TuinBoel.nl

De beste tuinartikelen van 2020 – 2023

Beste grastrimmer met accu van 2024

Ben je bezig met het mooi maken van je tuin? Dan zijn er tijdens het maaien altijd plekjes waar je net niet bij kan. Deze plekken zijn vaak om voorwerpen, bomen of de grasranden. Het is natuurlijk niet mooi als deze randen boven de rest van het gras uitsteken. Maar wat is daar de oplossing voor? Om toch deze randen te verwijderen, kan je een grastrimmer gebruiken. De grastrimmer is een machine die het gras voor je snijdt. Met de grastrimmer kan je bij alle vervelende plekken in je tuin toch je gras maaien. Je hoeft hem alleen vast te houden en hij doet het werk voor je. De perfecte oplossing. Om je keuze welke trimmer je moet kopen gemakkelijker te maken is hieronder de top 5 beste grastrimmers met accu van 2024 opgesteld.


1. BLACK+DECKER ST182320-QW Grastrimmer Met Accu

Gras in je tuin dat moeilijk te bereiken is, kan je moeiteloos trimmen dankzij deze grastrimmer met accu. Denk bij moeilijk te bereiken plekken vooral aan gras rond bomen en tuinmeubels. De trimmer is vooral geschikt als je een middelgrote tuin hebt, want een kleine tuin heeft al snel te weinig ruimte voor zo’n lange grastrimmer. Tijdens het trimmen van je gras hoef je niet te letten op de lengte van je draad. De draadtoevoer is automatisch, waardoor je tijd en moeite bespaart. Daarnaast heb je geen kans op het doorsnijden van een snoer en stoot je geen schadelijke gassen uit. Wel werkt deze trimmer op een accu, dus je moet altijd zorgen dat hij altijd opgeladen wordt, zodat hij klaar is voor gebruik wanneer dan ook.

Maar hoe onderhoud je zo’n trimmer? Het is niet lastig. Je kan hem na gebruik reinigen met een zachte borstel zodat je geen vuil of gras overhoudt op je trimmer. Dat is natuurlijk niet wat je wil. Als je hem goed schoonmaakt zorg je dat je trimmer een langere levensduur heeft en optimaal werkt. Dit gaat natuurlijk niet als er allemaal vuil tussen zit.

En hoe zit het met de veiligheid van de trimmer? Hoe veilig hij ook is, het is altijd aangeraden om een veiligheidsbril te dragen. Ook beschermende kleding. Zo voorkom je dat je gewond raakt. En als je hem niet gebruikt of een onderdeel wil vervangen, zorg dat je machine altijd uitgeschakeld is. Wil je zeker zijn dat hij uit is? Verwijder dan de accu uit het apparaat en trek het snoer uit het stopcontact.


2. Gardena SmallCut trimmer

Zoals je op de afbeelding hierboven kan zien heeft deze trimmer twee handgrepen. Je kan het apparaat hierdoor makkelijker besturen. Dit is fijn, omdat het niet een klein apparaat is die je zomaar even kan optillen. Ook bij deze trimmer hoef je niet te letten op je draad. Je draadlengte wordt automatisch bepaald en er is geen enkele kans dat je hem doorsnijdt. Net als bij elke andere machine waar je je aan kan verwonden is het heel belangrijk dat je bescherming draagt. Denk hierbij aan bescherming voor je oog, oor en kleding. Zorg ook dat je hij niet in aanraking komt met regen of ander water, want dat kan vervelend aflopen. Wil je de trimmer zo lang mogelijk blijven gebruiken? Maak hem dan goed schoon door alle grasresten die overblijven van de machine te verwijderen.

Volgens de kopers is de trimmer heel handig voor kleinere stukken gras, maar ook voor grote tuinen. Hij kan het gras goed snijden en is niet te zwaar, waardoor je makkelijker kan werken. Ook staat er dat hij weinig ruimte inneemt, dus je kan hem god opbergen zonder dat het teveel ruimte voor ander gereedschap zal pakken. Het product heeft niet alleen maar positieve kanten, want verschillende mensen zeggen dat hij veel lawaai maakt (78 decibel). Dit is wel iets waar je op moet letten, want als je van plan bent hem ’s ochtends te gebruiken kunnen er mensen zijn die dat minder leuk vinden. Hij is zeer goed voor de prijs! Gardena doet wat het belooft. De afmetingen zijn 66 x 23 cm.


3. Bosch Art 24 grastrimmer Met Accu

Met deze grastrimmer van Bosch kan jij gemakkelijk het gras in de moeilijk te bereiken hoekjes trimmen. Je trimmer is dan uitgerust met een automatische draadverlenging waardoor jij niet meer hoeft te letten op de grootte van je draad, want dat wordt dus automatisch gedaan. Tot wel een breedte van 24 cm kan jij je gras maaien. De manier waarop je deze trimmer moet vasthouden wordt ook wel de telescoopgreep genoemd. Je hebt twee handgrepen, waar je je handen kan plaatsen. Eén hand voor, één hand achter. Op deze manier heb je de beste greep om je gras te trimmen en het apparaat te besturen.

Volgens de kopers is de trimmer niet heel licht (2,6 kg), maar zouden ze hem absoluut niet inruilen voor een lichtere versie. Hij trimt zeer goed en er is ook geen angst dat er iets fout gaat met de draad, dankzij de automatische draadverlenging. De telescoophandgreep zorgt ervoor dat de trimmer makkelijk te gebruiken is. Ook deze trimmer geeft helaas wel heel wat lawaai. Maar verder is het een hartstikke goed toestel.


4. Gardena PowerCut Plus

Deze trimmer van Gardena is een stuk sterker dan de vorige die je hebt gezien van Gardena. De motor is een stuk sterker, waardoor je langere en hogere graskanten kan trimmen. In plaats van automatische draadverlenging gaat het toerental van de motor automatisch omhoog. Als je dikkere of langere graskanten trimt zet de automatische functie het toerental hoger. Daarnaast maakt het niet uit hoe groot of hoe klein je bent. De steel van de trimmer kan je makkelijk instellen naar jouw lichaamslengte. En hij heeft een kantelbare trimmerkop waardoor je nog beter bij alle plekjes kan komen.


5. Powerplus Grastrimmer

Deze trimmer is draadloos te gebruiken, dus handig als je geen last wil hebben van een snoer die bijvoorbeeld te kort of juist te lang is. Je moet één accu kopen die je kan opladen. Dit krijg je er dus niet bij bij aankoop. De accu en oplader moet je zelf aanschaffen. De trimmer heeft een maaicirkel van 25 cm en kan daarmee perfect kleine tuinen onderhouden. Omdat de trimmer niet met een draad werkt, kan je hem overal mee naar toe nemen en overal gebruiken. En je hoeft niet alleen horizontaal te snijden, want de kop is kantelbaar. Hierdoor kan je ook de graskanten snijden. De trimmer heeft ook twee steunwieltjes die je helpen en begeleiden. En wil je het gras naast je mooie bloemen trimmen? Daarvoor bestaat er een bloemenbescherming. Deze bloemenbescherming zorgt ervoor dat je niet je bloemen snijdt, maar alleen het gras. En is de steel niet op de perfecte lengte? Dan kan je hem aanpassen. Stel dat hij langer moet heb je de mogelijkheid hem uit te schuiven tot 620 mm. Als hij juist kleiner moet kan je hem inschuiven tot 335 mm.

Ook bezit de trimmer over een extra handvat. Je hebt de keuze uit drie verschillende posities voor dit handvat. Het ligt er maar net aan wat jou de beste snij-ervaring geeft. Bij aankoop ontvang je de trimmer, beschermkap en bloemenbescherming. Denk er dus nogmaals om dat je de accu en oplader zelf moet aanschaffen. Aangezien het een “One fits all” is, kan je deze accu en oplader ook op andere “One fits all” apparaten gebruiken. Dan ben je goedkoper uit, maar niet als je maar één apparaat hebt.

Was dit artikel behulpzaam?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *