TuinBoel.nl

De beste tuinartikelen van 2020 – 2023

Houten plantenbak op wielen

Wil je een houten plantenbak op wielen kopen om je (dak) terras helemaal af te maken? Goede keuze! Houten plantenbakken zijn namelijk ontzettend veelzijdig. Door het combineren van een of meerdere verschillende soorten plantenbakken op wielen kan iedereen van een saaie buitenruimte een echte groene oase te maken.

Wanneer je kiest voor een houten plantenbak op wielen dan verplaats je de plantenbak ook nog eens in een handomdraai. Erg handig wanneer je even de hogedrukreiniger op je terras wil zetten of wanneer de krachtige zomerzon – of de winterkou – toch iets te heftig is voor je dierbare plantjes of bomen.

Ondanks dat er ook plantenbakken in andere materialen te koop zijn, blijft de houten plantenbak op wielen toch onverminderd populair. Veel mensen zijn blijkbaar op zoek naar de natuurlijke uitstraling en de robuustheid die hout kan bieden. Hout is enorm duurzaam en kan absoluut tegen een stootje. Van een mooie houten plantenbak zul je dus jarenlang plezier hebben.


De kenmerken van een houten plantenbak op wielen

Op je terras, op je balkon of de patio. Een plantenbak kun je overal neerzetten. Maar waar moet je allemaal op letten wanneer je een houten plantenbak op wielen koopt? Zoveel mensen, zoveel wensen. Een aantal vragen die je jezelf zou moeten stellen bij het kopen van een houten planten bak op wielen zijn:

  • Hoeveel ruimte heb ik?
  • Wat wil ik in de plantenbak gaan zetten?
  • Wat voor soort ambiance wil ik creëren.

Vanzelfsprekend hangen de antwoorden op deze vragen zeer sterk af van je eigen situatie en wensen. Die vragen kunnen wij dus onmogelijk voor je beantwoorden. Daarom hebben we gekeken naar de populariteit van de producten.


Beste houten plantenbak op wielen: dit is onze top 5

Veel mensen hebben laten merken de voorkeur te geven aan een van de houten plantenbakken uit deze top 5. Laat je dus vooral inspireren door de onderstaande lijst. Doe je voordeel met al het uitzoekwerk dat wij al voor je hebben gedaan en kies een houten platenbak op wielen uit die het allerbeste bij jou en je tuin past.

Dit zijn de 5 beste houten plantenbakken op wielen van 2024:


1. Bloembak / Plantenbak wijnvat eikenhout

Iedereen zou wel graag een gebruikt wijnvat als plantenbak willen hebben, toch? Met deze houten plantenbak op wielen zorg je voor een decoratief stuk met een interessante geschiedenis in je tuin. Een product met ziel en een verhaal, want de plantenbak heeft vroeger echt dienst gedaan als wijnvat. Aan de binnenkant zul je de kenmerkende prachtige bordeauxrode kleur terugvinden. Misschien ruikt het zelfs wel naar wijn. In ieder geval ruikt deze houten plantenbak naar eikenhout, want daar is hij van gemaakt. De afmetingen van de plantenbak zijn 70 cm breed en 65 hoog. Leeg is het gewicht al snel 40 kg en je kunt je waarschijnlijk wel voorstellen dat – wanneer deze volledig is gevuld met potgrond en de planten – het geheel al met al best wel wat weegt. Daarom staat deze houten plantenbak op wielen. Het zal daardoor wat gemakkelijk moeten zijn om de bak te verplaatsen op je terras. Ben je op zoek naar een unieke houten plantenbak op wielen dan is dit halve wijnvat daarvoor de perfect keuze.


2. Plantenbak boombak

Hoewel we in deze top 5 eigenlijk typische plantenbakken gingen behandelen, waren we meteen gecharmeerd van dit speciale model plantenbak. Bij een plantenbak denk je over het algemeen aan iets compacters en niet meteen aan deze houten plantenbak op wielen. Deze plantenbak biedt voldoende plek aan bomen met een stamomtrek van tot 120-140 cm. Dat maakt het een boombak en een goede bak om bijvoorbeeld een palm of andere mediterrane bomen in te planten.

