TuinBoel.nl

De beste tuinartikelen van 2020 – 2023

Beste loungesethoes van 2024

Iedereen met een loungeset kent het wel: er zijn veel obstakels bij het mooi proberen te houden van je set. Overvliegende vogels kunnen vogelpoep achterlaten. Ook vliegen blaadjes van de boom op je loungeset en vooral de regen kan veel schade aanbrengen. De oplossing hiervoor is heel simpel. Een beschermhoes voor je loungeset beschermt je loungeset tegen al deze dingen en meer. Je kan je bank schoon houden zonder hem schoon te hoeven maken. Lees hieronder de top 5 beste beschermhoezen voor je loungeset van 2024.


1. Sorara Beschermhoes tuinmeubel bank

Je bank in de tuin beschermen als je hem niet gebruikt kan met de beschermhoes van Sorara. Hij wordt beschermd van weer, water en UV straling. En geen zorgen dat hij weg zal waaien of kapot zal gaan. Hij heeft dubbele naden en een aantrekkoord met stopper. De hoes zit hierdoor stevig om je bank en kan niet wegwaaien. Maar welke maat moet je kiezen? Je zal niet altijd de geschikte maat kunnen vinden, omdat er gewoon zoveel verschillende meubels zijn. Als je inderdaad niet de goede maat kan vinden moet je gaan voor de dichtstbijzijnde grotere maat. Hij kan zo’n 5-10 cm groter zijn. Deze is beschikbaar in de maten 86 x 86 cm en 86 x 241 cm.


2. Hoes loungeset

Deze loungesethoes (200 x 200 x 70 cm) van kunststof beschermt jouw loungeset tegen verschillende weersomstandigheden, stof en UV straling. Het is soepel materiaal dat goed blijft zitten, waardoor je geen zorgen hebt over het kapot gaan of wegwaaien van de hoes. Je krijgt ook een koord meegeleverd aan de onderkant waarmee je de hoes kan aantrekken.


3. Loungeset beschermhoes

Deze hoes kan om je bank, stoelen en tafel. Als het gaat regenen en je deze hoes om je loungeset plaatst zal je geen waterschade hebben aan je bank. Dit komt doordat de hoes waterdicht is. De naden van de hoes zijn namelijk afgeplakt afgeplakt om zo waterdicht mogelijk te zijn. Het is niet ingewikkeld om de hes vast te zetten. Dit gaat namelijk met klittenband. Als je van plan bent deze aan te schaffen is het belangrijk om eerst je loungeset op te meten. De hoes moet niet te klein zijn. Iets te groot is dan weer niet erg. Hij is beschikbaar in verschillenden maten. Deze is 240 x 180 x 75 cm.


4. Garden Impressions

Zoals je ziet is deze hoes gemaakt voor een hoekbank. Hij is voorzien van een ventilatiedriehoek die de hoes helpt ademen en zal beschermen tegen slecht weer. Hij is gemaakt van zeer sterk stof wat de hoes een goede kwaliteit geeft. De kleur en het design zijn mooi, dus je hebt niet iets waar je niet tegenaan kan kijken in je tuin staan. Helaas begint het na een paar dagen hevige regen toch wat nat te worden onder de hoes. Zorg dus dat je je kussens binnen hebt liggen. Ook moet je zorgen dat de hoes strak staat, anders blijft er water op liggen. Gelukkig hoor je geen getik van de regen tijdens een regenbui. De afmetingen zijn 235 x 235 x 70 cm, maar ook beschikbaar in andere maten.


5. MaximaVida loungeset beschermhoes

Deze hoes is gemaakt van polyester en beschermd je bank en andere meubels tegen de regen en viezigheid. Je kan dus gebruik maken van je meubels zonder ze eerst schoon te hoeven maken en kan je je kussens gewoon laten liggen. Meet voor aankoop de bank goed op, want het is niet handig om een te kleine hoes te hebben. Als hij iets te groot is, is dat niet erg. Een beetje speling is namelijk wel goed. Je zal niet altijd de goede maat kunnen vinden, maar een beschermhoes kan prima 20-30 cm groter zijn. Met de metalen ringen kan je de hoes vastmaken aan je loungeset. Ventilatie is wel zeer belangrijk. Je kan ventilatie maken door voor het plaatsen van je hoes een voorwerp op het tafelblad of de leuning van je bank te zetten. Hierdoor blijft daar de lucht circuleren en voorkom je schimmels. De afmetingen zijn 300 x 250 x 90 cm, maar ook deze is beschikbaar in andere maten.


Waarom en wanneer gebruik je een loungsethoes?

Vooral in de herfst en winter is een beschermhoes aan te raden. Je bank moet wel altijd droog in de hoes worden opgeborgen, anders heeft die hoes geen zin. Ook de kussens moeten opgeborgen worden, maar die kunnen in een aparte hoes en kan je binnen opbergen. In de lente en zomer is de hoes vooral om vuil en vogelpoep op de bank te vermijden.

Was dit artikel behulpzaam?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *