TuinBoel.nl

De beste tuinartikelen van 2020 – 2023

Beste robot grasmaaier van 2024

Het maaien van het grasveld kan een lastige taak zijn. Gelukkig hebben de moderne technische bedrijven de problemen opgemerkt. De problemen die het maaien van een tuin met zich mee kan brengen. Ze hebben een handige oplossing bedacht: de robot grasmaaier. Als u gewoon even een aanbeveling wilt. Dan beschouwen wij de Robomow RS615U als de beste robot grasmaaier op dit moment op de markt. Het is een van de beste robot grasmaaiers van elk type dat u kunt kopen.

Hij heeft een robuuste constructie, kan elke helling aan tot 20 procent en heeft hele grote messen die met gemak door ruw gras kunnen snijden.


1. Robomow Robot Grasmaaier RS615U

Een man is gaan grasmaaien. Eigenlijk deed hij dat niet, want hij zat op zijn luie reet terwijl een robot het voor hem deed. De Robomow is onze keuze van de robots. Ook is hij een geweldige optie voor grote golvende tuinen met moeilijk bereikbare plaatsen.

Zijn 56 cm lange blad is groot genoeg om direct indruk te maken. En hij zal met veel plezier de 20% helling die je vroeger haatte bij maaien overwinnen. Zoals bij alle slimme robots zal hij terugvallen op zijn gezellige basis voor een snelle herlading. Als hij eenmaal zijn batterijlimiet van 110 minuten heeft bereikt. Voordat hij er weer op uit gaat. En opnieuw. En nog een keer.

De Robomow RS615U is het beste voor grote tuinen met moeilijk te bereiken of ruw gras. Dankzij zijn grote mes kan hij in korte tijd veel maaien. Ook kan hij tot maar liefst 3.000 vierkante meter in totaal aan. Voeg daar een relatief laag geluidsniveau aan toe. En je hebt een ideale aankoop voor luie tuinders.


2. Robomow Robotmaaier RX12U

Robomow, het bekende merk van robot grasmaaiers. Het merk heeft zich onderscheiden met de RX12U. De maaier, is het beste voor mensen die een schone maaier willen zonder bandensporen of grasresten. De maaier kost €420

Voor zo’n goedkope robot grasmaaier is dit een erg goede. Het heeft namelijk een maaibreedte van 18 cm. Ook is de maaihoogte drievoudig instelbaar, van 15 tot 45 mm

Wat een pluspunt is aan deze goedkope robot grasmaaier, is dat het zelfs een diefstalbeveiliging heeft. Ook is het een best stille robot grasmaaier, namelijk 68 dB.


3. McCulloch RM800 Robotmaaier

Ideaal voor kleine tot middelgrote gazons tot 800 vierkante meter. De McCulloch Rm800 is een ideale instap in de wereld van de robotmaaiers. Hij is niet bijzonder flitsend of vol met functies. Maar hij voert alle gebruikelijke taken van de robot grasmaaier uit. Hij maait het gazon automatisch binnen zijn grensdraad. Dit doet hij volgens de tijden en data die u erin hebt geprogrammeerd. En keert terug naar zijn docking station om te herladen als de batterij bijna leeg is.

De robot grasmaaier heeft ook een geluidsalarm en een PIN-bescherming om hem te beschermen tegen diefstal. En hij kan hellingen tot 25% aan – handig voor schuine tuinen.

De McCulloch RM800 Robot grasmaaier heeft een goede prijs/kwaliteit verhouding.


4. GARDENA Sileno City 250 Robot Grasmaaier

Als je een drukbezette stadsbewoner bent met een kleine tuin tot 250 vierkante meter, kan dit relatief betaalbare 16cm ‘stadsmodel’ gewoon het antwoord zijn op je overwoekerende grasmatten.

De Lithium batterij van de Sileno City zorgt voor een continue maaitijd van 65 minuten voordat de maaier terugkeert naar het basisstation voor een handige 60 minuten durende herlading. Hij is ook stil en waterbestendig, zowel tegen zware regenbuien als tegen explosies met een slangpijp.

Zoals bij de meeste robot grasmaaiers wordt u geadviseerd om verhoogde tuinborders te verwijderen, anders stopt de maaier een centimeter of twee van het bloembed, waardoor er een lelijke strook begroeid gras overblijft, waar u vervolgens een strimmer aan moet trekken. En, zoals elke tuinman u zal vertellen, is het strimmen aantoonbaar de grootste pijn van alle tuinwerkzaamheden, ondanks het feit dat er geen bladeren worden gesnoeid (zie onze aparte functie over tuinblazers). Zorg er ook voor dat uw tuin niet te heuvelachtig is, want de maximale helling van deze maaier is een niet bepaald indrukwekkende 25%.

De Sileno City maait zeer goed, zij het langzaam, en is zeer bedreven in het onderhandelen over krappe bochten in krappe ruimtes. De interface van het bubbelvormige toetsenbord is ook relatief eenvoudig te gebruiken (hij wordt geleverd met een eigen programmeerassistent aan boord), maar mensen met een minder goed gezichtsvermogen kunnen moeite hebben met het lezen van het LCD-scherm in de felle zon.

Natuurlijk is er een goed argument tegen het hebben van een dure robot grasmaaier die zo’n klein gebied afsnijdt – het zou immers niet zo’n groot ongemak zijn om van je kont te komen en een snelle 10 minuten durende whizz te hebben met een goedkoop draadloos of elektrisch model. Maar dat is uw voorrecht.


5. GARDENA Smart Sileno+ Robot Grasmaaier

De Smart Sileno+ maakt deel uit van het Smart System-assortiment van Gardena, dat onder meer bestaat uit elektronische timers en automatische tuinsproeiers. Dat is handig, want de apparaten praten niet alleen met elkaar als ze via uw thuisrouter met een gateway zijn verbonden, ze hebben ook internettoegang – en dat betekent dat u ze op afstand kunt bedienen met de gratis Gardena smart system app voor iOS en Android. Slim.

In de praktijk betekent dit dat de Gardena Smart Sileno+ robotmaaier alleen de tuin weet te maaien als de tuinsproeier niet werkt. Het omvat ook het Gardena SensorCut System, dat de hoogte van het gras effectief meet zodat het alleen uw gazon maait wanneer dat nodig is. Nog iets anders? In tegenstelling tot minder capabele robot grasmaaiers kan Gardena Smart Sileno+ complexe, hellende gazons (met hellingen tot 35%) aan en kan het zelfs smalle gebieden met gemak doorkruisen.


6. GARDENA Smart Sileno life 750 robotmaaier

De Gardena Smart Sileno Life (750m²) valt in een interessante prijsklasse waar je zowel robot grasmaaiers kunt vinden die echt goed presteren in een enkel gebied, of redelijke maaiers die vrij goed zijn in verschillende aspecten. En de robot grasmaaier van Gardena behoort tot de laatste categorie.

De Smart Sileno Life is eenvoudig te programmeren, maar de app heeft niet veel functies. De robotmaaier is betrouwbaar, maar niet erg sterk, wat betekent dat hij het moeilijk heeft als het gazon tussen de maaibeurten door moet groeien. Het onderhoud is eenvoudig, omdat de robotmaaier kan worden afgespoeld. Aan de andere kant heeft u een extra poort in uw huis nodig voor het verkrijgen van Wi-Fi-ondersteuning, wat betekent dat u nog een andere gadget in de gaten moet houden. Een groot voordeel van het feit dat u hem kunt afspoelen met een slang is dat hij gemakkelijk schoon te maken is als u toevallig over hondenpoep heen loopt.

De maaibreedte is redelijk, dus de robot grasmaaier is efficiënt, maar tegelijkertijd glijdt hij soms op hellende gazons of duwt hij het gras naar beneden in plaats van het te maaien, in welk geval hij over hetzelfde patch verschillende gebieden moet lopen voordat het maairesultaat acceptabel is.


Waarop letten bij het kopen van de beste robot grasmaaier?

Elk stukje gras een gelijkmatige lengte geven, ervoor zorgen dat elk gebied bedekt is, enzovoort, kan vervelend zijn. En dan heb ik het nog niet eens over de slechte weersomstandigheden.

Zoals de naam al suggereert, zijn robot grasmaaiers precies dat. Ze bewegen zich vrolijk door een tuin, maaien het gras op gelijke lengte en navigeren door lastig terrein terwijl u zich ontspant.

Afhankelijk van uw tuintype kunnen verschillende maaiers beter werken dan andere – als u bijvoorbeeld een MASSIVE-tuin hebt, wilt u een grote robot grasmaaier met veel accu’s en als u een kleine, maar heuvelachtige tuin hebt, hebt u een maaier met veel kracht en grijpwielen nodig.

De breedte van het blad is belangrijk, net als andere functies, zoals de mogelijkheid om de maaier op afstand te bedienen met uw smartphone.


Bekijk ook: De beste grasmaaier van 2024

Bronnen:

Naamsvermelding: Derek Adams & Rob Mead-Green

Was dit artikel behulpzaam?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *