TuinBoel.nl

De beste tuinartikelen van 2020 – 2023

Mini wifi camera voor vogelhuisje

Met een mini wifi camera voor een vogelhuisje, mis je geen moment van de natuur om je heen. Met deze kleine camera zie je namelijk precies wat er in de nestkast gebeurd. Van het leggen van eieren tot aan het uitvliegen van het jonge kroost. De beelden bekijk je eenvoudig via je smartphone, desktop of tablet. Een mini wifi camera voor in een vogelhuisje is makkelijk te plaatsen zonder dat het veel ruimte inneemt. Je bent de vogels dus niet tot last. Zo kun je meegenieten op afstand, zonder dat je de diertjes stoort tijdens het nestelen.

Maar waar moet een goede mini camera met wifi aan voldoen als je deze wilt monteren in een nestkast of vogelhuis? In de eerste plaats is een goede beeldkwaliteit belangrijk, maar natuurlijk ook het formaat. Wil je de vogels ook in de gaten kunnen houden als het donker is? Dan moet de mini wifi camera ook zijn uitgerust met nightvision. Aan de hand van onze top 5 kies je eenvoudig de beste kleine camera om in een vogelhuisje te plaatsen. Zo kun je de vogeltjes in jouw tuin in de gaten houden zonder dat jij ze daarbij hoeft te storen.


Waar op letten bij de aanschaf van een kleine wifi camera voor in een vogelhuisje? 

Als je graag een camera wilt ophangen in een nestkastje, dan is het formaat natuurlijk van belang. Een mini wifi camera voor in een vogelhuisje mag de dieren nooit hinderen. Daarnaast wil je kunnen genieten van een scherp beeld. Dus ook de resolutie is belangrijk. Als je wilt dat de camera met wifi alleen opneemt bij beweging, dan moet deze ook zijn voorzien van een bewegingssensor. Bij de aanschaf van een wifi camera voor een vogelhuisje, is het ook verstandig om op de batterijcapaciteit te letten.

Een lange accuduur voorkomt dat je de camera steeds opnieuw moet opladen. Om de beelden op jouw tablet of smartphone te kunnen bekijken, moet de camera zijn voorzien van een geschikt besturingssysteem. Dat kan iOS zijn, maar natuurlijk ook Mac OS X of Android. De beste mini wifi camera’s voor in een vogelhuisje zijn ook uitgerust met een opneemfunctie. De opgenomen beelden kun je dus opslaan en later nog eens bekijken.   


Beste mini wifi camera voor een vogelhuisje: dit is onze top 5

Nestkasten in de tuin zijn leuk, maar het wordt nog spannender als je kunt zien wat er binnen gebeurd. Je ziet de jonge vogeltjes uit hun ei komen, opgroeien én uitvliegen. Natuurlijk heb je daarvoor wel een goede kleine camera met wifi voor nodig. Vind je het lastig om een goede keuze te maken? Met onze top 5 beste mini wifi camera voor een vogelhuisje is dat gelukkig helemaal niet nodig.

Dit zijn de 5 beste mini wifi camera’s voor vogelhuisjes van 2024:


1. PIXMY Smart Spy Camera

Deze kleine wifi camera voor in een vogelhuisje is eenvoudig te installeren door de magnetische werking. De camera gebruiken doe je via een speciale app. Daarmee kun je live streamen, beelden opnemen of nogmaals bekijken. Deze wifi camera heeft een batterijcapaciteit van 60 minuten en is uitgerust met nightvision en een microfoon. Je kunt dus ook in het donker zien én horen wat er gebeurd. Je kunt gebruik maken van de bewegingssensor waardoor de camera alleen opneemt bij beweging. De lens heeft een kijkhoek van 150˚. Deze mini wifi camera weegt slechts 28 gram en is 2,5 cm breed. Je voorziet de camera van stroom via een USB-aansluiting.


2. Wifi HD Mini Spy

Deze kleine camera met wifi hang je eenvoudig op in een vogelhuisje. De camera is namelijk magnetisch. De HD camera is voorzien van een bewegingssensor en nachtvisie. Je kunt de vogels dus ook in het donker bekijken via jouw telefoon of tablet. Via de applicatie kun je gebruik maken van diverse functies. Je kunt het beeld bijvoorbeeld draaien voor een nog beter zicht. De lens heeft een hoek van 120˚. De beelden kunnen worden opgeslagen middels een micro SD-kaart. Deze mini wifi camera heeft een ingebouwde lithium batterij en een USB-aansluiting. Met een afmeting van 4 x 4 x 1,7 cm is deze wifi camera zeer klein.


3. X&More Spy Camera

Deze camera met wifi is met een afmeting van 2,3 x 2,3 x 2,3 cm zeer klein. Je kunt gebruik maken van een kijkhoek van 135˚ tot 170˚. De accu van deze mini wifi camera werkt probleemloos 100 minuten achtereen. Je kunt deze camera ook van stroom voorzien via de USB-aansluiting. De opgenomen beelden kun je opslaan en terugkijken via de ingebouwde micro SD-kaart. Met de nightvision kun je de vogels ook bekijken als er minder licht beschikbaar is. Deze mini wifi camera met fotofunctie voor in een vogelhuisje wordt geleverd met een ophangsysteem.


4. Mini HD Spycam met Wifi

Deze mini wifi camera neemt op in HD-kwaliteit en werkt middels de ingebouwde accu en meegeleverde netsnoer zowel draadloos als bedraad. Zodra de camera een beweging detecteert in het vogelhuisje, worden de beelden direct doorgestuurd naar jouw smartphone of tablet. Je hangt deze kleine camera van 4,50 x 4,50 x 2,50 cm eenvoudig op door de magnetische werking. Via de applicatie kun je de camera met een beeldhoek van 150 eenvoudig bedienen. Deze mini wifi camera voor in een vogelhuisje is voorzien van een USB-aansluiting, een micro SD-kaart en weegt slechts 29 gram.


5. KUUS Mini camera

Deze mini camera voor in een vogelhuis heeft een afmeting van slechts 2,3 x 2,3 x 2,3 cm. De camera met bewegingssensor en nachtmodus neemt op in breedbeeld en heeft een lens met een hoek van 140˚. Met 30 beelden per seconde hoef je geen moment te missen van wat er buiten gebeurd. Beelden sla je op via de ingebouwde micro SD-kaart. Je hebt tevens de mogelijkheid tot het maken van foto’s. De accucapaciteit is met 100 minuten indrukwekkend. Aansluiten via de USB kan natuurlijk ook.

Helaas heeft deze mini camera geen wifi. Maar je kunt wel leuk de beelden terug kijken!


Kleine camera met wifi voor in een nestkastje

Ben je een echte vogelliefhebber of wil je gewoon weten hoe de natuur in zijn werk gaat? Mis dan geen moment met onze top 5 mini camera’s met wifi. Door de ingebouwde magneet zijn deze camera’s eenvoudig te installeren. Boren is niet nodig. Wil je foto’s maken of opnames bewaren om nog eens te kunnen bekijken? Ook dat behoort tot de mogelijkheden. Vanaf nu kun je live streamen waar en wanneer jij dat wilt. Ook vanuit een vogelhuisje.


Benieuwd naar wat de beste vogelhuisjes zijn van 2024? Bekijk hier onze top 5!

Was dit artikel behulpzaam?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *