TuinBoel.nl

De beste tuinartikelen van 2020 – 2023

Beste Solar tuinverlichting van 2024

Het is weer bijna zomer, dus tijd om hele avonden gezellig met familie en vrienden in de tuin te zitten. De sfeer is natuurlijk al goed met al die gezelligheid om je heen, maar buitenlicht geeft het toch een extra boost. Wie zit er nou graag in een donkere tuin? Of juist een tuin met een veel te felle lamp? Solar tuinverlichting is subtiel en geeft een mooi licht. Hiermee kan je in de zomer tot laat in de tuin zitten en kan je op de donkere dagen in de winter toch nog genieten van je tuin. Ook als je wat onhandig bent in het donker is tuinverlichting zeker een aanrader. Buitenverlichting is onmisbaar.


Wat is een solar lamp?

Solar lampen zijn ook wel bekend als groene energie. Deze lampen hebben zonnepanelen die zon- en daglicht opvangen en deze omzetten in energie. Energie stralen ze vervolgens weer uit in de vorm van licht. Alle solar lampen zijn ook altijd voorzien van een schemersensor waardoor de lamp automatisch gaat branden als hij beweging ziet wanneer de zon onder gaat. Omdat solar lampen voor buiten zijn gemaakt, zijn ze ook weerbestendig. Deze specifieke solar lamp heeft bijvoorbeeld een waterproofrating van IP65. Daarbovenop is de lamp stofdicht.

De solar lampen zijn, dankzij de meegeleverde pluggen en schroeven, makkelijk te installeren. Belangrijk is wel om hem op een plek te hangen waar hij voldoende daglicht kan ontvangen. Als laatste is een ophanghoogte van minimaal 2 meter zeker aan te raden. Wanneer je een solar lamp hebt gekocht hoef je hem niet meer uit of aan te zetten. Alles gaat automatisch. Natuurlijk heb je nog wel de keuze om hem in verschillende standen te zetten. Dit zijn de beste solar tuinverlichtingen van 2024


1. Gadgy Solar Lantaarn Oriëntal

Ik vind persoonlijk dit een van de mooiste lampen die momenteel op de markt zijn. Ze zijn gemaakt van donker goud metaal en zijn dus een echte blikvanger voor bij jou in je tuin. Overdag laad de solar op dankzij de zon en s’avonds schijnt de tuinverlichting tot 8 uur door. De lamp is IP45 spatwaterdicht, dus het kan wel tegen een regenbuitje. Als je echt opzoek bent naar een mooie solar tuinverlichting, dan raad ik deze zeker aan!


2. SensaHome Solar Lamp 90 Led

Als je iets goeds wil doen voor het milieu, zit je bij solar tuinverlichting op het goede adres. Zo ook deze lamp van SensaHome. Met zijn 90 LEDs geeft hij je voldoende mooi licht. Dankzij zijn zonnepanelen is hij, als je hem in de zon hangt, al in 4-6 uur opgeladen! Je hoeft je nooit meer zorgen te maken dat je niets ziet, want hij heeft een bewegingssensor en nachtsensor. Dit betekent dat hij zodra het donker wordt bij elke beweging vanaf 6-10 meter gaat schijnen. Je pad zal dankzij deze lamp altijd goed verlicht zijn. Je kan zelfs kiezen uit 3 standen: dim, medium en sterk. Deze standen kan je zelf veranderen, maar verder hoef je zelf niets te doen. Er is geen uit en aan knop, want de lamp werkt volledig op zonne-energie. Hij heeft mooie afmetingen van 30 x 11 x 5 cm en het is verstandig de lamp minimaal 1 meter boven de grond te hangen. Deze solar buitenverlichting is perfect voor aan je schutting.


3. LED Solar Steen Lamp

Deze solar lamp is niet alleen een goede aankoop als lamp, maar is ook een mooie decoratie voor in je tuin. Je tuin wordt in sfeer verlicht, dankzij de lamp die wordt opgeladen door zonlicht en daglicht. Vergeet dus niet om je lamp in de buurt van de zon of daglicht te hangen. Hij hoeft dus niet per se in zonlicht te hangen, zoals veel mensen wel denken. Daglicht voldoet ook! Een leuk extraatje is dat je bij aankoop een paar tuinhandschoenen ontvangt. Hiermee kan je je lamp plaatsen in je tuin zonder vieze handen te krijgen! Na het ophangen hoef je alleen nog één keer op de rubberen knop te drukken, zodat je lamp geactiveerd wordt. Hierna ben je klaar en kan je de zon zijn werk laten doen. Zodra hij ’s nachts beweging detecteert gaat hij schijnen. Hij heeft afmetingen van 11 x 14 x 11 cm en het is weer belangrijk om hem niet te dicht bij de grond te hangen.


4. Solar Led Lamp met bewegingssensor

Met 30 LED lampen is deze solar lamp een goede toevoeging aan je tuin. Bij aankoop krijg je maar liefst 4 lampen, die je verspreid over je tuin kan ophangen. Je kan ze gebruiken om je tuin, het pad en je huis te verlichten. Dankzij de ingebouwde sensor zullen ze je aan zien komen waarna de verlichting aan zal gaan. Dankzij het heldere licht hoef je je dus geen zorgen te maken dat je de deur niet kan vinden. Bij levering ontvang je de materialen waarmee je de lampen kan monteren. Je hoeft hier niet handig voor te zijn, het is heel simpel en zo klaar. Zorgen over waterschade is ook niet nodig, want deze lampen zijn IP65 waterdicht. De afmetingen zijn 9,5 x 10 x 12,4 cm.


5. Solar Spot Light

Als je sfeerverlichting met kleurtjes zoekt, zit je bij deze lamp goed. Hij heeft 4 verschillende kleuren waarmee je je tuin vrolijk kan verlichten: groen, rood, roze en blauw. Hiermee is hij een decoratie voor elke tuin. Je steekt hem in de grond en hij laadt zichzelf op door zonlicht. Simpeler kan bijna niet! De oplaadtijd van deze solar tuinverlichting ligt ongeveer rond de 8 uur, dus zorg dat je hem ook echt goed in het zonlicht plaatst. Als hij dan is opgeladen, kan hij de hele nacht je tuin verlichten met zijn werktijd van 8-12 uur. Ook deze lamp kan je gewoon in de regen laten staan, dankzij zijn waterdichte IP55. Na de laatste beweging die ze detecteren geven de lampen ongeveer 3 seconden licht. Dit is niet heel lang, maar wel voldoende. De afmetingen zijn 6 x 6 x 15 cm.


6. TecTake – 6* LED Solar Tuinverlichting Wandlamp

De lamp van TecTake is ook een goede investering voor in je tuin. Nadat hij is opgeladen door zonne-energie en daglicht, geeft hij tot wel 12 uur licht. Dankzij de bewegingsdetector hoef je de lamp niet zelf aan en uit te doen, dit doet hij zelf zolang hij opgeladen is. Het monteren van de lamp is maar een klein klusje. Het gaat eenvoudig, snel en je hebt er geen bedrading bij nodig. Je bent er dus zo mee klaar. Wanneer de bewegingsdetector beweging ziet, gaat hij voor 30 seconden aan. Dit is een goede lange tijd. Je hoef je geen zorgen te maken dat hij zomaar weer uitspringt. De totale afmetingen zijn 12,4 x 9,7 x 5,1 cm. Ook bij deze lamp is het belangrijk dat je hem niet te dicht bij de grond hangt, want dan kan hij je misschien niet op tijd zien.


Soorten solar buitenverlichting

Je hebt twee soorten solar buitenverlichting: verlichting die je gebruikt om je tuinpad te verlichten, maar ook verlichting voor de sier. Ook wel functionele solar verlichting en decoratieve solar verlichting genoemd. Binnen de functionele solar verlichting vallen lampen die handig zijn om een pad of een huis te verlichten, zodat je kunt zien waar je loopt als het donker is. De decoratieve solar verlichting gebruik je uiteraard als decoratie. De meeste lampen zijn al sierlijk als ze nog niet eens aan staan. Voorbeelden zijn een slinger met solarlampen en een lampion of lantaarn op solar verlichting.

Handige Solar tuinverlichting

Een handige solar lamp, gebruik je echt om je pad en huis te versieren, zodat je kunt zien in het donker. Een goed voorbeeld van een handige solar tuinverlichting is de LifeGoods Solar Buitenlamp. De lamp gaat door een bewegingsdetector automatisch aan en uit. Je geniet met deze lamp van een enorm groot lichtbereik en meer licht! Je kunt zelfs kiezen uit drie verschillende lichtstanden! Verlicht het hele gewenste oppervlak met maar één druk op de knop. Ook is deze lamp waterdicht, dus ook tijdens hevige regenbuien en in vorst kan hij blijven hangen. Handig dus om te zien in het donker en/of ongewenste bezoekers af te schrikken, in alle weersomstandigheden.


Decoratieve solar verlichting

Een decoratieve solar verlichting is dus een solar lamp die, ook als hij geen licht geeft, echt dient voor de versiering. Denk hierbij aan een lampion. Wil jij je tuin bijvoorbeeld een magische oosterse sfeer geven? Dan kun je deze decoratieve solar lantaarn aanschaffen. Voor maar 19,95 euro, krijg je een magisch lichteffect met mooie bladreflectie en prachtige visuele effecten. Zowel overdag als ’s avonds is hij decoratief. En het blijft een solar lamp, du hij s is duurzaam en werkt op zonne-energie.


Tips voor het gebruiken van een solar tuinverlichting

  • Kies een variant waarbij de batterijen te vervangen zijn. Na een aantal jaren is de kans groot dat de kwaliteit van de batterij iets verslechtert. Dan is het beter om de batterij te vervangen.
  • Plaats de solar tuinverlichting waar de zon veel schijnt. Hoe meer uren zon, hoe meer de batterij zal opladen. Als het eenmaal donker is zal de batterij ook niet meer kunnen opladen, dus is het handig om een opgeladen batterij klaar te hebben.

Beste goedkope solar tuinverlichting

Natuurlijk is een solar lamp fijn en heeft hij vele voordelen. Hoe meer voordelen, hoe duurder hij vaak ook is. Dus zoek jij echt een lamp, zonder teveel poespas? Dan heb je natuurlijk het liefst ook een goedkopere. Dan kun je dus kiezen voor de LED Solar Steen Lamp. Voor slechts 12 euro heb je een mooie sfeerverlichting in je tuin. Hij laadt gewoon vanzelf op, zodat je ook goed bezig bent voor het milieu. Niet alleen geeft hij sfeerverlichting, maar ook kun je hem zien als dag/nacht sensor, waarmee de lamp vanzelf aan en uit zal gaan.

Maar ben je niet op zoek naar een lamp met sfeerverlichting, maar juist een lamp speciaal gemaakt om het pad te verlichten? Dan is de Bomid Solar tuinverlichting een aanrader. Voor slechts 14,95 euro verlicht deze lamp jouw pad, wanneer er beweging gedetecteerd wordt. Ook kun je inbraak voorkomen. Uit onderzoek blijkt namelijk ook dat er 30% minder kans is op inbraak, als je voldoende licht rondom je woning hebt.


Hoe werkt solar tuinverlichting

Elektriciteit uit de zon heet ook wel PV. Het is een schone en effectieve manier om zonnestraling om te zetten in elektriciteit. Op de solar lamp zelf, of bij de lamp, wordt een zonnepaneel geleverd. Deze panelen zitten vol met cellen die zonlicht opvangen, en omzetten in elektrische stroom. De stroom die ze maken wordt in de batterij van de solarlamp opgeslagen. En wanneer het donker wordt schakelt de solarlamp automatisch in en wordt de opgeslagen stroom uit de batterij gebruikt. Maar het hoeft niet per se zonlicht te zijn dat er op schijnt. Het kan ook gewoon licht zijn.

De meeste lampen voor in je tuin hebben een steekpen aan de onderkant, waardoor je ze makkelijk in je tuin kunt zetten. Op de juiste plek kun je hem in de grond steken en daar blijft hij dan staan. Maar je hebt ook lampen die je kunt ophangen. Dan het beste op een plek die in het licht staat, want anders wordt de lamp niet opgeladen.


Wat is goede solar tuinverlichting

Goede solar tuinverlichting detecteert beweging op een redelijk grote afstand en gaat automatisch aan en uit. Het verlicht je pad voor je en zorgt dat je je huis kan vinden.

Hoe werkt solar tuinverlichting

Solar tuinverlichting werkt eigenlijk op zonne-energie. Als de zon om de cellen in de lamp schijnt, gaat er elektriciteit naar de batterij. Hier wordt het opgeslagen, en als dan ’s avonds het licht aan moet haalt hij de elektriciteit uit de batterij, dus uit de zon.

Wat is de beste plek voor solar tuinverlichting

De beste plek voor solar tuinverlichting is natuurlijk ergens in het licht, anders wil de batterij niet opladen. Hang hem dus ergens waar de zon komt, of steek hem in de grond op een plek waar geen tot weinig schaduw komt.

Was dit artikel behulpzaam?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *