Bosmaaier met onkruid kop

Op zoek naar een bosmaaier met onkruid kop? Je bent hier waarschijnlijk uitgekomen omdat je graag onkruid wil aanpakken met een bosmaaier, maar door de bomen het bos niet meer ziet. Geen reden tot keuzestress, want we gaan je op weg helpen met onze top vijf van de allerbeste bosmaaiers met onkruid kop.


Waarvoor gebruik je een bosmaaier met onkruid kop?

De naam van deze apparaten zet veel mensen op het verkeerde been. De naam bosmaaier wekt natuurlijk de indruk dat je deze apparaten uitsluitend gebruikt in het bos. Dat is niet waar. Uiteraard kun je ze wel in een bosrijke omgeving gebruiken, maar in principe gebruikt men deze maaimachines om gras en onkruid te snoeien op plekken waar je met een normale grasmaaier niet kunt komen of daar waar het onkruid te hoog staat voor de grasmaaier.

Zoek je het internet naar een goede bosmaaier, dan zul je merken dat er apparaten verkrijgbaar zijn die veel weg hebben van een bosmaaier, maar het toch niet zijn. Bosmaaiers worden namelijk ook wel eens vergeleken met een strimmer, grastrimmer of kantenmaaier. In veel gevallen gaat het dan ook niet om een echte bosmaaier, maar om tuingereedschap waarmee je enkel de randen van een grasmat kunt bijwerken.

In vergelijking met deze apparaten is de bosmaaier met onkruid kop absoluut van een hoger niveau. Deze wordt namelijk ook door professionals in het groenonderhoud gebruikt en is daarom veel robuuster en daarom ook geschikt voor de zwaardere klussen.

Kies je voor een échte bosmaaier dan ben je daarmee klaar voor het echte werk. Uiteraard kun je er de randjes van het gazon mee bijwerken, maar met deze tuinmachines kun je ook het taaiste gras en onkruid langs de waterkant en de begroeiing op hellingen bijwerken. Door een bosmaaier met onkruid kop te gebruiken kun je ook heel eenvoudig het onkruid tussen de tegels verwijderen. Onkruid vrij maken van uw terras of oprit is met een dergelijk apparaat dan ook een fluitje van een cent.


Bosmaaier met onkruid kop kopen: hier moet je zeker op letten.

Om een goede keuze te maken bij het kopen van een bosmaaier, zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden.

  • Waar ga je de bosmaaier voor gebruiken: woon je aan het water, dan gebruik je de bosmaaier misschien voor het snoeien van riet en ander stug onkruid. Je hebt dan een krachtig apparaat nodig. Gebruik je de bosmaaier voor het onderhoud van de achtertuin dan zal dat wellicht ook prima lukken met iets minder krachtige machine.
  • Wat voor soort aandrijving heb ik nodig: Bosmaaiers zijn te koop met een elektro- of een benzinemotor. De bosmaaiers op benzine zijn zeer geschikt om ook op moeilijker bereikbare plekken te kunnen maaien. Een elektromotor is weer beter voor het milieu, want deze heeft geen uitstoot. Daarentegen is een verlengsnoer nodig om het apparaat te kunnen gebruiken.
  • Wat is het gewicht en het geluid: Elektrische bosmaaiers produceren over het algemeen wat minder geluid en zijn ook lichter van gewicht. De machines met een benzinemotor hebben een benzine tank. Het gewicht van de benzine komt er ook nog eens bovenop het gewicht van het apparaat. Dat maakt ze wat zwaarder.
  • Eventuele extra functies: Bosmaaiers kunnen worden gebruikt met draad of met mes. Met de draad kunnen de gazonranden netjes worden bijgewerkt en kan klein onkruid worden aangepakt, terwijl het mes met het grootste gemak ook het stugste onkruid kortwiekt. Voor het op een snelle manier onkruid vrij maken van terrassen en opritten is een bosmaaier met onkruid kop zeker geen overbodige luxe.

Dit is onze top 5 bosmaaiers met onkruid kop

Om snel hoog onkruid te kunnen verwijderen is het gebruik van een bosmaaier geen overbodige luxe. De apparaten zijn speciaal bedoeld om ook moeilijk bereikbare plekken makkelijk onkruidvrij te kunnen maken. Om onze bezoekers te helpen om een goede keuze te kunnen maken voor een bosmaaier met onkruid kop hebben wij de volgende lijst van de vijf beste bosmaaiers opgesteld.

Dit zijn de 5 beste bosmaaiers met onkruid kop van 2023:


1. Bosch AFS 23-37 bosmaaier

Wanneer je de Bosch AFS 23-37 bosmaaier voor de eerste keer in handen hebt voel je het direct: kwaliteit. Afhankelijk van wat er gemaaid moet worden heb je de keuze uit een mes van 23 centimeter of een draad van 37 centimeter. De 950 Watt sterke elektrische motor levert een vermogen van 1,3 Pk.

Hoog gras, stug onkruid en wilde begroeiing zijn daarmee voor deze bosmaaier van Bosch geen enkel probleem. Eventueel maak je deze bosmaaier met onkruid kop compleet. Zo kun je ook heel makkelijk de oprit of het terras onkruidvrij maken. Om te zorgen dat al deze Duitse degelijkheid gemakkelijk te hanteren is, wordt het apparaat geleverd met verstelbare schouderriem en prettige handgreep.


2. McCulloch B26 PS Toolkit bosmaaier met heggenschaar

Deze bosmaaier van McCulloch van het type B26 PS is er een op benzine. Je hebt dus geen verlengsnoer of stopcontact in de buurt nodig. Gemakkelijk dus om ook de verste uithoeken van de tuin aan te kunnen pakken met deze McCulloch bosmaaier.

De 0,75 Kilowatt sterke benzinemotor kan naar keuze het meegeleverde grasmes of tapdraad in beweging brengen om daarmee ook het stugste gras en onkruid overal netjes te kunnen snoeien. Ook op de lastige plekken, want met de telescopische steel kun je overal gemakkelijk bij. Als bonus wordt deze bosmaaier ook nog eens geleverd met een opzetbare heggenschaar, zodat je ook de heg kunt snoeien met deze bosmaaier.


3. Timberpro Bosmaaier 2-in-1

De merknaam Timberpro laat meteen al doorschemeren dat we te maken hebben met een krachtige bosmaaier. Met deze machine van Amerikaanse makelij klaar je de klus zeker als een echte pro, want de bosmaaier laat bij gebruik zijn spierballen zien. Voor de 3 Pk sterke benzinemotor is zelfs het sterkste onkruid geen partij.

Afhankelijk voor de soort begroeiing kies je voor de snijdraad of het opzetstuk met de drie slagmessen. Om eenvoudig onkruid te kunnen verwijderen, bijvoorbeeld op de oprit kun je ervoor kiezen om deze bosmaaier met onkruid kop uit te rusten. Deze is los verkrijgbaar.
Om te zorgen dat er veilig en comfortabel gewerkt kan worden wordt deze krachtpatser geleverd met een degelijke beschermkap rond de messen en een verstelbaar draagharnas.


4. Einhell GH-BC 43 AS Benzine Bosmaaier

De Einhell GH-BC 43 AS is een krachtige benzine bosmaaier. Door de benzinemotor kun je ook maaien op de moeilijker bereikbare plekken. De 1,2 Kw sterke benzinemotor levert flinke maaikracht en dat is goed te merken. Deze Einhell Bosmaaier heeft een snijcirkel van maar liefst 42,7 cm met de snijdraad, kies je voor het mes dan is de snijcirkel 25,5 cm.

Om te zorgen dat je al deze kracht gemakkelijk en veilig kunt bedienen is deze bosmaaier uitgerust met anti-trillingsfunctie en een tweehands-greep. In combinatie met de meegeleverde draagriem kun je deze bosmaaier comfortabel gebruiken onder de lastigste omstandigheden.


5. Powerplus POWEG8010 Benzine bosmaaier

Deze bosmaaier van Powerplus met het typenummer POWEG8010 is zeker een voordelige keuze en hoort daarom wat ons betreft absoluut in dit lijstje met beste bosmaaiers thuis. De motor van dit apparaat levert een vermogen van 1.250 Watt. Dit is ruim voldoende om taai gras, hoog gras of jonge struiken te kunnen te maaien. Vanzelfsprekend kun je deze Powerplus bosmaaier ook gebruiken om de randen van het gazon strak te trimmen.

De motor is redelijk trillingsvrij en dat maakt de Powerplus POWEG8010 comfortabel om mee te werken. Bovendien heeft de machine een fietshandgreep, waardoor je de machine met twee handen kunt bedienen en een comfortabel draagharnas, waar de bosmaaier handig aan vast te klikken is.

Was dit artikel behulpzaam?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.