Deze plantenbak staat op wielen en kan maar liefst een gewicht tot 600 kg dragen. Het geheel is in de winter dus met boom en al te verplaatsen naar een iets beschutter plekje. Afmetingen van deze plantenbak zijn 60 x 60 cx 60 cm. Ben je op zoek naar een grote houten plantenbak op wielen – bijvoorbeeld voor een boom – dan is dit product echt iets voor jou.


3. Plantenbak op wielen S

Op zoek naar een lage houten plantenbak op wielen? Bijvoorbeeld om je eigen verse kruiden in te kweken en te laten groeien? Kijk dan zeker eens naar dit model. De houten bak heeft een afmeting van 39 bij 39 cm en is 24,7 cm hoog. Deze plantenbak is dus erg compact en door de wielen verplaats je de bak ook nog eens gemakkelijk van de ene naar de kant van je terras. Je zou er perfect meerdere kunnen nemen om zo van een dakterras een echte groene oase te kunnen maken. Het vurenhout zorgt voor een robuuste uitstraling. Deze plantenbak op wielen past dus perfect bij de stijlen en trends van vandaag de dag.


4. Houten plantenkist met wieltjes

Fruit dat van de teler afkomt wordt in dit soort kisten vervoerd. Ze staan bekend om hun robuustheid en hebben een zeer authentieke uitstraling. En jij kunt deze fruitkisten nu kopen voor in je eigen tuin. De fruitkisten zijn de ideale plantenbak. Ze bieden namelijk veel ruimte en zijn daardoor zelfs geschikt voor de grotere struiken of kleine bomen. Ze geven jouw tuin een hele unieke sfeer. En doordat deze houten platenbak op wielen staat, verplaats je de bak ook nog eens heel gemakkelijk. De plantenbak heeft een afmeting van 50 x 40 x 34 centimeter. En met een inhoud van 60 liter bieden ze zeker voldoende ruimte aan meerdere planten om goed te kunnen groeien. Heb je een dakterras en ben je op zoek naar een mogelijkheid om makkelijk meer groen te kunnen plaatsen? Deze houten plantenbak op wielen is een aanrader.


5. Bloembak wijnvat Ø70 x H45cm

Bloemen houden van wijn! Of was het bloemen houden van mensen… In Ieder geval zijn mensen, planten en wijn een hele goede combinatie. Veel mensen waarderen de uitstraling die een authentiek Frans wijnvat in hun tuin geeft. Je ziet ze dan ook bij steeds meer mensen terug op het terras. Leuk natuurlijk, want een wijnvat heeft een verhaal, het is een uniek product. Wedden dat je vragen zult krijgen van visite? “Of dat een echt wijnvat is? Ja! Een echte… uit Frankrijk”

En wat in een vat zit verzuurt niet, zegt men. Wijnvaten zijn namelijk oerdegelijk. Een wijnvat in de tuin staat dus garant voor vele jaren tuinplezier. De plantenbak waarmee we onze top 5 afsluiten is er één met een diameter van 70 centimeter en een hoogte van 45 centimeter en wordt geleverd met 3 wielen aan de onderzijde.

Deze houten platenbak is alvast voorzien van afwateringsgaten en een anti-worteldoek om de binnenkant mee te beschermen wordt ook alvast meegeleverd. Wil je een wijnvat om te gaan gebruiken als houten plantenbak op wielen, dan is dit absoluut een goede optie. Wijnen, wijnen, wijnen!


Een houten plantenbak op wielen kopen

Hopelijk heeft de bovenstaande lijst je genoeg inspiratie gegeven om ook over te gaan tot de aankoop van een houten bloembak op wielen. We hebben in ieder geval onze uiterste best gedaan om je kennis te laten maken met de vijf allerbeste modellen. We wensen je alvast veel plezier met het kopen van een mooie houten plantenbak op wielen.

Was dit artikel behulpzaam?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *