TuinBoel.nl

De beste tuinartikelen van 2020 – 2023

Beste tuinhuis van 2024

Zoek je een opslagplaats voor je gereedschap en tuinspullen? Of juist een plek om lekker te werken? Dan is een tuinhuis een echte aanrader. Je kan er in je vrije tijd werken aan je hobby’s. Ook kan je er je werkkamer van maken, omdat het misschien rustiger is dan in je huis. Een andere mogelijkheid is om er een opslagruimte van te maken voor je tuin spullen. Waar je hem ook voor gebruikt, het is belangrijk om te weten welk tuinhuis hier geschikt voor is. Om uit te vinden welk tuinhuis het beste bij jou past, is hieronder de top 5 beste tuinhuizen van 2024!


1. Keter Tuinhuis Oakland 1175

Dit tuinhuis van Keter lijkt meer op een chique schuur dan een tuinhuis. Perfect dus als je tuin ook zo chique is. Omdat hij us gemaakt van innovatief DUOTECH-materiaal is hij duurzaam en weerbestendig. Je hoeft je geen zorgen te maken dat de regen naar binnen zal komen. Het lijkt alsof hij gemaakt is van verweerd hout. Dit materiaal is onderhoudsvrij en je kan het gemakkelijk schilderen. Dus als je de kleur niet leuk vindt, is dit zo veranderd. De dubbele deuren, ramen en dakramen geven nog meer een gevoel van stijl af. De vloer is stevig en er is genoeg opslagruimte, dus perfect als huisje om dingen op te bergen. Het plafond is hoog genoeg voor een volwassene om doorheen te lopen, dus ook als hobbyruimte zou dit huisje perfect zijn. Ook een strenge winter kan dit tuinhuis overleven, want het dak kan tot 100 KG per vierkante meter sneeuw dragen. De afmetingen zijn 350 xx 229 x 254 cm.


2. Keter Tuinhuis Manor 64

Dit tuinhuisje van Keter is perfect te gebruiken als opslagruimte voor je tuinspullen. Omdat hij gemaakt is van polypropyleen is hij duurzaam en zul je nooit natte voeten krijgen, want hij is weerbestendig. Je krijgt bij levering een vloerpaneel, zodat ook je spullen schoon en droog blijven in het geval dat er iets fout gaat. Dankzij de ventilatie en het raam om zonlicht binnen te laten, zullen je spullen niet te doffig worden. Je hoeft ook niet heel handig te zijn om het huisje te onderhouden. Je hebt alleen standaard gereedschap hiervoor nodig. Dankzij de opslagcapaciteit van 3187 liter hoef je je niet snel zorgen te maken dat je geen ruimte meer hebt. De afmetingen zijn 183,5 x 111 x 200,5 cm.


3. Metalen tuinhuis, 5m² antraciet 

Alice’s Garden biedt dit prachtige tuinhuisje aan. Te weinig ventilatie zal er niet zijn, want hij heeft wel 4 ventilatieroosters. De twee schuifdeuren maken de opening groot genoeg om ook grotere tuinspullen binnen te plaatsen. Slijtage en de gevolgen van slecht weer zul je nooit hoeven ervaren, want hij is hiertegen beschermd. De ruimte die je kan gebruiken voor je hobby’s of om spullen op te bergen is 4,38 vierkante meter. Totaal is het huisje 5 vierkante meter. Het hele huis, inclusief dak, is voorzien van gelakt antiroest staal. Ben je bang dat mensen zomaar binnen kunnen komen? Geen zorgen, hij kan op slot! Dit slot wordt echter niet meegeleverd, dus die moet je apart aanschaffen.

Monteren van dit huisje is niet lastig, maar kan wel even duren. De geschatte duur is 3 uur, maar volgens meerdere kopers kan dit toch wel tegen de 10 uur aanliggen. Als 5 vierkante meter toch iets te klein voor je is, is hij ook te verkrijgen in 7, 9 en 12 vierkante meter. De afmetingen zijn 237 x 216,5 x 193,5 cm.


4. vidaXL Tuinschuur

VidaXL biedt deze tuinschuur die echt geschikt is als opslagruimte aan. Hier kan je je gereedschappen, tuinmeubilair en tuinspullen opbergen. Je hoeft je geen zorgen te maken over stof, vuil, weer en wind, want hier is hij tegen beschermd. Dit dankzij onder andere de ventilatieopeningen aan de voor en achterkant van het gebouw. De afmetingen zijn 257 x 497 x 178 cm. Dankzij de stalen constructie is hij enorm sterk en door de dubbele schuifdeuren kan genoeg naar binnen.


5. Keter Tuinschuur Factor 86

Hier alweer zo’n chique opslagschuur van Keter met houtachtig textuur die mooi staat in je tuin. Je hebt hier weer een weerbestendig huisje met stalen versterkingen. Als je je spullen hier opbergt zullen ze genoeg licht krijgen door het raam en het dakraam. Stof zal je ook niet veel last van krijgen, dankzij de ventilatie. Ook het weer zal je geen last van hebben, want hij is weerbestendig. Het materiaal is kunststof. Maar, zoals eerder genoemd, is dit versterkt met stalen constructie, dus is hij niet zomaar om te krijgen. De afmetingen zijn 256,5 x 182 x 243 cm. Al met al is dit een perfecte opslagplaats voor je tuingereedschap.


Uiterlijk van een tuinhuisje

Waar moet een tuinhuisje aan voldoen zodat hij goed kan dienen als tuinhuis? Het is belangrijk om naar een aantal eigenschappen te kijken. Om te beginnen is het handig als je tuinhuis ramen heeft die open en dicht kunnen. Een extra hoge deur waardoor je je hoofd niet stoot als je naar binnen gaat is ook belangrijk. Ventilatie om de temperatuur goed te houden kan ook niet ontbreken. Verder is het ook fijn als het huisje goed is afgewerkt zodat er nergens meer splinters te vinden zijn waar je je aan kan snijden.

Er bestaan blokvormige tuinhuisjes, maar ook fraai vormgegeven varianten. Vaak is de uitwerking minder belangrijk als je hem als berging gaat gebruiken. Echter, als je het als hobbyruimte gebruikt, is het leuker om een huisje met een mooi uiterlijk te halen. Een tip om het uiterlijk van je huisje mooier te maken: objecten aan de buitenkant hangen en gordijntjes voor de ramen.

Was dit artikel behulpzaam?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *