TuinBoel.nl

De beste tuinartikelen van 2020 – 2023

Beste kweekbak met Lamp – Dit is onze top 5

Hou jij net als veel mensen van tuinieren? Dan baal je ongetwijfeld wanneer de winterse maanden weer voor de deur staan. Maar wist je dat je in de winter ook binnenshuis lekker bezig kan zijn met tuinieren? Hierbij is het gebruik van een kweekbak ontzettend handig. Deze kweekbakken komen in verschillende soorten. Zo kun je kiezen voor een kweekbak met deksel, een kweekbak met thermostaat of een kweekbak met lamp. Deze laatste variant gaan we in dit artikel verder onder de loep nemen.  

Een kweekbak met lamp is ideaal voor het kweken van diverse groenten, kruiden, plantjes of bloemen. De ingebouwde lamp zorgt ervoor dat jouw moestuintje volledig is voorzien van voldoende licht. De lamp biedt een simulatie van natuurlijk daglicht, zodat jouw plantjes optimaal kunnen groeien, ook in de winter! 

In dit artikel bekijken we enkele van de beste kweekbakken van dit moment. Wij hebben een top vijf samengesteld, en hopen daarmee jou te kunnen helpen in het maken van een goede keuze. Ook zullen we jou wijzen op de relevante zaken waar je als consument op moet letten bij de aanschaf van een kweekbak met lamp.  


Waar je op moet letten bij het kopen van een Kweekbak met Lamp 

Ben jij op zoek naar een kweekbak met lamp? Dan kan het maken van een keuze nog best een uitdaging zijn. Er zijn namelijk zoveel modellen op de markt dat je wellicht door de bomen het bos niet meer ziet. En misschien weet je ook niet waar je precies op moet letten om te kunnen bepalen welke kweekbak het beste aansluit op jouw wensen. Daarom hebben wij onderstaand een lijst uiteengezet met daarin enkele van de meest relevante zaken als het aankomt op de aanschaf van een kweekbak met lamp.  


Formaat 

Misschien wel de meest belangrijke eigenschap waar je bij de aanschaf van een kweekbak om moet letten, is het formaat. Want kweek jij kleine plantjes of groente, dan kom je prima weg met een kleine kweekbak. Ben je echter van plan om grotere planten te kweken, dan zul je ook een grotere kweekbak nodig hebben. Gelukkig zijn er diverse modellen verkrijgbaar, en zit er altijd een kweekbak tussen die aansluit bij jouw wensen en behoeften. Onderstaande tabel geeft een redelijke indicatie van de diverse maten. 

Formaat Afmetingen (lengte) 
Klein 30 á 40 centimeter 
Middel +-50 centimeter 
Groot > 60 centimeter 

Deze tabel geeft de lengtes weer van de diverse formaten. Qua breedte komen de meeste producten in dit artikel met elkaar overeen. De meeste modellen zijn lang en smal, met een breedte tussen de 10 en de 20 centimeter. Ook de hoogte kan verschillen. Hoewel de meeste groeilampen zich bevinden op een hoogte van ongeveer 25 á 30 centimeter, zijn er ook modellen die in hoogte verstelbaar zijn. Ideaal wanneer je de ene keer een klein plantje kweekt, en een ander moment juist een wat groter gewas wilt laten groeien.  


Prijs 

Een kweekbak met lamp is verkrijgbaar in diverse prijsklasse. Voornamelijk het formaat heeft een grote invloed op de prijs. De meeste kweekbakken met lamp hebben een prijs die ligt tussen de 100 en 200 euro. Dit is een gemiddelde, waar de meeste producten zich in bevinden.  

Echter zijn er natuurlijk altijd uitzondering. Zo zijn er ook eenvoudige modellen die goedkoper verkrijgbaar zijn, voor slechts een paar tientjes. Het is dus maar net de vraag hoe geavanceerd het product moet zijn en welk formaat geschikt is voor jouw planten. In principe is er voor ieder budget een kweekbak met lamp verkrijgbaar.  


Verlichting 

Iedere kweekbak die in dit artikel aan bod komt is voorzien van een bepaalde vorm van verlichting. Deze groeilampen zijn ter bevordering van de fotosynthese en het algehele groeiproces van iedere plant. De meeste groeilampen maken gebruik van LED verlichting. Een duurzame keuze, energiezuinig en ook nog eens beter voor het milieu.  

De groeilampen zijn doorgaans bevestigd aan de bovenzijde van de kweekbak. Op deze manier geven ze voldoende licht aan alle plantjes. Het ene product maakt gebruik van grotere lampen dan de andere. Zo zijn er producten met twee grote groeilampen over de volledige lengte, en ook zijn er kweekbakken die slecht beschikken over een klein LED lampje. Echter is de lamp vaak aangepast op het formaat van de kweekbak.  

Kies jij voor een klein model voor slechts één of twee plantjes? Dan zal er ook gebruik worden gemaakt van een kleine lamp, aangezien deze simpelweg een minder groot oppervlak hoeft te verlichten.  


Overige functies 

Naast de aanwezigheid van handige groeilampen, bevatten sommige producten bijkomende functies. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld een kweekbak met deksel en thermostaat. Op deze manier creëer je ten alle tijden het juiste klimaat voor jouw planten.  

Ook kan een kweekbak met verlichting voorzien zijn van een verstelbare lamp. Deze is eenvoudig aan te passen op basis van de planten die jij op dat moment hebt staan. Deze functie biedt veelzijdigheid en draagt bovendien bij aan een grote mate van gebruiksgemak.  

Wist je dat er zelfs kweekbakken zijn die een waterreservoir bevatten? Hiermee hoef jij je dus niet meer druk te maken over je stekjes wanneer je een paar dagen weg bent van huis. Je planten zijn tot wel enkele weken voorzien van voldoende vocht. Ideaal toch?! 


De Beste Kweekbak met Lamp: Dit is onze Top 5 

In het tweede gedeelte van dit artikel bekijken we een vijftal kweekbakken met verlichting. Ieder product heeft zijn eigen sterke en minder sterke punten. Door deze eigenschappen nader onder de loep te nemen en de producten met elkaar te vergelijken, krijg je ongetwijfeld een duidelijker beeld van de diverse mogelijkheden. Hopelijk kom je er met behulp van dit artikel achter welke kweekbak met lamp het beste aansluit op jouw wensen en behoeften. En wie weet staat jouw ideale kweekbak met lamp wel in onze top vijf! Laten we daarom snel gaan kijken naar het eerste product uit onze lijst.  

Dit zijn de 5 beste kweekbakken met verlichting van 2024:

1. Binnentuin met LED-verlichting – Click & Grow Smart Garden – Donkergrijs 

De eerste kweekbak met lamp uit onze top vijf betreft een zeer moderne variant. Zijn strakke uiterlijk maakt dit een echte eyecatcher in iedere keuken. Ideaal om je eigen groenten of specerijen te kweken, die je vervolgens kunt gebruiken tijdens het koken.  

Dit product heeft afmetingen van 59 bij 28 centimeter. Een redelijk klein model die je in de meeste ruimtes prima kwijt kunt. In deze kweekbak kun je negen plantjes kwijt. Het product beschikt over meerdere kleine LED lampjes verspreid over de gehele lengte van de bak. Deze zorgen voor een goede belichting van datgene wat er gekweekt wordt. 

Naast de handige verlichting is dit product ook voorzien van ingebouwde sensoren. Deze sensoren zorgen ervoor dat de planten een optimale verdeling van water, zuurstof, en voedingsstoffen krijgen. Deze slimme functie komt ook met een prijskaartje. In vergelijking met soortgelijke producten is dit een redelijk dure kweekbak.  

Dit product onderscheidt zich met zijn moderne design en slimme functies!  


2. Smart Garden Kweekbak met lamp – AR Molitor 

De nummer twee uit onze lijst is wederom een moderne kweekbak. Het strakke design zorgt ervoor dat deze prachtig staat in iedere ruimte. Het betreft ook een klein model, die weinig tot geen ruimte in beslag neemt.  

Met afmetingen van 37 bij 27 centimeter, is deze kweekbak voornamelijk geschikt voor kleinere stekjes. Dit product heeft een verstelbare LED lamp die van bovenaf schijnt op de kweekbak. De lamp is naar boven en naar beneden te verstellen, jij bepaalt dus hoe dicht het licht schijnt op datgene wat jij kweekt. De hoogwaardige LED verlichting zorgt ervoor dat het voor jouw plantjes altijd zomer is! 

Deze kleine kweekbak is voorzien van een waterreservoir. Wanneer je dit reservoir vult zal er genoeg water in zit voor een gehele maand. Jij kunt dus zonder problemen een aantal weken op vakantie, zonder dat je je druk hoeft te maken dat je plantjes uitdrogen.  

In vergelijking met andere producten is deze kweekbak zeer goedkoop. Een kleine doch moderne kweekbak voor een klein prijsje. 

Dit product onderscheidt zich van andere met de verstelbare lamp en moderne uitstraling. 


3. Propagator Verwarmde Kweekbak met Groeilampen en Thermostaat 

Deze zeer veelzijdige kweekbak is ideaal voor het kweken van diverse groenten en planten. Het product is voorzien van een deksel en een ingebouwde thermostaat. Op deze manier creëer je het perfecte klimaat voor iedere plant.  

Met een lengte van 62 centimeter, een breedte van 42 centimeter, en een hoogte van 28 centimeter is dit in vergelijking met de andere producten een redelijk grote kweekbak. Deze bak onderscheidt zich verder met de aanwezigheid van maar liefst twee groeilampen. De lampen voorzien het gehele oppervlak van voldoende licht, zodat alle plantjes in de kas voldoende belichting krijgen.  

Zoals eerder reeds benoemd is dit product voorzien van een deksel en maakt het gebruik van een thermostaat. Met de thermostaat kun je eenvoudig de temperatuur bepalen en monitoren. Ideaal wanneer je gewassen wilt verbouwen die een specifieke temperatuur nodig hebben om optimaal te kunnen groeien.  

In vergelijking met de andere kweekbakken uit dit artikel, bevindt dit product zich in een redelijk hoge prijsklasse. Echter ontvang je in ruil hiervoor wel veel extra functies die het gebruiksgemak optimaliseren.  

Deze kweekbak met lamp onderscheidt zich met zijn extra functies, zoals de meegeleverde deksel en handige thermostaat.  


4. MicroFarm|Kweeklamp LED – incl. Groeilamp – Binnentuin met Growlight 

De volgende kweekinstallatie die we nader met elkaar onder de loep willen nemen betreft een zeer eenvoudig model. Deze kweekbak bewijst maar weer dat tuinieren geen rocket science is en dat iedereen zijn of haar eigen groenten of kruiden kan kweken. Dit eenvoudige model past goed in een minimalistisch interieur. 

Met afmetingen van 39 centimeter lang, 15 centimeter breed en 25 centimeter hoog is dit een kleine kweekbak. Deze is dan ook voornamelijk geschikt om kleine kruiden te laten groeien, die je later in kan zetten bij jouw kookkunsten. Ook dit product is voorzien van een LED lamp. Deze zorgt ervoor dat al jouw stekjes voldoende licht ontvangen en zodoende optimaal kunnen groeien. 

De eenvoud van deze bak in ogenschouw nemend, kunnen we stellen dat dit een redelijk duur product is. Echter is het product wel gemaakt van duurzame materialen, wat ervoor zorgt dat deze een zeer lange levensduur heeft. Jij kunt jaar in jaar uit genieten van je eigen oogst! 

Deze kweekbak onderscheidt zich met zijn eenvoudige gebruik en design, passend in iedere minimalistische woonstijl. 


5. Groeilicht met Kweekset – Zwart 

We zijn aanbeland bij het laatste product uit onze top vijf. De laatste kweekbak die we gaan bekijken betreft een zwart model van gemiddeld formaat. De bak wordt geleverd inclusief vier zaaibakjes. Deze compacte kweekbak is ideaal voor elke plantenliefhebber.  

Dit product heeft een lengte van 50 centimeter, een breedte van 20 centimeter en een hoogte van 45 centimeter. De groeilamp bevat zich in de overkapping van de kweekbak. Deze overkapping is in hoogte te verstellen. Jij kiest dus zelf de juiste afstand tussen jouw planten en de groeilamp.  

Naast een goede verlichting is dit product ook nog voorzien van een waterreservoir. Door middel van de meegeleverde vloeidoek, worden alle bakjes automatisch voorzien van de juiste hoeveelheid water gedurende langere periode. Je hoeft je dus niet druk te maken wanneer je enige tijd op vakantie gaat. Wanneer je terugkeert zullen de plantjes er nog steeds goed bij staan.  

In vergelijking met soortgelijke producten is dit absoluut een koopje. Wanneer we alle handige functies van dit product in ogenschouw nemen, kunnen we absoluut stellen dat je waar krijgt voor je geld.  

Dit product onderscheidt zich met zijn verstelbare overkapping, meegeleverde zaaibakjes en handig waterreservoir! 

Was dit artikel behulpzaam?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *