TuinBoel.nl

De beste tuinartikelen van 2020 – 2023

Snoeischaar voor dikke takken

Stel je eens voor je zit net lekker je takken te snoeien, maar die ene tak is net te dik. Wat moet je dan doen? Nou dat is simpel! Je koopt een snoeischaar die bestemt is voor dikke takken. Alleen zo’n snoeischaar moet wel aan een paar eisen voldoen. Zo moet hij een prettig handvat hebben, maar het mes waarmee je de takken mee knipt moet ook scherp zijn. Verder moet de snoeischaar ook stevig zijn. Maar wat is nu de beste snoeischaar voor dikke takken? Dat ga ik je nu vertellen in dit artikel over de beste snoeischaren voor dikke takken.


Aan welke eisen moet een snoeischaar voor dikke takken voldoen?

Als  je een goede snoeischaar wilt moet die wel aan een paar eisen voldoen. Ten eerste is het belangrijk dat het mes van de snoeischaar scherp genoeg is. Als het mes namelijk bot is zal het knippen van de dikke takken namelijk veel moeilijker gaan. Ook is het mogelijk om bij een goede snoeischaar de messen te slijpen. Daarnaast is het ook belangrijk dat je mes een goede dikte heeft. Het is belangrijk dat je mes niet te dik is, maar als die te dun is kan die makkelijk afbreken. Ten tweede moet het handvat waaraan je de snoeischaar vast houdt sterk en comfortabel zetten. Je moet namelijk een beetje druk kunnen zetten.

Verder wil je ook dat je genoeg grip hebt en dat het handvat ook lang genoeg is. Als het handvat namelijk te kort zou zijn, dan zou het vasthouden van de snoeischaar veel minder prettig zijn. De gehele snoeischaar moet van goede kwaliteit zijn. Je wilt namelijk niet dat je snoeischaar zomaar kapot gaat.  Er zijn ook nog een paar dingen die het gebruik van de snoeischaar makkelijker maakt. Zo kan het fijn zijn als er een slot op zit, dit zorgt ervoor dat je snoeischaar niet de hele tijd open hoeft te staan. Ook kan het fijn zijn als de snoeischaar van roestvrij metaal is gemaakt, maar dit kan de kwaliteit van de snoeischaar wel beïnvloeden.


Beste snoeischaar voor dikke takken: Dit is onze top 5

Nu je weet waar een goede snoeischaar voor dikke takken aan moet voldoen is het tijd om je keuze te maken. Natuurlijk helpen we hier ook  bij,  want als je alles zelf moet uitzoeken wordt het misschien moeilijk. Daarom hebben wij hier in deze top 5 de beste snoeischaren voor dikke takken staan.

Dit zijn de beste snoeischaren voor dikke takken van 2024:


1. TecTake – Telescopische boomzaag snoeischaar

Deze snoeischaar is naast een snoeischaar ook een zaag. Hij is dus multifuctioneel! Door middel van een lange stok kun je met deze snoeischaar makkelijk op hoge plekken komen. Ook het trekkoord met dwarsgreep maakt het mogelijk om op hogere plekken te komen. Als je namelijk aan het trekkoord trekt knipt de schaar een tak af en dat gaat niet ten koste van het gemak. Het trekkoord zorgt namelijk juist voor een goede krachtsoverdracht.

De zaag kan je gebruiken voor de nog dikkere takken! Zo zorg  je dat je ervoor dat je al het knipwerk aan kan. Zelfs al is je tak redelijk aan de maat. Het design van deze snoeischaar is redelijk simpel, de verlengende stok is groen en het gereedschap heeft vooral een zilver en oranje kleur. Het touwtje is wit met een zwarte dwarsgreep om aan te trekken. De stok is ook in te schuiven en dat maakt de opbergmogelijkheden ook een stuk makkelijker!


2. Hyundai snoeiset 3-delig

Als je op alles voorbereid wilt zijn is deze 3-delige set misschien wel iets voor jou. De set bevat een snoeischaar, een heggenschaar en een snoeischaar voor dikke takken. Ze hebben allemaal hetzelfde design, namelijk een blauwe kleur met zwarte details. De snoeischaar is geschikt voor oudere houtachtige takken en twijgen. Doordat het handvat van aliminium is blijft de schaar redelijk licht. De schaar kan een tak met een diameter van 7 mm knippen. Ook bevat deze snoeischaar een veiligheidsslot.

Vervolgens hebben we de heggenschaar die, zoals de naam al zegt, geschikt is voor heggen en hagen. De heggenschaar bevat een superscherp mes gedeelte. Dit maakt het knippen makkelijk. Deze heggenschaar beschikt over driehoekige stalen grepen. Deze grepen zijn flexibel in gebruik door de comfortabele grip en stootbumpers.

Dan hebben we nog de snoeischaar voor dikke takken die geschikt is voor droge harde takken en twijgen. Ook deze snoeischaar is nog best licht. De tak kan maximaal een diameter van 20 mm hebben.


3. Snoeischaar voor dikke takken Knipdiameter max Ø38 mm

Deze snoeischaar voor dikke takken is ideaal voor het knippen van dikke takken! Dat is niet alles wat deze schaar te bieden heeft, hij beschikt namelijk ook nog eens over een superlang handvat. Hierdoor kan je extra druk zetten en zal het knippen van dikke takken zeer makkelijk gaan. Ook zit er op deze snoeischaar een slot, waardoor die niet de hele tijd open hoeft te blijven staan. Verder is het mes van deze snoeischaar ook heel scherp en van goede kwaliteit. Qua design ziet deze snoeischaar er heel mooi uit. Er is namelijk gekozen voor een hout look met lak! Verder is er gebruik gemaakt van zwarte details en extra grip aan het einde van het lange handvat.


4. Snoeischaar voor dikke takken – Boomschaar

Deze felgroene schaar met rood lijntje ziet er niet alleen superleuk uit, maar is ook nog hartstikke geschikt voor het knippen van dikke takken. De snoeischaar beschikt over een lang handvat van rubber. Dit zorgt voor extra grip. Verder kan je de snoeischaar ook op slot zetten. Dat is niet allen handig, maar ook nog extra goed voor de veiligheid. Het blad van het mes is van staal en beschikt over karteltjes. Deze karteltjes zorgen ervoor dat de tak niet wegglijd. Hiermee zorg je dat er minder ongelukken gebeuren, want je schiet minder uit met je mes


5. Wolf garten snoeischaar voor dikke takken powercut

Deze snoeischaar is voor de echte dikke takken, want deze snoeischaar kan takken doorknippen met een diameter van wel 50 mm! Dat komt door de hefboomwerking waarmee deze schaar werkt. De hefboomwerking zorgt namelijk voor een optimale krachtsoverbrenging. Doordat het mes ook heel scherp is, knipt de snoeischaar met gemak door haast elke tak. Ook het design van deze schaar is mooi. De schaar heeft een lang handvat met witte en rode kleuren. Al met al is dit een prima snoeischaar voor dikke takken, die ideaal is voor iedereen met een tuin!


Een snoeischaar met een lang of kort handvat?

Beide hebben voordelen en nadelen. Bij een snoeischaar met een lang handvat hoef je minder druk te zetten, maar bij een snoeischaar met een kort handvat kan je preciezer te werk gaan. Het is dus echt een keuze die je zelf zal moeten maken. In deze top 5 hebben we ze beide staan, waardoor de keuze hopelijker makkelijker wordt voor jou!


Op zoek naar de beste snoeischaar van 2024? Bekijk onze top 5!

Was dit artikel behulpzaam?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *