TuinBoel.nl

De beste tuinartikelen van 2020 – 2023

Beste houtskoolbarbecue voor in de tuin van 2024

Barbecueën is natuurlijk heerlijk. Er zijn elektrische, gas en houtskoolbarbecues. Natuurlijk is het eten van een elektrische en gasbarbecue ook lekker, maar een houtskoolbarbecue geeft toch dat speciale smaakje. Je kent dat toch wel? Dat ene smaakje waardoor je vlees toch een bepaalde draai krijgt. Dat ene verslavende smaakje dat we altijd op ons vlees willen hebben. Om dat smaakje te hebben tijdens het barbecueën, kun je een houtskool barbecue kopen. Natuurlijk moet je er wel een hebben die lang mee kan gaan. In onze lijst vind je barbecues van een goede kwaliteit zonder problemen. Al de barbecues zullen lang mee gaan. Ohja! We hebben ook een lijstje met de beste briketten. Altijd handig om ook even te weten. Dit zijn de beste houtskoolbarbecues van dit moment!


1. BBQ Collection Houtskoolbarbecue

We hebben allemaal we een houtskoolbarbecue met hetzelfde ontwerp gezien. Je kunt hier het lekkerste spek, vlees en worst mee klaarmaken. Er past veel vlees op en hij is geschikt voor een groot gezin. Je kunt hem het beste met houtskool gebruiken, maar briketten kunnen ook.

Deze houtskoolbarbecue heeft een heel stevig statief. Hij is roestvrij. Het is dus niet erg als je hem een nachtje buiten laat staan. Wij raden je wel aan dit niet te laten gebeuren. Dat is namelijk niet zo fijn voor de binnenkant van de bbq. Met de wielen kun je hem heel makkelijk verschuiven. Ook kun je hem makkelijk wegzetten als je klaar bent. Deze houtskool bbq heeft een diameter van 45 centimeter. Hier kan dus makkelijk veel vlees op. Door de hoogte van 60 centimeter kun je hem makkelijk opbergen.


2. BBQ Grill King

Deze houtskoolbarbecue is van het merk grill king. Er is een grote kans dat je een bbq met zo’n ontwerp nog nooit heeft gezien. Zelf vinden wij dit een mooi en modern ontwerp. Het is een luxe bbq met een grote grillplaat. Hij heeft een vakje waar je de houtskool in kunt leggen.

De deksel zorgt ervoor dat er niet al teveel rook vrij komt. Het ventilatierooster is roestvrij, de rest niet. Het is dus belangrijk dat je deze bbq niet buien laat staan.

Hij heeft een hoogte van 85 centimeter, een breedte van 51,5 centimeter en een diepte van 54 centimeter. Met de twee wielen kun je de bbq makkelijk verplaatsen.


3. Jamie Oliver houtskoolbarbecue

Je kunt het beste uit de zomer halen met deze houtskoolbarbecue. Hij heeft een mooi en modern ontwerp. Als je klaar bent met barbecueën kun je hem met de twee wielen gemakkelijk wegrollen. Je kunt iets met deze houtskoolbarbecue wat je met de meeste houtskoolbarbecues niet kunt. Je kunt de temperatuur met de luchttoevoer regelen. Deze kun je aflezen met de thermometer op het deksel.

De thermometer is goot en dus makkelijk af te lezen. De twee wielen van de houtskoolbarbecue zijn van metaal en rollen makkelijk. Hij heeft een ventilatieopening, hiermee kun je de hitte goed regelen. De asopvanger zorgt ervoor dat er geen as in de bbq blijft.

Lees hier onze volledige Jamie Oliver houtskoolbarbecue review


4. Boretti Carbone Houtskoolbarbecue

Voor de echte liefhebbers van houtskoolbarbecues is de Boretti Carbone perfect. Hij is de perfecte ‘buitenkeuken’. Hij heeft een moderne uitstraling. Hierdoor past hij in elke moderne tuin. De bbq heeft een stevig onderstel en een grote grillplaat. Hij staat stevig en je kunt de wieltjes makkelijk vastzetten.

Het fijne aan deze houtskoolbarbecue is dat hij een verstelbare kolenbak heeft. Als je aan de hendel draait, kun je de kolen en briketten makkelijk naar boven of naar beneden halen. Dit zorgt ervoor dat je de temperatuur kunt regelen. Dus warmer of kouder. Met de luchtroosters aan de bbq, kun je de temperatuur heel makkelijk blijven regelen. Ook heeft de bbq een thermometer. Hiermee kun je de temperatuur heel makkelijk aflezen.


5. Tepro Smoker Houtskoolbarbecue

Deze houtskoolbarbecue werkt op houtskool en briketten. Hij doet ons een beetje aan een vat denken. Deze houtskoolbarbecue is zwart gespoten en bijna op alle plekken roestvrij. Ook heeft hij 4 stevige poten waarvan en twee wielen hebben. Door de wielen kun je hem heel makkelijk verplaatsen.

Je kunt deze bbq ook als smoker gebruiken. Hij is redelijk licht. De bbq weegt namelijk maar 21 kg. Hij heeft een lengte van 115 centimeter, een breedte van 63,5 centimeter en een hoogte van 116,5 centimeter. Het deksel is van staal. Op de deksel zit een thermometer. Hier kun je de temperatuur goed meten. Met de wielen van kunststof kun je de bbq heel makkelijk verplaatsen. Hij is afgemaakt met een hittebestendige laag lak.


Voordelen van een houtskoolbarbecue

Meestal is een houtskoolbarbecue heel goedkoop. Eentje van een hele goede kwaliteit heb je al voor tussen de 100 en de 200 euro. Een bbq van een minder goede kwaliteit heb je ook al voor vijf tientjes. Natuurlijk heb je ook dat echte barbecue gevoel. Heerlijk met die gloeiende kolen en de vleesgeur. Ook kun je hem heel makkelijk meenemen. Met elektrische of gasbarbecues gaat dit dus een stuk lastiger. Dan het beste van allemaal, die grillsmaak. Het is heerlijk om vlees met dat onbeschrijflijke smaakje te hebben.


Bekijk ook:

Was dit artikel behulpzaam?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *