TuinBoel.nl

De beste tuinartikelen van 2020 – 2023

Beste muizenval van 2024

Muizen kunnen ontzettend vervelend zijn. Ze kunnen van alles kapot knagen, zoals isolatiemateriaal, elektrische draden en meubels. Hier zit je natuurlijk niet op te wachten als je bijvoorbeeld net nieuwe isolatie hebt laten plaatsen. Ook kunnen muizen gemakkelijk ziektes overdragen, zoals salmonella. Ook hier word je natuurlijk niet blij van als een muis dit overdraagt aan jou.

In het begin zijn er vaak enkele muizen in huis aanwezig, maar voor je het weet planten ze zich voort en ontstaat er een heuse muizenplaag. Hier zit je allemaal niet op te wachten. Om een muizenplaag te voorkomen, kun je muizenvallen plaatsen. Hiermee zorg je ervoor dat een muis eerder sterf dan dat het zichzelf kan voortplanten. In dit artikel lees je wat de beste muizenvallen zijn.


1. Wonact Muizenval 6 stuks

De 1e set muizenvallen van de lijst zijn de Wonact Muizenvallen. Deze muizenvallen zorgen voor een snelle dood van de muis. Door het ultragevoelige plateau, zorgt de muizenval ervoor dat hij gelijk dichtklapt wanneer een muis op dit plateau komt. Hierdoor is er een pakkans van 100%. Het gevoelige plateau is geen gevaar voor jouw vingers, want je komt namelijk bij het plaatsen van de muizenval, met je vingers, niet in de buurt van het plateau.

Hoe ga je te werk als je deze muizenval wilt plaatsen? Je vult het aasbakje met voedsel, waar de muis snel op afkomt. Daarna zoek je een plek waar je denkt de meeste kans te hebben op het vangen van de muis. Meestal is deze plek ergens langs een muur. Of je plaatst de muizenval op een plek waar je vaak muizenkeutels vindt. Als je dan de volgende ochtend ziet dat je een muis hebt gevangen, zul je hem moeten opruimen. Ook dit levert geen problemen voor jou op, want tijdens het opruimen van de muizenval hoef jij de muis niet aan te raken. En er zitten na de vangst ook geen bloedsporen op de muur, want de huid van de muis wordt niet beschadigd als de val dichtklapt.

Bij bestelling van dit artikel, krijg je 6 muizenvallen geleverd. Heb jij last van muizen en wil je hier snel van af zijn? Dan zijn de Wonact muizenvallen goede middelen om een muis mee te vangen.


2. Pest Tech – Premium Diervriendelijke en Humane Muizenval

De volgende muizenval is een diervriendelijke muizenval. Een muis zal niet sterven als je deze muizenval gebruikt. Nu vraag je je vast af hoe het kan dat je een muis kunt vangen zonder hem te doden. Dat ga ik je nu in het kort uitleggen.

Je legt iets lekkers in de muizenval, waar de muis op af zal komen. Zorg ervoor dat de muis er pas bij kan komen als hij helemaal in de buis zit. Plaats de val op een plek waar een muis vaak komt. Deze plek kun je bepalen door het bekijken van plekken waar je vaak aanwijzing vindt van waar de muis is geweest. Als de muis eenmaal in de buis zit, komt hij er nooit meer uit, totdat jij hem vrijlaat natuurlijk. Wanneer je een muis hebt gevangen kun je hem vrijlaten zonder hem aan te raken, hierdoor hoef je niet bang te zijn voor het feit dat muizen bepaalde ziektes overdragen aan jou. Het is verstandig als je de muis 4 kilometer van je huis vrijlaat. Hierdoor is de kans nihil dat de muis terugkeert naar jouw huis.

LET OP: Koop geen goedkopere merken die een buis hebben van 31 cm of minder. Met deze muizenvallen heb je de kans dat de staart van de muis wordt afgesneden, wanneer het luik dichtvalt.


3. Luna Houten Muizenvallen

De volgende set muizenvallen zijn de klassieke houten Luna muizenvallen. Als je het woord ‘muizenval’ noemt, zullen veel mensen het beeld van bovenstaande muizenvallen krijgen. Maar ondanks dat het een klassieke muizenval is, werkt hij uitstekend. Op het houten plankje zit een gespannen beugel die wordt tegengehouden door een vergrendeling. Je legt een stuk je aas op het plateau en als dat beweegt, wordt de vergrendeling opgeheven. De muis is vaak gelijk dood doordat de kracht zo groot is dat hij zijn nek breekt.

Ben jij op zoek naar goed werkende en voordelige muizenvallen? Dan kun je de Luna muizenvallen overwegen. Je krijgt ze in een set van 4 geleverd tegen een relatief lage prijs.


4. Diervriendelijke Muizenval

De diervriendelijke muizenval wordt geleverd in een set van 6. Je zult je vast afvragen hoe een muizenval diervriendelijk kan zijn. Deze muizenval wordt diervriendelijk genoemd, doordat de muis snel komt te overlijden en weinig pijn zal voelen. Het gevoelige plateau zorgt ervoor dat de muizenval snel dichtklapt en dat de muis snel overlijdt. Je vingers komen niet in de buurt van het plateau wanneer je de muizenval instelt. Hierdoor is ook deze muizenval, als je hem goed gebruikt, geen gevaar voor jouw vingers.

Je vult het bakje met aas. Zorg ervoor dat het aas niet boven de rand van het bakje uitkomt. Dit kan er voor zorgen dat de muis het aas kan pakken zonder gedood te worden. Nadat je een muis hebt gevangen met de muizenval kun je hem weer opnieuw gebruiken. Hierdoor hoef je niet steeds nieuwe muizenvallen te kopen als de muizen niet vertrekken uit jouw huis.


5. Forgoods – Muizenvallen Diervriendelijk

Tot slot zijn we aangekomen bij de laatste muizenval van dit artikel, de Forgoods Muizenval. Met deze muizenval zorg je ervoor dat je een muis kunt vangen, zonder dat je hem hoeft te doden. Ideaal dus als je een muis zijn leven niet wilt ontnemen. Je plaatst een stukje lokaas aan het einde van de buis. Een muis zal op zijn tijd de buis ingaan om aan het aas te gaan knagen. Als de muis eenmaal in de buis zit, op weg naar het stukje aas, valt het luik dicht. De muis zal er niet meer uit zichzelf uit kunnen komen. De muis zal een tijdje in leven blijven. Dat komt door de luchtgaten die in de buis zijn gemaakt. Ook krijg je een schoonmaakborstel bij de muizenval, je kunt hiermee de buis schoonmaken nadat je een muis hebt gevangen en vrijgelaten. Je hoeft je handen hieraan dus niet vies te maken.

Ben jij op zoek naar een muizenval waarmee je een muis kunt vangen en uit je huis kunt zetten zonder dat je hem doodt? Dan is de Forgoods Muizenval een goede optie.

Was dit artikel behulpzaam?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *