleidelijke waterafgifte aan de plant. Dit komt de algehele gezondheid ten goede.


4. La Plaine Chassart Universeel – 20 Liter

Universele potgrond van La Plaine Chassart is te gebruiken voor alle bloeiende planten buiten, maar natuurlijk ook binnen. De aarde is voorzien van hoogwaardige meststoffen en bevat toegevoegde magnesiumkalk. Dit heeft een positieve invloed op de bloei én groei van al jouw kamerplanten. Deze potgrond is samengesteld op basis van zwart en blond veen. Ook zijn er kunstmest en limoen toegevoegd. De hoogwaardige producten en potgrond van La Plaine Chassart garanderen een zorgeloze groei. Voor jouw planten buiten én binnen.


5. DCM Vivimus Universeel – 3 x 40 Liter

Als je potgrond voor buiten ook binnen wilt gebruiken, dan is de aarde van DCM Vivimus een goede keuze. Deze potgrond verbetert namelijk ook de structuur van de bodem. Bijvoorbeeld in bloempotten, borders of in de tuin. Een goede bodemstructuur is essentieel voor een gezonde groei. Deze universele potgrond bevat extra bacteriën die de groei en bloei stimuleren. De aarde zorgt voor gezonde wortels en een voedingsrijke bodem. De samenstelling is geheel biologisch. Daardoor kun je deze potgrond voor buiten ook binnen gebruiken. Bijvoorbeeld bij het opkweken van slaplantjes, groenten of jonge kamerplantjes.


Universele potgrond voor gebruik buiten én binnenshuis

Als je kiest voor universele potgrond voor buiten, kun je deze dus ook binnen gebruiken. Je hoeft in dit geval geen twee verschillende producten aan te schaffen. Daarmee bespaar je jezelf niet alleen behoorlijk wat geld, maar natuurlijk ook tijd. Gebruik de universele aarde buiten voor de border en binnen voor het planten of stekken van diverse soorten groen. De aarde heeft een uitstekende structuur en is voorzien van belangrijke meststoffen. Daarmee voorzie je jouw planten van de voeding die ze nodig hebben.

Kies voor potgrond in een zak van 10, 20 of zelfs 40 liter. Zijn jouw binnenplanten te groot gegroeid voor de pot waarin ze staan? Verpotten met potgrond voor buiten die je ook binnen kunt gebruiken doe je bij voorkeur in het voorjaar of in het vroege zomerseizoen. Als je aarde wilt kopen, let dan vooral ook op het RHP keurmerk. Deze certificering zegt namelijk wat over de veiligheid en kwaliteit van de aarde.


Benieuwd naar onze Top 5 beste potgronden van 2024? Hier vind je onze Top 5

Was dit artikel behulpzaam?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *