TuinBoel.nl

De beste tuinartikelen van 2020 – 2023

Leukste tuinkabouters voor in de tuin van 2024

Iedereen kent ze wel: tuinkabouters. Het zijn kleine standbeeldjes van een kabouter. Zo’n beeldje zet u neer in uw tuin (super logisch). Tuinkabouters worden vooral gemaakt van steen of keramiek. Goedkopere modellen zijn vaak van kunststof gemaakt. Ze bestaan in verschillende soorten en maten, daardoor is er veel keuze. Tuinkabouters komen sinds de 19e eeuw voor in Europa.

Eigenlijk zijn tuinkabouters precies de kabouters die u zich voorstelt. Want het zijn kleine beeldjes met ronde wangetjes, rode puntmuts en een witte baard. Maar zijn er heel veel verschillende soorten. Elke kabouter kan zijn of haar eigen activiteit uitvoeren. Een typische tuinkabouter heeft een gieter of een schep vast. Maar de kabouter die bij de vijver staan hebben vaak een hengel vast en zitten in of staan met een boot.

Er zijn mensen die hun hele tuin vol hebben staan met tuinkabouters. Tuinkabouter verzamelaars hebben de meest unieke en grappige exemplaren. Samengevat, tuinkabouters fleuren een tuin op. De moderne tuinkabouters toveren een glimlach op je gezicht! Waar een tuinkabouter al niet goed voor kan zijn!


1. GerichteKeuze hangende tuinkabouter

Een tuinkabouter als beeld voor terras of tuin? Een tuinkabouter is hangend misschien nog wel leuker! Deze luiwammes kabouter hangt lekker relaxed in zijn hangmat. Bij te komen van zijn zware dag.

De tuinkabouter is gemaakt van polyresin. Hierdoor is hij uiterst geschikt voor plaatsing in je huis voor versiering of buitenshuis. De kleuren in combinatie met de mooie details maken dit een beeld voor de liefhebber. Een beeld van een kabouter die hangt, is een keer net iets anders.
Hang deze tuinkabouter in je raam. Ook kan je hem aan een tak naast het terras of balk van je balkon hangen. Zo kan je het best genieten van de leuke uitstraling van deze tuinkabouter.

Het materiaal waar deze kabouter van gemaakt is Polyresin. Doordat hij hier gemaakt van is is hij geschikt voor binnen en buiten. De afmetingen zijn ongeveer 21 x 8 x 7 centimeter.


2. Rien Poortvliet kabouter met lantaarn

Deze kabouter met een lantaarn merkt iets op in zijn tuin bij valavond. Met de lantaarn in zijn hand gaat hij het even inspecteren. In de schijn van het licht merkt hij een kat op. De kat is tussen de planten op muizenjacht.

De tuinkabouters van Rien Poortvliet herken je aan de rode puntmuts. En uiteraard bij de mannelijke exemplaren, een lange witte baard. Bijna alle tuinkabouters hebben wollige laarsjes en een lederen gordel om de bolle buik. Ze worden gemiddeld 350 jaar oud. Ook wonen ze in paddenstoelen en houden het meest van bosbessen.

Wilt u ook zo’n gezellige tuin? Deze tot de verbeelding sprekende tuinkabouters van de bekende Nederlandse illustrator Rien Poortvliet zijn perfect voor elke tuin. Ook lijken ze zo uit zijn tekeningen te zijn weggelopen. Hun glimmende oogjes kijken iedereen aan. Ook houden ze zo de boel in de gaten. Maak de tuin gezellig met deze frivole tuinkabouters. Tuinkabouters die zich in alle mogelijke bezigheden hebben laten vereeuwigen. Deze vrolijke kijkende tuinkabouters zullen iedereen tot ontroering brengen door hun guitige blik.

Het materiaal waar deze kabouter van gemaakt is polyresin. Polyresin staat misschien beter bekend als kunsthars. De tuinkabouter is voor binnen en buiten. Ook is de kabouter handgemaakt en met de hand geschilderd. De kabouter is ook nog eens getekend en gesigneerd door Rien Poortvliet! Hij komt aan in een prachtige geschenkdoos. De tuinkabouter heeft een formaat van ongeveer 40 x 20 x 18 cm.


3. Middelvinger tuinkabouter

Bent u opzoek naar een leuke/grappige tuinkabouter voor huis of tuin? Deze brutale tuinkabouter die zijn middelvinger opsteekt doet het erg goed als cadeau! Je kan hem uiteraard ook gewoon zelf houden.
Doordat de kabouter een leuke uitstraling en de stoute middelvinger heeft deze tuinkabouter het helemaal.

Het beeld is gemaakt van polystone. Ook is hij afgewerkt met een kwalitatieve coating. Hierdoor kan het beeld zowel binnen als buiten geplaatst worden.
Met een afmeting van 31 centimeter en zijn opvallende kleur zal dit beeld opvallen in huis en tuin. Plaats hem op je balkon of naast je deur. Hij kan ook gewoon lekker op je bureau als grap naar collega’s. Met deze tuinkabouter laat je iedereen lachen!


4. Relaxte hangende kabouter

Deze leuke tuinkabouter doet je spontaan lachen. Deze kabouter ligt te relaxen in een hangmat in de vorm van een blad. De kabouter heeft een boek in zijn hand. Een slak houdt hem gezelschap.

Kabouters werden vanuit Duitsland in 1847 door Sir Charles Isham geïntroduceerd en zijn sindsdien een heel populaire tuindecoratie. Iedereen weet onderhand wat ze zijn. Ook kan je hem tegenwoordig bijna overal kopen.

Dit mooie tuinbeeldje is gemaakt uit kwalitatief materiaal. Ook werd met de hand geschilderd in zachte groene tinten. Dankzij de UV-bestendige verf blijft deze kabouter vele jaren zijn kleuren goed behouden.

Met het touwtje van de hangmat kan je de kabouter heel gemakkelijk binnen of buiten ophangen. Je kan hem gewoon aan een spijker in de muur ophangen. Of natuurlijk lekker aan de kast

De kabouter draagt een grote groene pinnemuts. Ook heeft hij een groen vestje met een bruine broek en zwarte laarsjes.

De afmetingen van deze mooie kabouter zijn ongeveer
28cm x 14cm x 11cm (L x B x H) Deze kabouter is ook gemaakt van polyresin, oftewel kunsthars.


5. Tuinkabouter in boot

Heb jij een vijver in je tuin? Dan is deze tuinkabouter een erg leuke en opvallende decoratie voor in je vijver! Deze tuinkabouter zit in een bootje. Het bootje kan drijven. Doordat er bij de kabouter een metalen gewichtje meegeleverd. Deze kan aan de onderkant van de boot bevestigd worden. Daarnaast is de kabouter gemaakt van het beste kunststof. Ook is deze kunststof slagvast en vorstbestendig. Dit kabouterbeeld is weerbestendig en kan tegen regen en vorst. Ook kan hij tegen het warmste weer.

De afmetingen van deze kabouter zijn ongeveer 51x15x25 cm. Het materiaal waar de kabouter van gemaakt is is kunststof. Daarnaast is de kabouter leuk voor in de vijver of waterpartij. Deze kabouter is lastig om binnenshuis te plaatsen omdat hij in een boot zit. Maar als u het bijgeleverde gewichtje niet gebruikt en u de boot goed balanceert kan u hem ook binnen zetten. Als u dit doet valt wel een beetje het idee achter de kabouter zit weg.


Was dit artikel behulpzaam?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *