TuinBoel.nl

De beste tuinartikelen van 2020 – 2023

Beste heggenschaar van 2024

Houd jouw heg en tuin in topconditie met behulp van een benzine, elektrische of draadloze heggenschaar. Een goed onderhouden heg kan een smerige buitenruimte veranderen in een perfect deel van jouw tuin. Het is dus toch echt de moeite waard om een goede heggenschaar te kopen. De meeste heggen kunnen er twee tot drie keer per jaar op hun best uitzien als je ze goed snoeit.

Lees verder om de belangrijkste dingen te ontdekken die je moet weten voordat je geld uitgeeft. Ook kun je direct naar onze keuze van de beste heggenscharen gaan die je op dit moment kunt kopen.


1. Bosch AHS 50-20 LI Draadloze heggenschaar: De beste allround heggenschaar

Draadloze heggenscharen zijn ontstaan dankzij de ontwikkelingen in de accutechnologie. Het gemak van een heggenschaar die je overal mee naartoe kunt nemen, duwt dit model naar de top van onze lijst. Met een gewicht van slechts 2,5 kg is het ook de lichtste heggenschaar van zijn grootte. Natuurlijk is er geen gevaar voor het doorknippen van de kabel.

Ondanks zijn kleinere afmetingen kan hij takken tot 25 mm breed aan. Dit zonder dat hij meer dan een keer over hetzelfde stuk moet gaan. Dat is meer dan genoeg voor de meeste heggen.


2. Black & Decker BEHTS301: Beste heggenschaar met snoer

Ben je op zoek naar iet met meer vermogen of een langere looptijd? Dan is een draadloze heggenschaar wat jij nodig hebt. Deze 500W unit van Black & Decker is dan ook zeker een kijkje waard.

Hij kan makkelijk takken met een diameter van 25 millimeter aan. Een extra zaagblad aan het einde van de bladen maakt het mogelijk om hout tot 35 mm in te zagen.

De compacte behuizing van de snoeischaar is ontworpen om 10% lichter te zijn dan de vorige modellen. Hij kan nog niet winnen van de lichtheid van de Bosch hierboven.

Wat hij in ruil voor dit extra gewicht biedt, is een groter vermogen. De 500W motor zorgt voor meer snijvermogen. Vooral bij dikkere of hardere takken. Helaas heb je wel een verlengingskabel nodig tijdens het snoeien.


3. Bosch Isio III Vorm en Draadloze heggenschaar

De Bosch Isio is een kleine, eenhandige trimmer. Hij is ideaal is om de struiken onder controle te houden. Ook wordt hij geleverd met een handig telescopisch koord voor hogere heggen. Hij kan ook moeilijk bereikbare plekken bereiken.

De lithium-ionaccu laadt snel op en gaat tot 50 minuten mee. Met een accu-waarschuwingslampje van 20%. Die zorgt ervoor dat je niet onverwachts zonder stroom komt te zitten. Hij houdt zijn lading ook goed vast, terwijl hij is ingepakt, zodat hij de volgende keer dat je hem nodig hebt, klaar is om te gaan.

De Bosch Isio lijkt misschien prijzig. Toch denken we dat hij net dat beetje meer waard is als je hem regelmatig gebruikt.

Het multi-click systeem maakt het verwisselen van aanbouwdelen snel en eenvoudig. Het is de enige handtrimmer met een antiblokkeersysteem om vastlopen te voorkomen.


4. McCulloch Superlite 4528: Beste benzine heggenschaar

Het kiezen van de juiste op benzine aangedreven heggenschaar kan lastig zijn. Dit komt, omdat het een grotere investering is dan een elektrische.

Maar de Superlite 4528 is perfect voor tuinen. Met een indrukwekkend vermogen en gebruikersvriendelijke functies. Denk hierbij aan veiligheidshekken, een goed te controleren brandstoftank en een stille motor die de buren niet tot last is.

Ondanks de naam is de Superlite 4528 zwaarder dan elke andere elektrische trimmer op deze lijst, maar volgens de normen van de benzinetrimmer is hij behoorlijk licht.

En hij is voorzien van alle technologie die je mag verwachten voor de prijs. Een antivibratiesysteem om het trimmen zo soepel mogelijk te laten verlopen. OxyPower-technologie om het brandstofverbruik tot een minimum te beperken en een Softstartfunctie die de weerstand in het startkoord met 40% verlaagt.


Waar moet ik opletten bij het kopen van de beste heggenschaar?


Welk type heggenschaar is het beste voor mij?

Er zijn drie hoofdtypen heggenscharen, elk met zijn eigen voor- en nadelen. Voordat je een keuze maakt, moet je nadenken over het type heggenschaar. Hoe vaak je de heggenschaar zult gebruiken en hoe lang je hem op een bepaald moment zult gebruiken.

Elektrische heggenscharen en oplaadbare heggenscharen halen de beperkingen van snoerloze modellen weg. Eenmaal opgeladen kun je een oplaadbare heggenschaar overal gebruiken. Het nadeel is de lange levensduur van de oplaadbeurt. Drie tot vijf uur opladen levert meestal maar een half uur gebruik op. Als je investeert in een topmodel is dit een uur.

Daarom zijn dergelijke trimmers het beste voor kleine tot middelgrote heggen en snel werk, in plaats van regelmatig onderhoud. Als je van plan bent om grotere klussen aan te pakken, moet je overwegen om een reservebatterij te kopen. Het is ook de moeite waard om op te merken dat batterijen niet altijd in de originele verpakking zitten. En mogelijk apart moeten worden gekocht. Je moet dit in uw budget meenemen.

Benzine heggenscharen kunnen overal en op elk type heg worden gebruikt. Ze zijn geschikt voor grotere tuinen en werken goed, zelfs op dikkere takken die moeilijk aan te pakken zijn met andere soorten heggenscharen.

Hoewel ze de krachtigste van het stel zijn, komt die extra kracht ten koste van de kosten – namelijk een zwaarder, volumineuzer apparaat om mee te nemen en op te bergen als het niet in gebruik is.


Welk formaat mes heb ik nodig?

Een langer blad zal het snoeien versnellen als je een groot gebied te pakken hebt. Maar het zal niet veel verschil maken voor kleinere struiken en hagen. De breedte van het blad is belangrijker. Omdat het een indicatie is van de grootte van de takken die het zal kunnen doorsnijden. U moet op zoek gaan naar tandafstand. Deze moet ten minste de breedte van de breedste takken die u wilt doorsnijden zijn. (of bereid zijn om een zaag te gebruiken op sommige).


Zijn er nog andere kenmerken waar ik naar moet zoeken?

Veel heggenscharen zijn nu voorzien van extra functies om jouw ervaring veiliger en gemakkelijker te maken. Zo zijn er veiligheidsmechanismen. Zoals een automatische rem om de beweging onmiddellijk te stoppen. Of anti-storingsystemen om te voorkomen dat de takken vast komen te zitten. En handbeschermers om extra bescherming te bieden tijdens het werk.

Af en toe wordt een heggenschaar ook geleverd met een knipschaar. Dit voorkomt dat je al het snoeisel moet oppakken nadat je klaar bent, maar deze zijn vrij zeldzaam en kunnen het snoeien bemoeilijken als ze slecht ontworpen zijn.


Bekijk ook:


Bron: https://www.expertreviews.co.uk/outdoor/1405829/best-hedge-trimmer-the-best-hedge-trimmers-to-buy-from-48

Was dit artikel behulpzaam?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *