TuinBoel.nl

De beste tuinartikelen van 2020 – 2023

Beste vijverfolie van 2024

Heb jij altijd al gedroomd van een vijver in jouw tuin, maar weet je niet waar je moet beginnen om een vijver aan te leggen? Er komt van alles kijken bij het aanleggen van een vijver. Je moet allerlei dingen regelen, zoveel dat ik dat niet allemaal ga uitleggen in dit artikel. Daar gaat dit artikel dan ook niet over. Waar het wel over gaat, is de beste vijverfolie van 2024. Om te bepalen welke vijverfolie het beste bij jou past, is het in ieder geval handig om een plattegrond te maken van de tuin om te zien waar en hoe groot de vijver wordt. Als je dit hebt gedaan, kun je verder gaan. Vijverfolie gebruik je voor de bodem van de vijver. Als je de plattegrond hebt gemaakt, weet je hoe groot de bodem van de vijver gaat worden en hierna kun je gaan beslissen welke vijverfolie je nodig hebt.

Heb je alleen geen idee welke vijverfolie je nodig hebt? Volkomen begrijpelijk, maar daar ga ik je bij helpen in dit artikel. Na het lezen van de lijst, weet je meer over welke vijverfolie jij goed kan gebruiken voor de aanleg van jouw vijver.


1. Vijverfolie Verpakt (Hozelock)

De eerste Vijverfolie van de lijst is van het merk Hozelock. Hozelock hoort bij de grootste tuinleveranciers van Nederland. Deze vijverfolie is gemaakt van PVC, wat er voor zorgt dat de folie las- en lijmbaar is. Ook is het erg soepel materiaal. Want wanneer je het water in de vijver laat lopen, past de vijverfolie zich aan aan de vorm van de vijver. Hierdoor krijg je geen vervelende verrassingen met de folie, wanneer het water in de vijver zit. De vijverfolie kan 6750 liter water aan. Als je van plan bent om te gaan werken met deze vijverfolie, let er dan op dat je in het ontwerp meeneemt dat er maximaal 6750 liter water in de vijver kan. Stel je voor, het water zit in de vijver en je hebt al een aantal jaar geen problemen met de bodem van de vijver, maar opeens zie je dat de vijverfolie kapot gaat. Geen probleem, want je krijgt 15 jaar garantie wanneer op deze vijverfolie.

Ben jij op zoek naar stevige vijverfolie, die tevens ook nog erg goed wordt beoordeeld? Dan past deze vijverfolie zeer waarschijnlijk goed bij jou.


2. Aqualiner PVC

Het volgende stuk vijverfolie is opnieuw gemaakt van PVC. Dit stuk zorgt ervoor dat je de koude wintermaanden zonder zorgen door kunt komen. Hij is namelijk goed bestand tegen de koude wintermaanden en kan goed tegen bijvoorbeeld vorst. Ook is deze folie visvriendelijk, waardoor je je geen zorgen hoeft te maken dat het slecht is voor jouw vissen of dat jouw vissen het gemakkelijk kapot maken. Hij is ook nog eens plantvriendelijk. Eigenlijk hetzelfde verhaal als bij vissen, de folie is niet slecht voor planten en planten kunnen het ook niet zomaar kapot krijgen. Ligt natuurlijk aan welke plant je in de vijver laat groeien. Let op, wanneer je deze folie gaat aanschaffen moet je kijken of deze goed bij de vijver past. Hij is namelijk een stukje kleiner dan de vorige vijverfolie, 4 meter x 3 meter. Je kunt natuurlijk altijd een extra stuk zeil bestellen, maar het zou zonde zijn als je te veel overhoudt. Ook zit er 10 jaar garantie op dit zeil. Je hoeft je dus geen zorgen te maken als het zeil onverhoopt na een tijdje kapot gaat. Want dan kun je gewoon gebruik maken van de garantie.

Wil jij een vijver in je tuin laten aanleggen? Maar heb je ook weer niet zo’n groot stuk folie nodig als de vorige vijverfolie? Dan is dit stuk vijverfolie misschien wel de ideale optie voor jou.

Heb je nou toevallig wel een groter stuk folie nodig? Maar ben je niet geïnteresseerd in het product dat op nummer 1 staat? Of moet je een nog groter stuk hebben dan de nummer 1? Dat kan, want ditzelfde zeil is ook te koop met een grotere afmeting.


3. Epdm vijverfolie pakket rubber

Het stuk vijverfolie, die op nummer 3 staat, is gemaakt van ander materiaal dan PVC. Het is gemaakt van rubber. Er zijn eigenlijk 2 grote verschillen in verschillende stukken vijverfolie. De een is gemaakt van PVC en de ander is gemaakt van rubber. Het verschil tussen rubber en PVC is dat rubber over het algemeen een betere kwaliteit heeft voor vijverfolie. Maar daar tegenover staat weer dat vijverfolie gemaakt van rubber een stuk duurder is dan vijverfolie gemaakt van PVC. Het is maar net wat je belangrijker vindt. Deze vijverfolie is 4,27 meter bij 5 meter. Let dus ook hier weer op dat het stuk folie goed in de vijver past.

Ben jij van plan om een vijver aan te leggen? Maar heb je geen behoefte aan vijverfolie als ondergrond dat gemaakt is van PVC? Geen probleem, want je kunt namelijk ook gewoon vijverfolie gemaakt van rubber kopen. Vijverfolie van rubber is duurder dan vijverfolie van PVC, maar daar krijg je dan ook weer meer kwaliteit voor terug.


4. PVC folie pakket

Het volgende stuk vijverfolie is weer gemaakt van PVC. Dit stuk wordt geleverd in een pakket. Let er wel op dat wanneer je het stuk binnenkrijgt dat je er niet meteen in gaat snijden. Stukken met een stuk afgesneden kunnen namelijk niet meer worden geretourneerd. Kijk dus voorafgaande aan het bestellen of je wel zo’n groot stuk vijverfolie nodig hebt. Dit stuk heeft namelijk een oppervlakte van 36 vierkante meter (9 meter bij 4 meter).

Wil jij een grotere vijver aanleggen? Dan kun je dit stuk vijverfolie, met maar liefst een oppervlakte van 36 vierkante meter, zeer waarschijnlijk goed gebruiken.


5. PVC Vijverfolie pakket

We zijn aangekomen bij het laatste stuk vijverfolie van deze lijst. Opnieuw hebben we te maken met een stuk PVC vijverfolie. Dit stuk is de goedkoopste van de lijst, maar is ook gelijk het stuk met het minste oppervlak. Het stuk heeft een oppervlakte van 4 vierkante meter (4 x 1). Zeer geschikt dus voor kleinere vijvers. Maar ik kan me zo voorstellen dat je liever een iets grotere vijver neemt als je er 1 neemt. Iedereen moet dat natuurlijk zelf bepalen. Als je een iets grotere vijver wilt, dan raad ik aan om te gaan kijken naar een groter stuk vijverfolie.

Was dit artikel behulpzaam?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *