TuinBoel.nl

De beste tuinartikelen van 2020 – 2023

Beste vlooienband voor katten van 2024

Als eigenaar of geïnteresseerde in een kat of poes houdt u natuurlijk grandioos van deze dieren. Als eigenaar van het dier staat u ook in voor de gezondheid van uw kat of poes. Onder de gezondheid valt ook het dier beschermen tegen teken en vlooien. Doet u dit vooral niet met honden ontvlooing. Dit is namelijk op een andere basis en u wilt natuurlijk wel het beste voor uw kat. Als uw kat vlooien heeft, is het juist wel heel erg belangrijk om binnen een paar dagen daar iets aan te doen. De eerste paar dagen nestelen ze zich namelijk alleen.


1. Seresto teken- en vlooienband

Deze halsband bied bescherming en preventie gedurende 7 tot 8 maanden. De vlooien worden gedood door contact met de hulpstoffen en dus niet door een bijt. Dit product is niet gemaakt voor gebruik bij kittens jonger dan 10 weken. Ook ook niet voor poezen of katten die allergisch zijn voor hulpstoffen die in de vlooienband zitten. Als een kat een allergische reactie heeft dan gaat hij vaak krabben. Door de reactie van de stof waar hij of zij allergisch voor is veroorzaakt dit secundaire wonden. Ook is dit product wel geschikt voor katten die lijden aan een vlooienallergie. De preventie en bescherming tegen nieuwe teken start zich binnen 2 dagen na het aanbrengen van de halsband. Als u uw kat niet goed beschermd heeft u een kans dat hij Ixodes ricinus, Rhipicephalus sanguineus of Dermacentor reticulatus krijgt. Uit de recensies van consumenten blijkt dat dit product doeltreffend is en ook vaak werkt bij katten waarbij bijna niets meer werkte.

De halsband wordt aangeraden voor katten tussen de twee en acht jaar, hierbij is hij wel gemaakt voor alle gewichtsklassen. Dit product bevat de werkzame stoffen flumethrine en imidacloprid. De halsband is 3 centimeter breed en 12 centimeter lang.


2. Beaphar vlooienband

Deze vlooienband beschermt 6 maanden lang tegen vlooien. Na 2 tot 4 dagen is deze band volledig werkzaam. In deze band zit een systeem, zodat hij oprekt als uw kat bijvoorbeeld ergens aan blijft hangen. De band is waterbestendig dus kan gewoon buiten worden gedragen ook al regent het. Sommige consumenten vinden dat deze vlooienband moeilijk aan te brengen is. Hij is wel goed in prijs-kwaliteit verhouding en deze vlooienband voert wel goed zijn taken uit.

De werkzame stof in dit product is diazinon. Diazinon dood de parasiet door in te werken op het zenuwstelsel. Het belemmert de weg tussen de prikkelingen en de spieren. Bij verkeerde of een te hoge dosis van deze stof is hij giftig. Dit is bij deze band niet van toepassing. De halsband is 35 centimeter lang en 9 centimeter breed. Ook is deze vlooienband ook voor alle gewichtsklasse en voor de leeftijdsgroepering tussen de 2 en 8 jaar.


3. Vlooienband kat

Deze halsband bied 3 maanden preventie tegen vlooien, teken en mijten. Hij is geschikt voor katten vanaf 12 weken. Deze halsband kan los gedragen worden. Houd bij jongere dieren rekening met dat ze nog groeien. De kleur kan iets afwijken als de band zich bijvoorbeeld veel in zonlicht bevind. Ook kan de lengte ook iets veranderen door invloeden van warmte of kou, dit kan dan ongeveer een centimeter zijn. Als het dier een halsband niet gewend is kan er de eerste dagen jeuk of een lichte roodheid optreden. Uit beoordelingen van de consument blijkt dat het een fijne en een goedkope halsband is. Sommige katten reageren niet heel prettig op de band en schuiven hem daardoor bijvoorbeeld af, maar dit licht vaak aan de kat. Er moet natuurlijk ook een gewennings proces plaatsvinden.

De verpakking bevat 2 vlooienbanden. Het is de bedoeling dat de band niet boven de 28 graden bewaard wordt als hij buiten gebruik is. De breedte van de halsband is 1 centimeter en de lengte is 32 centimeter. Belangrijk bij deze halsband is dus dat u deze niet te strak doet.


4. Doka pets vlooienband kat

Deze halsband bied 8 maanden preventie tegen vlooien, teken, luizen, mijten, vlooienlarven, vlooieneitjes en muggen. Bij deze halsband is het wel belangrijk dat hij dicht op de huid wordt geplaatst anders heeft hij en slechte werking. Hij moet natuurlijk niet te strak want het is natuurlijk wel belangrijk dat de kat nog kan ademen. De vlooienband is vrij van chemicaliën en giftige stoffen en is allergie vrij. Deze vlooienband is water resistent en zo kan de poes gewoon ermee in bad. De band is dus helemaal biologisch.

Deze halsband komt aan in een verzegelde zak. De werkzame stoffen zijn bij dit product alleen oliën, zo is dit product dus biologisch. De halsband is te gebruiken vanaf dat uw kat 8 weken oud is. De breedte van deze halsband is 1 centimeter en de lengte is 38 centimeter. Er zijn geen bijwerkingen bekend van dit product.


5. Ramedio vlooienband

Deze vlooienband biedt 8 maanden bescherming en preventie. De band beschermt effectief tegen vlooien, luizen en teken. De werkende stoffen in de halsband zijn 100% natuurlijk. Deze halsband beschermt direct na het aanbrengen tegen vlooien. Op de volledige bescherming tegen teken staat 2 dagen. Deze halsband is geurloos, hierdoor heeft u geen last van een onaangename of chemische geur. Deze halsband is ook waterbestendig dus het verliest niet zijn werking bij aanraking met water. Door de consument wordt hij beoordeeld met een fijne werking. Hij is een eenvoudig. Er wordt ook vermeld dat de kat er geen hinder van ervaart, dit is zeer prettig, zodat u uw speelse en gezellige kat behoudt.

Deze halsband bevat producten als pepermunt olie, citroen gras olie, kruidnagel olie, tijm olie en castor olie. De halsband is bruikbaar vanaf dat uw kat 12 weken is. De lengte van deze band is 38 centimeter. Het is wel belangrijk dat u na het aanbrengen van deze band goed uw handen wast.


Waar u op moet letten bij het kopen van een vlooienband voor uw kat

Let goed op dat uw kat niet allergisch is voor de een van de hulpstoffen. Als er na 2 dagen geen verandering optreed bij uw kat is het mogelijk dat de vlooien resistent zijn voor de hulpstoffen. Probeer dan in dit geval een andere vlooienband. Probeer in het tekenseizoen uw kat soms ook te checken op teken.

Was dit artikel behulpzaam?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *